Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»
Reese Witherspoon

Compania actriţei Reese Witherspoon va produce un serial...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon a fost plasat sub 'tutelă consolidată'

Citeste mai mult»
gineco

Menopauza: Ce este, când apare și care sunt simptomele

Citeste mai mult»
Lenny Kravitz

Lenny Kravitz va concerta pe scena principală de la...

Citeste mai mult»
aldi

Celebrul chitarist american Al Di Meola revine în...

Citeste mai mult»
Baba Ramdevv

Cel mai important guru yoga din India, avertizat de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift este miliardară, potrivit clasamentului...

Citeste mai mult»
Billie Eilish

Billie Eilish, Nicki Minaj, Stevie Wonder, REM şi alţi...

Citeste mai mult»
canabis

Canabisul în scop recreaţional, legalizat în Germania, în...

Citeste mai mult»
scortisoara

Metoda cu scorţişoară care te ajută să slăbeşti mai repede

Citeste mai mult»
Dan Bittman

De ce preferă Dan Bittman transportul în comun față de...

Citeste mai mult»
ibacka

Andreea Ibacka, adevărul despre silueta ei. Cum se...

Citeste mai mult»
fasting

Legătura dintre „fasting“ și anxietate. Ce au descoperit...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Problemele de sănătate, scandalurile şi neînţelegerile...

Citeste mai mult»

Manipularea prin culoare

De în Moda 14 aug 2009
Chiar daca purtam un portocaliu vibrant sau pasnicul albastru, preferintele noastre in materie de culori sunt cheia intelegerii personalitatii noastre. Afla ce sugereaza fiecare culoare pe care o porti.

M-am mutat de curand si ca in orice casa noua trebuie sa stabilesti in ce culori sa varuiesti camerele. Pare simplu ca si idee insa cand stai sa iei in calcul toate criteriile de care trebuie sa tii cont o cam iei razna. Si uite cum incep eu sa fac psihologia culorii. Un lucru benefic de altfel pentru ca realizez ca indiferent cum ai privi, culorile ne reprezinta atat starea de spirit cat si ceea ce cautam. Alegem orange sau verde deschis pentru ca vrem sa ne relaxam, ceea ce sugereaza ca avem nevoie mult de acest lucru si ne cream acel spatiu de evadare.

Cand vine vorba de munca alegem culorile in functie de cea ce trebuie sa sugeram. Daca lucram intr-un mediu strict, business, culorile pe care le purtam trebuie sa sugereze seriozitate si profesionalism. Lucram intr-un mediu prietenos, care nu ne creeaza restrictii de tinuta, alegem haine in functie de starea de spirit: Azi esti romantica, in mod clar te vei indrepta catre culori calde, vesele. Esti trista, vei alege culori inchise. Vrei sa pari sexy alegi culori si materiale provocatoare. Cu alte cuvinte, culoarea spune ce stare te domina sau vrei sa sugereze ce tip de persoana esti. Mai mult de atat poti afla exact cum e interlocutorul, putand sa manipulezi cumva dorintele sale in avantajul tau. Doar gandeste-te cata putere are culoarea.

Alb: Este simbolul puritatii, al inocentei si al naivitatii. Albul are puternice conotatii ale tineretii si puritatii. Daca cel care o poarta nu este o persoana tanara, preferinta pentru alb poate indica o dorinta catre perfectiune si catre idealuri imposibile, poate chiar o incercare a recapatarii tineretii pierdute. Deasemenea poate simboliza o tendinta catre simplitate.

Rosu: Este culoarea puterii, sanatatii si vitalitatii. Aceasta nuanta este aleasa de cele mai multe ori de o persoana sociabila, agresiva, viguroasa si impulsiva – sau cineva care vrea sa fie asa. “Imbraca” o persoana ambitioasa, dar cei care o aleg sunt de cele mai multe ori extrem de exigenti, determinati sa obtina tot in viata si se grabesc sa judece oamenii. Cei care poarta rosu sunt de cele mai multe ori oameni optimisti si nu suporta monotonia, sunt persoane energice si reactioneaza rapid, de aceea uneori nu sunt constienti de reactiile lor acide. Le e dificil sa fie obiectivi si ii condamna pe cei care fac greseli. Oamenii linistiti care prefera rosu isi doresc sa fie persoane mai puternice si sa exceleze in viata sau isi interiorizeaza sentimentele si parerile. Rosu este ales de obicei de persoane care au o natura deschisa, extrovertite si care isi traiesc viata la maxim.

Grena: O experienta dura a maturizat persoana care poarta grena, intr-una extrem de generoasa si placuta. De obicei este culoarea preferata a unei persoane care a trecut prin experiente dificile in viata, dar care a reusit sa treaca peste. Indica o persoana extrem de diciplinata, care a vazut si partea rea a vietii, dar care desi a depasit acele momente, nu a iesit nemarcata ci a castigat curaj si a fost maturizata in mod accelerat in acest timp.

Roz: Aceasta culoare scoate in evidenta calitatile gentile ale rosului, simbolizand dragoste si afectiune fara pasiune. Femeile care prefera roz, tind sa fie materne, au nevoie de protectie, tratament special si o viata sigura. Persoanele Roz au nevoie de afectiune si le place sa se simta iubite si in siguranta, aparand ca niste persoane delicate si fragile. Sunt persoane fermecatoare si gentile.

Portocaliu: Este culoarea luxului, a persoanelor care doresc ambundenta in tot si iubesc mediile sociale inalte. Persoanele Orange tind sa dramatizeze putin pentru a fi observate, dar de regula sunt sociabile si populare. Pot parea snoabe si inaccesibile, dar depun eforturi sa para agreabile.

Galben
: Este culoarea fericirii, inteligentei si imaginatiei. Este o nuanta aleasa de persoane care se aventureaza mental, care cauta sa se implineasca si sa-si cladeasca caracterul. Galbenul este purtat de regula de persoane cu o personalitate deschisa, strategica in afaceri si cu un bun simt al umorului. Este nuanta intelectualilor si a tuturor lucrurilor care au stransa legatura cu mentalul. Cei care poarta galben sunt de regula persoane care sunt precise si care au o buna parere despre capacitatile lor mentale si au idealuri inalte.

Verde: Este culoarea armoniei si a echilibrului. Verde simbolizeaza speranta, renastere si pace. Persoanele care poarta verde sunt de obicei extrem de sincere, iau decizii care avantajeaza mai multe persoane, sociabile dar care prefera pacea pentru orice pret. Aceste persoane sunt deasemenea si eficace, modeste si rabdatoare si ajung sa fie exploatate de ceilalti. Rafinate, civilizate si cu o reputatie buna, exact descrierea celui mai bun prieten.

Albastru:
Atent, compatimitor si afectuos. Bleu este culoarea prudentei si introspectiei, conservatismului si datoriei. Rabdare, perseverenta, constinciozitate, sensibilitate si autocontrol. Cei care poarta bleu, doresc sa fie admirati pentru caracterul puternic si inteligentei. Sunt fideli, dar sunt dominati uneori de convingeri inflexibile si pot fi extrem de precauti si suspiciosi asupra comportamentelor anumitor persoane.

Turcoaz: Complex, cu multa imaginatie si original. Cei care poarta turcuaz sunt extrem de duri cu ei si in spatele acelei aparente de persoana extrem de vesela se poate ascunde o personalitate extrem de tulburata.

Lavanda: Aceasta nuanta este aleasa de obicei de o persoana care traieste la standarde inalte, care nu observa nimic sordid si e extrem de capricios cand vine vorba de tinuta. Adora lucrurile rafinate ale vietii si le place sa se implice in cauze caritabile dar sa nu fie necesar sa se murdareasca pe maini. De cele mai multe ori e creativa, fermecatoare si civilizata.

Mov: Cei care poarta mov sunt individualiste, spirituale si sensibile, cu o dorinta puternica de a fi unici si diferiti. Temperamentali, expansivi si cu simt artistic, persoanele Mov pot deveni uneori distante si sarcastice cand nu sunt intelesi. Daca alegi mov, tinzi sa fii neconventional, tolerant si vrei sa obtii respect, chiar sa ocupi o pozitie si multa autoritate.

Maro: Persoanele care poarta maro au multa energie si rabdare, tinzand sa fie extrem de robuste, constincioase, demne de incredere, cu picioarele pe pamant si conservatoare. Nu sunt persoane impulsive, sunt prietenoase si sincere. Daca alegi maro, fii atenta sa nu ai o tendinta catre a fi incapatanta si inflexibila.

Gri: Culoarea precautiei si compromisului. Sarguinciosul Gri cauta stapanirea de sine si pacea, iar de regula munceste din greu fara rasplata. Cei mai in varsta care poarta gri le place viata linistita, fara suisuri si coborasuri. Cei mai tineri care poarta gri par mai retrasi si isi reprima personalitatea. Persoanele Gri au o abilitate buna in afaceri si au tendinta sa munceasa foarte mult.

Negru: Demni si impresionabili fara sa faca prea mult efort. Cei care poarta negru vor sa dea aparenta ca sunt persoane misterioase, dar in "preferintele" sale pot include reprimarea dorintelor si tinte materiale, sugerand o personalitate introvertita.

Acum profita de ce ai aflat si fa o analiza a garderobei tale si a celor care te inconjoara.


Tag-uri: , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 1

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Rusu Alina (17.12.2010, 11:18)
Imi plac toate culorile si port tot felul de culori, inseamna ca am putin din toate personalitatile :D
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Moda
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
19 apr