Loteria vizelor 2012: Inscrierile incep pe 5 octombrie

De în Calatorii 5 oct 2010
Inregistrarea electronica pentru programul de loterie DV-2012 va incepe marti, 5 octombrie 2010, ora 12:00, dupa-amiaza si se va incheia miercuri, 3 noiembrie 2010, ora 12:00, dupa-amiaza, anunta un comunicat de presa.
Sectia Consulara a Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucuresti a adus in atentia publicului doua modificari importante referitoare la serviciile consulare de vize temporare.
Au fost modificate numerele de telefon ale call center-ului care asigura programarea solicitantilor de vize temporare si care ofera informatii despre vize. Noile numere de telefon sunt: numarul de telefon apelabil din Romania este 03 71 72 00 53, iar numarul de telefon apelabil din Statele Unite este 1 888 882 7125. Solicitantii care doresc informatii despre vize sau programari pentru interviu trebuie sa foloseasca aceste numere, incepand de astazi.

Cei care solicita viza in Romania pot folosi, mai nou, o carte de credit pentru programarea interviului. Acum, solicitantii au posibilitatea de a vorbi mai mult de sapte (7) minute per apel, dar pentru fiecare apel este necesara o noua tranzactie.
Nota: Daca sunati la numerele de telefon ale call center-ului, din Romania sau din Statele Unite ale Americii, si mesajul pe care il auziti mentioneaza ca numarul PIN nu este valabil, va rugam sa inchideti si sa sunati din nou. Nu selectati nicio optiune propusa si asteptati pana la finalul mesajului; un agent de la call center va prelua apelul.

Cealalta modificare semnificativa a serviciilor de vize temporare va intra in vigoare din 6 iulie. Incepand cu data de 6 iulie, toate persoanele cu domiciliul in Romania care se califica pentru vize temporare (cei care obtin o viza temporara) vor trebui sa foloseasca serviciile de curierat pentru returnarea pasapoartelor, odata ce viza a fost aprobata. Acest serviciu este obligatoriu pentru livrarea pasapoartelor tuturor celor care locuiesc in Romania, inclusiv celor din Bucuresti. Incepand cu data de 6 iulie, nu va mai fi necesar ca solicitantii de viza sa revina la Sectia Consulara in ziua urmatoare pentru a-si recupera pasapoartele.
Laurie Meininger, in calitate de Consul General interimar si Sef al Departamentului de Vize declara :”consideram ca aceasta modificare este in beneficiul clientilor, de vreme ce solicitantii vor face un singur drum la Consulat, pentru interviul de viza. Avantajele vor fi si mai mari anul viitor, cand Ambasada se va muta la Baneasa”.

Serviciile de curierat pentru Ambasada vor fi prestate de Sameday Courier, care este o firma de curierat romaneasca. Preturile au fost special negociate si stabilite la 5 USD pentru un singur pasaport si 7,5 USD pentru mai multe pasapoarte livrate la aceeasi adresa; costurile vor fi achitate in LEI.
Un reprezentant al firmei de curierat va fi prezent in Consulat in fiecare zi, de luni pana vineri, intre orele 8 si 12, pentru a oferi asistenta si informatii.
Informatii suplimentare pot fi gasite pe pagina web a Ambasadei: http://romania.usambassy.gov.

Tag-uri: , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Calatorii
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
19 noi