chef florin dumitrescu

Chef Florin Dumitrescu, adevărul despre motivul pentru...

Citeste mai mult»
dus

Care este cel mai bun moment al zilei pentru a face duș

Citeste mai mult»

Beyoncé, vedeta pop de culoare din Texas, îşi lansează...

Citeste mai mult»
Timothée Chalamet

Timothée Chalamet îl va interpreta pe legendarul muzician...

Citeste mai mult»
Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger spune că săptămâna trecută i-a fost...

Citeste mai mult»
Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă...

Citeste mai mult»
daddy

Proprietăţile rapperului Sean "Diddy" Combs din Los...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway a suferit un avort spontan într-o perioadă...

Citeste mai mult»
buchete

Cele mai populare flori pentru buchetele de mireasă

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles este "frustrat" de ritmul său de...

Citeste mai mult»
olivia

Actriţa Olivia Colman spune că ar fi plătită mai bine...

Citeste mai mult»
Cameron Diaz

Actriţa Cameron Diaz, în vârstă de 51 de ani, şi soţul ei...

Citeste mai mult»
covaci

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, operat de urgenţă pe...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a lansat un nou album, intitulat „Las Mujeres Ya...

Citeste mai mult»
somn

Poziția de somn care poate provoca hipertensiune...

Citeste mai mult»
Oprah Winfrey inainte

Oprah Winfrey mărturiseşte că, timp de 25 de ani, a fost...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea se simte ''foarte bine'', a...

Citeste mai mult»
tatoiu

Monica Tatoiu, atac la adresa Erikăi Isac și a piesei...

Citeste mai mult»
Aaron Taylor-Johnson

Actorul britanic Aaron Taylor-Johnson, marele favorit...

Citeste mai mult»
finlanda

Finlanda, ''cea mai fericită ţară din lume'' pentru al...

Citeste mai mult»
ceara

Sezonul estival se apropie, ce poți face pentru a avea...

Citeste mai mult»

Firea: Nu am discutat despre europarlamentare; acum...

Citeste mai mult»
fam

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Printul William & Kate Middleton

Familia regală britanică infirmă speculaţiile despre Kate...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk sugerează că faptul că foloseşte ketamină pe...

Citeste mai mult»
stormy

Fosta actriţă porno Stormy Daniels îşi prezintă versiunea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»

Iti poti citi viata sentimentala in palma

De în Dragoste & Sex 23 iun 2009
Intreaga viata sta scrisa in palma ta. Nu e vorba de o afirmatie gratuita, ci de concluzia la care au ajuns cei care au studiat aceasta arta. Palmele oricarui om pot dezvalui informatii despre viata sa, despre puterile si slabiciunile sale si despre felul in care iubeste.
Ne uitam cateodata in propriile noastre palme, fara sa putem citi ce sta scris in ele si daca ni se prezice o viata lunga si fericita sau patru mariaje lipsite de noroc. Ne enerveaza ideea ca toate detaliile vietii noastre ar putea fi la indemana cuiva si ca pentru noi aceste lucruri raman necunoscute.

Trebuie sa va spun ca eu nu cred in "ghicitul in palma". Nu cred in posibilitatea ca cineva sa iti spuna cu acuratete in ce an se va insura fiul tau nenascut inca si daca vei fi sau nu o bunica fericita, tu acum avand in jur de 20 sau 30 de ani. Cred insa ca iti pot fi citite anumite trasaturi in palma, ca anumite aspecte ale personalitatii tale sunt clar la vedere pentru cei care stiu "sa vada" si sa citeasca.

Chiromantia vine de la grecesul "chiro" (mana) si de la "mantica", cuvant care inseamna divinatie, conform cartii scrise de Aurel Popescu-Balcesti, "Destinul Omului". Ea consta, spune autorul, in examinarea mainilor, pornind de la culoarea pielii, pilozitatea, forma degetelor, dezvoltarea falangelor, aspectul unghiilor, culoarea si forma acestora si pana la liniile din palma, muntii, campiile, diferitele forme geometrice -triunghi, sfera, insula- si diverse semne: stea, cruce, grilaj sau punct. Asa-i ca nu iti inchipuiai ca atat de multe lucruri sunt citite?

Necunoscut pentru mine a fost faptul ca liniile palmei se schimba de-a lungul vietii si astfel se poate modifica, daca vreti, si destinul omului. In mod clar, un copil sau un adolescent nu poate avea trasaturile de caracter bine definite, asa cum nu sunt definite nici liniile din palmele sale. Unele linii se adancesc, altele dispar, altele se modifica.
 
David P. Barrett este un autor britanic care a studiat si a scris despre ezoterism si un vechi colaborator al mai multor publicatii britanice. Pe coperta uneia din cartile sale "The New Believers", un index al cultelor si sectelor religioase ale ultimilor ani acesta scrie ca a lucrat ca analist atat guvernul britanic cat si pentru cel american. Cartea sa "Palmistry" (Chiromantia) a aparut in 1995 la Editura Dorling Kindersley din Londra si in ea sunt dezvoltate toate aspectele care tin de chiromantie. El spune: "Ca toate metodele care implica divinatia, chiromantia nu poate indica un viitor cert. Palmele tale iti pot arata trasaturile, iti pot da indicatii si posibilitati, dar depinde de tine sa iei ceea ce iti ofera viata si sa faci ce vrei."

De unde vine "ghicitul in palma"?


Originile sale ar putea fi, conform lui David V. Barrett, in India sau in China, pentru ca este mentionata in Scripturile hinduse si in Vechiul Testament. A fost practicata de catre greci si romani si, cu toate ca Biserica Crestina a condamnat aceasta practica, nu a avut niciun efect asupra acestei practici.

Cel mai cunoscut "cititor in palma" a fost Contele Louis Hamon, supranumit si "Cheiro" (n.r. de la "mana"), cel despre care se spune ca a prevestit in detaliu legatura amoroasa cu Wallis Simpson si abidicarea Regelui Edward al VIII-lea, cu cinci ani inainte de eveniment.
Ce semnifica fiecare mana?

Fiecare dintre cele doua maini semnifica altceva. Un bun specialist va incerca sa interpreteze ambele ambele palme, pentru ca astfel iti va putea arata ce fel de persoana esti, de unde vii si cum s-a dezvoltat caracterul tau.

Se tine seama de un lucru, daca esti "dreptaci" sau "stangaci". In cazul unei persoane dreptace, mana stanga va indica cine erai atunci cand ti-ai inceput viata iar cea dreapta iti arata ce faci in acest moment. Daca este vorba de o persoana stangace -la fel cum sunt si eu- lucrurile stau exact invers. In limbajul folosit de specialisti, mana stanga a unei persoane stangace si mana dreapta a unei persoane dreptace sunt denumite "mana dominanta" sau "mana activa", in timp ce cealalta este mana pasiva.

Atunci cand cineva iti citeste "in palma" va putea descoperi influentele familiei in mana pasiva, in timp ce mana activa iti va arata cum te-ai dezvoltat avand asupra ta aceste influente. Alti chiromanti prefera, spune Barrett, sa citeasca in mana pasiva semnele adevaratei tale personalitati, in timp ce in mana dominanta vad personalitatea pe care tu o proiectezi pentru toata lumea.

Dragostea e…in mana ta!


Textura pielii tale, pozitionarea degetului mare si a celorlalte degete, proeminenta unora muntii aflati in palma si toate detaliile liniilor din palma ta spun despre tine cum te comporti in relatiile sentimentale.

Barrett explica, in cartea sa, felul in care consistenta mainii ne poate influenta relatiile sentimentale. Astfel, o mana lipsita de elasticitate defineste o persoana care se poate dovedi rigida in relatiile sentimentale, iar acest lucru poate crea probleme in relatiile sentimentale. O mana flexibila -asa cum o am si eu- denota o persoana relaxata.

Forma unghiilor ii poate arata partenerului tau -doar daca ar cunoastea aceasta arta- daca esti o persoana extrem de critica in legatura cu greselile celor din jur. Dr. Aurel Popescu - Balcesti spune ca unghiile scurte si patrate denota oamenii analisti, critici si sceptici.

Unghiul pe care il formeaza sau nu degetul tau mare cu palma iti poate spune cat de inhibata sau dezinhibata esti; un unghi strans intre cele doua inseamna ca esti destul de rezervata sau chiar inhibata, o persoana cu o atitudine aprope puritana, apreciaza David V. Barrett, in timp ce un unghi larg format intre palma si degetul mare inseamna o minte deschisa si receptiva -asa cum o am si eu si cum imi place sa ma consider.
Daca degetul din mijloc si inelarul sunt pozitionate aproape unul de celalalt, acest lucru denota o mare dorinta de securitate si nevoia de contact fizic.

Un munte al lui Venus dezvoltat poate insemna o senzualitate "sanatoasa", in timp ce un munte prea dezvoltat ar putea caracteriza o aplecare spre hedonism. Iar daca si partenerul tau are un munte la fel de bine dezvoltat, viata voastra sexuala nu va avea niciodata probleme.

In acelasi fel, o linie a Inimii (vezi imaginea pentru a putea recunoaste aceasta linie) care se termina cu o curba indreptata in sus poate semnifica ca acea persoana apreciaza partea fizica si in special sexul. O linie curbata a Inimii denota faptul ca acelei persoane ii place sa aiba un rol dominant in relatia sexuala, in timp ce o persoana cu o linie a Inimii este, in general, o persoana careia ii place pasivitatea in timpul actului sexual. O linie extrem de bine conturata (adanca) denota incredere emotionala foarte mare, in timp ce o linie foarte slaba sau prost conturata poate insemna dificultatea in formarea relatiilor sentimentale.

Linia traditionala a Casatoriei este acum, crede Barrett, cea care dezvaluie relatiile puternice sentimentale ale persoanei in cauza, fara a fi in mod neaparat vorba de relatii sexuale. Cu cat linia este mai clara si mai adanca, cu atat relatia sau relatiile sunt mai puternice.

Daca v-a parut interesant, vom pregati in viitor un articol despre felul in care chiromantia poate influenta compatibilitatea dintre doua persoane. Pana atunci, amuzati-va citindu-va in palma!
Tag-uri: , , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 2

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Georgiana Papari (12.04.2010, 10:03)
Ma bucur ca ti-a placut, Cristina. Mai sunt cateva articole despre chiromantie, sper sa le descoperi :)
Răspunde-i
Cristina Ceuca (10.04.2010, 13:14)
foarte interesant articolul, chiar mi-a placut foarte mult. abia astept urmatorul :X !
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Dragoste & Sex
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
29 mar