chef florin dumitrescu

Chef Florin Dumitrescu, adevărul despre motivul pentru...

Citeste mai mult»
dus

Care este cel mai bun moment al zilei pentru a face duș

Citeste mai mult»

Beyoncé, vedeta pop de culoare din Texas, îşi lansează...

Citeste mai mult»
Timothée Chalamet

Timothée Chalamet îl va interpreta pe legendarul muzician...

Citeste mai mult»
Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger spune că săptămâna trecută i-a fost...

Citeste mai mult»
Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă...

Citeste mai mult»
daddy

Proprietăţile rapperului Sean "Diddy" Combs din Los...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway a suferit un avort spontan într-o perioadă...

Citeste mai mult»
buchete

Cele mai populare flori pentru buchetele de mireasă

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles este "frustrat" de ritmul său de...

Citeste mai mult»
olivia

Actriţa Olivia Colman spune că ar fi plătită mai bine...

Citeste mai mult»
Cameron Diaz

Actriţa Cameron Diaz, în vârstă de 51 de ani, şi soţul ei...

Citeste mai mult»
covaci

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, operat de urgenţă pe...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a lansat un nou album, intitulat „Las Mujeres Ya...

Citeste mai mult»
somn

Poziția de somn care poate provoca hipertensiune...

Citeste mai mult»
Oprah Winfrey inainte

Oprah Winfrey mărturiseşte că, timp de 25 de ani, a fost...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea se simte ''foarte bine'', a...

Citeste mai mult»
tatoiu

Monica Tatoiu, atac la adresa Erikăi Isac și a piesei...

Citeste mai mult»
Aaron Taylor-Johnson

Actorul britanic Aaron Taylor-Johnson, marele favorit...

Citeste mai mult»
finlanda

Finlanda, ''cea mai fericită ţară din lume'' pentru al...

Citeste mai mult»
ceara

Sezonul estival se apropie, ce poți face pentru a avea...

Citeste mai mult»

Firea: Nu am discutat despre europarlamentare; acum...

Citeste mai mult»
fam

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Printul William & Kate Middleton

Familia regală britanică infirmă speculaţiile despre Kate...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk sugerează că faptul că foloseşte ketamină pe...

Citeste mai mult»
stormy

Fosta actriţă porno Stormy Daniels îşi prezintă versiunea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»

Marius Ghenea iti recomanda Rio pentru Revelion

De în Monden 2 dec 2009
Marius Ghenea este indragostit de Polinezia Franceza, il fascineaza Aruba, cu atmosfera laid-back caracteristica atator altor insule caraibiene, cu muzica si dansul, cu cocktail-urile, cu plajele aurii si apa turcoaz, cu palmierii si iguanele, copacii tamarin aplecati tot timpul intr-o parte. Ii pace Rio: un loc extraordinar pentru perioada cand in Europa este iarna, mai ales de Revelion. A colindat toata lumea si ne impartaseste si noua ceea ce l-a impresionat cel mai mult.

Polinezia Franceza: o ceremonie polineziana de casatorie in Bora-Bora, asa cum am avut eu si sotia mea cu cativa ani in urma, este o ocazie cu adevarat speciala, de neuitat. In plus, intre Tahiti, Moorea si Bora-Bora, ai foarte multe alegeri de hoteluri si resort-uri excelente, plaja si scufundari. Tot acolo am facut diving cu manta-ray, o experienta unica si pe care o recomand tuturor pasionatilor de scufundari...

Fidji:se spune ca este una dintre cele mai exotice destinatii, dar eu nu am simtit asta decat atunci cand am mers pe o insula mica din Fidji, doar cativa palmieri, cateva bungalow-uri si o plaja incredibil de frumoasa. In majoritatea timpului petrecut in Fidji am fost insa pe insula mare, acolo unde se afla cele mai multe hoteluri upscale, cu facilitatile necesare. O seara fidjiana este un must (desi, dupa ce ai parcurs mai toate insulele din Pacific, vezi ca traditiile si cultura din Fidji sunt foarte asemanatoare cu celelalte popoare polineziene, de la maori si tahitieni pana la hawaieni, dar fiecare are farmecul sau aparte).

Bali:
o destinatie incredibil de bogata in toate ariile turistice; plaja, climat tropical dar si munti, cascade si lacuri de munte, rafting dar si diving, cultura si traditie, poti sa combini viata de noapte cu vizitarea unora dintre cele mai frumoase temple hindu sau o calatorie in centrul insulei, la Ubud.

Japonia: nu as recomanda in niciun caz Tokyo ca o "vacanta de vis", insa Tokyo poate fi un inceput potrivit al unei calatorii spre o Japonie mai profunda si mai traditionala care este o posibila vacanta de vis. Sa asisti la un concurs de sumo, sa participi la o ceremonie a ceaiului, sa mergi in vechea capitala imperiala de la Kamakura si de acolo in sus, spre Fuji-Yama, la Hakone, sa stai intr-un hotel de lux traditional japonez si sa ai experienta ryokan in camere tatami fara mobilier, unde mergi in papuci si halat prin hotel cu usi glisante, cu mesele servite de gheise in camera, baia onsen, si toate acestea intr-un decor mirific al muntilor si a lacurilor japoneze, acestea sunt ingredientele unei vacante speciale...

Aruba: am ramas fascinat de farmecul acestei mici insule din Antilele de sud, cu acea atmosfera laid-back caracteristica atator altor insule caraibiene, cu muzica si dansul, cu cocktail-urile, cu plajele aurii si apa turcoaz, cu palmierii si iguanele, copacii tamarin aplecati tot timpul intr-o parte (din cauza vanturilor prevalente, tradewinds), insa in Aruba mi s-au parut oameni mai civilizati decat in alte tari din zona, desi la fel de ospitalieri si prietenosi. Poate cultura olandeza a insulei (localnicii vorbesc, in afara de engleza, un dialect local numit papiamento, dar si olandeza, care este limba oficiala) a avut un rol intr-o evolutie mai buna a acestei insule fata de alte tari din Caraibe, oricum mie mi-a placut mai mult, din acest punct de vedere.

Rio: un loc extraordinar pentru perioada cand in Europa este iarna, mai ales de Revelion (Rio se imbraca in intregime in alb, de Revelion, iar la miezul noptii, milioane de oameni imbracati toti in alb ies pe Copacabana, Ipanema si pe celelalte plaje pentru a admira focurile de artificii) dar si de Carnaval (februarie) cand poti vedea scolile de samba la lucru. De sus, de pe Corcovado, privelistea orasului si a intregii regiuni este incredibil de frumoasa, un tur cu elicopterul e de asemenea spectaculos.

Hawaii:
o destinatie cu adevarat de vis in care as merge in mod repetat, chiar daca in general imi place sa vad locuri noi in fiecare vacanta; Hawaii are insa avantajul ca, pe langa faptul ca e un loc minunat, este alcatuit din 7 insule semnificative, fiecare dintre ele cu farmecul si particularitarile lor, asa ca fiecare merita vizitata; in Oahu este celebra plaja Waikiki, este orasul (Honolulu) cu aspectul sau interesant de unica metropola americana exotica, cu hotelurile de lux; Kawaii este pentru cei care vor o vacanta extrem de linistita in cea mai pitoreasca insula din lume, in opinia mea (si nu numai a mea, deoarece in aceasta insula s-au filmat Jurassic Park si alte filme hollywoodiene mari care aveau nevoie de o locatie spectaculoasa); Big Island are vulcanii, celealte insule au fiecare atractia sa. Ceea ce este cu adevarat spectaculos in Hawaii este ca te simti in acelasi timp in cel mai exotic loc de pe planeta, dar si foarte "sigur" in sensul american al cuvantului, pentru turisti: infrastructura americana (autostrazi, porturi, aeroporturi), stat american, populatie civilizata, educata (cel mai educat stat american!) si cosmopolita (amestec intre bastinasi, japonezi, americani din mainland, etc.).

Africa de Sud: un loc prea mare pentru a fi numit o tara si prea mic pentru a fi totusi un continent, insa de la Cape Town in vest, pana la Kruger Park in vestul extrem (peste 2000 kilometri distanta) sunt atatea lucruri de facut, ca nici o vacanta de 2 saptamani nu pare de ajuns. Daca timpul este o problema, Cape Town e un must, apoi se poate zbura catre un parc national cum ar fi Kruger sau Pilansberg in care se gasesc toate cele cinci animale africane numite "big five" (nu pentru ca ar fi neaparat toate foarte mari, ci pentru ca sunt cel mai dificil de vanat) pentru safari sau vanatoare, la care se poate adauga o experienta epocala, anume o calatorie cu balonul cu aer cald peste savana unde traiesc miile de animale de toate felurile. Cazarea se face in safari lodges (cabane) sau chiar in corturi, insa in general totul este la standarde calitative excelente, chiar daca e mai rustic.
Seychelles: un loc potrivit pentru luna de miere (acolo am petrecut-o eu impreuna cu sotia mea, Gabriela, cu 7 ani in urma), mai ales daca optezi pentru un resort mai izolat cum este Banyan Tree in insula mare, sau alte resort-uri asemanatoare din insulele mai mici (Praslin, La Digue). Cea mai frumoasa insula este si cea mai mica, La Digue, din pacate in ultimii ani se pare ca turismul excesiv a demonetizat-o si, cu toate plajele superbe inconjurate de stanci si apa turcoaz cum vezi numai in reclame, azi este destul de aglomerata pentru turistii de zi (day-trips).

Insula Pastelui: e una dintre destinatiile in care am ajuns recent (anul trecut) si care mi-a implinit toate asteptarile; desi nu exista practic niciun hotel cu adevarat de lux (Explora Rapa Nui este insa destul de aproape de acest standard, iar ceea ce nu are ca hotel, compenseaza cu programele turistice si ghizii foarte bine pregatiti), a fost o vacanta extraodinara pentru ca am reusit sa vad, pe viu, misterioasele sculpturi uriase din Rapa Nui, acele ahu (temple) cu moai (statui). Izolarea extrema a insulei contribuie si ea la o posibila definitie a unei vacante de vis, pentru cei care sunt pasionati de calatorii in locuri indepartate si misterioase: e cel mai indepartat loc de pe planeta fata de orice alt loc in care traiesc oameni, se ajunge doar din Santiago de Chile, cu un avion care face 5 ore pana pe aeroportul din Mataveri, si aterizeaza doar de 2-3 pe saptamana.

Marea Bariera de Corali (Australia):
pentru diveri, in mod clar este vacanta de vis; un mediu pentru diving egal cu Maldivele la puterea a doua, cu dezavantajul ca, pentru a ajunge la Great Barrier, trebuie sa iti planifici vreo doua zile pe drum, schimband cel putin 4 avioane, daca nu mai multe, pentru a ajunge acolo. Se poate opta pentru o cazare in Cairns, care este inima urbana a acestei zone, unde sunt numeroase hoteluri de clasa superioara (Shangri-la, Hilton) sau ceva mai la nord in Port Douglas, sau pentru cei in cautare de vacante cu adevarat speciale, se poate opta pentru insula Hayman, un resort privat chiar in mijlocul barierei de corali, unde ajungi cu un alt avion micut plecand din Cairns sau din alte aeroporturi de pe coasta de est a Australiei (inclusiv direct din Sydney). Si pentru ca am spus Sydney, vacanta de vis pentru mine a fost sa fac diving de Craciun la Marea Bariera de Corali, sa petrec zilele dintre Craciun si Revelion pe Coasta de Aur australiana (Brisbane, Noosa Heads), un pic de outback australian (excursii in interiorul continentului) si apoi, ca o incununare, Revelionul petrecut in Sydney chiar pe chei, intre Pod si Opera (cel mai frumos revelion din lume, dupa parerea mea).
Tag-uri: , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Monden
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
29 mar