sport

De ce exercițiile fizice regulate sunt mai benefice...

Citeste mai mult»
Florin Dumitrescu

Florin Dumitrescu rupe tăcerea despre „Chefi la Cuțite”:...

Citeste mai mult»
mioara

Mioara Roman, fosta soţie a lui Petre Roman, a încetat...

Citeste mai mult»
Tom Cruise

Tom Cruise va juca în următorul film al lui Alejandro G....

Citeste mai mult»
steven

Procesul în care solistul trupei Aerosmith, Steven Tyler,...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift s-a clasat pe locul 1 în topul mondial de...

Citeste mai mult»

Beyoncé este prima artistă de culoare care ocupă primul...

Citeste mai mult»
dieta

Dieta nesănătoasă creşte riscul de apnee în somn, arată...

Citeste mai mult»
yzzy

Cum să o surprinzi cu extravaganța unui iPhone 13 cadou

Citeste mai mult»
slabit

Cea mai mare greșeală pe care o fac persoanele care vor...

Citeste mai mult»
Florin Ristei și Naomi Hedman

Florin Ristei și Naomi Hedman s-au despărțit

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William face apel la încetarea luptelor din Fâşia...

Citeste mai mult»
Amy Schumer

Amy Schumer, după ce a fost criticată că are fața prea...

Citeste mai mult»
Taylor Swift și iubitul

Travis Kelce a urmat exemplul iubitei sale, Taylor Swift,...

Citeste mai mult»
naty

Natalia Barbu va reprezenta Republica Moldova la...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a donat 100.000 de dolari familiei persoanei...

Citeste mai mult»

Zendaya şi rapperul Bad Bunny, printre copreşedinţii Met...

Citeste mai mult»
helen

Helen Mirren a rupt un discurs generat de inteligenţa...

Citeste mai mult»
adelina pestrițu

Adelina Pestrițu a renunțat la silicoane. „Să nu vă...

Citeste mai mult»
velea

Reacția lui Alex Velea după ce s-a vehiculat că a fost...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Aproape unul din cinci americani crede în conspiraţia...

Citeste mai mult»
oana roman

Oana Roman, mesaj emoționant de Valentine's Day:...

Citeste mai mult»
Jennifer Lopez

Jennifer Lopez a lansat filmul "This Is Me...Now: A Love...

Citeste mai mult»
harry

Harry şi Meghan au lansat discret un nou site pentru...

Citeste mai mult»
Kylie Minogue

Kylie Minogue va primi un premiu pentru întreaga carieră...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea s-a întors la Londra pentru...

Citeste mai mult»
Liam Gallagher

Liam Gallagher a insultat Rock and Roll Hall of Fame după...

Citeste mai mult»
lisa

Lisa, membră a trupei Blackpink, se alătură distribuţiei...

Citeste mai mult»
Michael Jackson

Sony a cumpărat 50% din catalogul muzical al cântăreţului...

Citeste mai mult»
Angelina Mango

Sanremo 2024 - Angelina Mango câştigă cu melodia "La...

Citeste mai mult»
Taylor Swift și iubitul

Taylor Swift a mers pe teren pentru a-şi săruta iubitul,...

Citeste mai mult»
Laure Heinich

Actriţa Judith Godrèche a depus plângere pentru viol...

Citeste mai mult»
Robert de Niro

Robert De Niro, despre bucuria de a fi tată la 80 de ani:...

Citeste mai mult»
valentines

Simboluri ale iubirii: Cadouri unice de Valentine's Day...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi-a reluat activităţile oficiale şi le-a...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea transmite primul său mesaj după...

Citeste mai mult»
cuplu

Cele mai bune parfumuri pentru călătorii

Citeste mai mult»
Delia și Oana Matache

Delia, dezvăluiri despre relația cu sora ei: „Era foarte...

Citeste mai mult»
Gina Carano

O fostă actriţă din universul "Star Wars" dă în judecată...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift ameninţă că va da în judecată un student...

Citeste mai mult»

Idei de afaceri pe care le poţi începe pe internet în 2020

De în Bani & Cariera 25 aug 2020

Anul 2020 nu pare deloc unul bun pentru economia globală, iar nori negri se anunță pentru următoarele trimestre, cu cheltuieli mai mari pentru companii, scăderi ale vânzărilor și implicit nevoia de a restructura din personal și activitate în general. Mai mulți oameni își vor căuta locuri de muncă, piața de HR fiind din nou cu avantaj cert pentru angajatori, după ani în care resursele umane deveniseră mult mai prețuite de către companii.

Chiar și pentru cei ale căror joburi nu sunt amenințate de criză este de așteptat să fie o perioadă mai slabă, cu venituri mai mici, de exemplu din comisioane. Nu trebuie ignorat nici faptul că anumite cheltuieli pot crește, pe nișe unde companiile sunt forțate să acționeze astfel din cauza cheltuielilor mai mari pe care le înregistrează la rândul lor. Per ansamblu așadar, în condițiile în care evoluția economiei nu se știe dacă va fi în formă de “V” sau „U” și nici cursivitatea unui astfel de scenariu, fiecare se poate gândi la metode prin care să aibă o activitate profesională mai profitabilă, câștiguri mai bune pe plan financiar pe termen nu doar scurt, ci mediu și lung.

 

Tocmai pentru că există în economie această mișcare majoră și destul de haotică, impredictibilă, anul 2020 vine și cu oportunități de dezvoltare pe plan profesional: poate fi momentul ideal pentru a începe o afacere, o activitate pe cont propriu. Unde există cele mai bune perspective? Online, desigur! Nu doar că mediul online este la îndemâna oricui, dar este un spațiu unde se poate construi o afacere cu perspective foarte bune în viitor. Așadar, vorbim de afaceri nu doar legate de prezent, ci și de ceea ce urmează după acest context special. Poate fi momentul perfect pentru ca o afacere online să prindă rădăcini solide, dacă ne bazăm pe statistici, analize și așteptări ale experților din domeniu.

 

Criza din sfera sănătății publice, care se așteaptă să mai dureze destul de mult timp chiar dacă se speră că la o intensitate mai redusă, a modificat puternic obiceiurile oamenilor. Nevoia de distanțare fizică a schimbat inclusiv obiceiurile cu privire la timp liber și shopping. De fapt, nu este vorba despre o schimbare totală, ci de accelerarea unui trend deja existent, ceea ce face noua realitate una și mai solidă. Companiile își pot face astfel planuri pe termen lung legate de abordarea internetului în business pe mai toate domeniile. Consumatorii de orice produse și servicii petrec mult timp online, se informează online, iau decizii de cumpărare online și din ce în ce mai mult acolo realizează și acțiunea de achiziție.

 

Magazin online

 

Așadar, una dintre cele mai bune idei de afaceri pentru 2020 este un start-up în e-commerce. Un magazin online se poate lansa destul de ușor, dar este nevoie de un plan coerent și de o investiție solidă, chiar dacă accesibilă pentru foarte mulți români. Desigur că a cumpăra un domeniu web, a contracta servicii de gazduire web chiar și cu plata în avans pe un an și a rezolva nevoia unei platforme web nu costă deloc mult, însă trebuie privită afacerea în ansamblu.

 

 Volumul cumparaturilor online a crescut considerabil in 2020

 

Un magazin online are până la urmă nevoi și în plan fizic, fiind operat de o firmă. Dincolo de online, este nevoie în plan real de un spațiu de lucru, de echipamente, de angajați (se poate merge și afacere de familie, desigur) și chiar de stocuri. Multe alte cheltuieli se vor aduna, deci bugetul absolut minim ajunge la mii de euro. Ne referim desigur la un magazin online funcțional și operațional, care nu doar să existe, dar să aibă și capacitatea de a face ceva vânzări.

 

Nișele sunt considerate viitorul mediului e-commerce. Marii retaileri online, magazine generaliste sau active exclusiv pe anumite segmente precum IT, fashion ori bricolaj, sunt jucători cu care un start-up poate concura greu (chiar spre imposibil) în lipsa unei finanțări de proporții. Însă există numeroase nișe pe care se poate acționa și numeroase moduri în care se poate contura cu personalitate proprie un magazin online, astfel încât să atragă public. Ca antreprenor online, este bine să țintești cât mai sus, dar este extrem de relevant să fii și realist. Un start-up în e-commerce nu poate ajunge la nivel de Amazon fără sume fabuloase investite, însă are avantajul de a avea un antreprenor în spate, o viziune nouă, flexibilitate maximă, posibilitatea de a reacționa mai rapid la trenduri și nevoi identificate în rândul publicului targetat.

 

Cei care au deja o afacere offline o pot orienta spre mediul online. Spre exemplu, un magazin local de piese auto poate deveni un e-shop național, operat fără mari costuri suplimentare față de afacerea deja existentă. Pur și simplu, se va adăuga un imens canal de vânzări, iar o astfel de abordare este extrem de sănătoasă pentru comerț de succes pe viitor. Se poate ajunge chiar la momentul în care vânzările online le vor depăși pe cele offline, iar magazinul fizic va deveni mai degrabă un showroom, un punct de lucru cu posibilitate de ridicare a comenzilor online...

 

Blog sau vlog

 

Cu un buget minim, aproape de zero, se poate lansa un blog sau un vlog. Nu este o idee de afacere online noua, la noi in tara fiind deja destul de multi influenceri. Teoretic, este o activitate hobby cu potențial de business. Se poate exploata part time, însă pentru a o duce la nivel de afacere profitabilă de dorit ar fi chiar o abordare full time. Din nou, intervin anumite nevoi tehnice. Pentru un blog este nevoie de domeniu web, hosting web, platformă de operare (de preferat Wordpress, soluția performantă și aproape fără costuri).

 

 

In Romania influencerii online castiga sume de bani considerabile

 

Pentru vlog, ar fi bine să investești în echipamente pentru filmare, în programe de editare, pentru ca totul să fie la un nivel profesionist. Te poți folosi mult de rețelele sociale pentru popularizarea conținutului, însă website-ul propriu aduce avantaje inclusiv pentru un vlogger.

 

Până la urmă, se poate merge chiar în paralel pe blog și vlog, fiind mai multe șanse de a reuși chiar o prezență consolidată online. Nu este nevoie să investești masiv de la început, chiar este indicat să investești în mai multe etape succesive, în funcție de cum „simți” că se va orienta proiectul online. Adesea planurile de pe hârtie nu se potrivesc perfect cu cele din piață, mai ales dacă nu există experiență. Pot apărea în practică unele dificultăți, dar și oportunități, nișe noi de exploatat, metode noi de a accelera succesul online.

 

Proiect de publishing

 

Dacă există talent jurnalistic sau cel puțin de management, se poate lansa un proiect de publishing de tip revistă sau ziar online. Aceasta idee de afacere online necesita insa un buget mai consistent. Presa scrisă este în cădere liberă, pe plan național și local. Tot mai multe bugete merg spre mediul online. Chiar și acum, în plină criză, Guvernul a derulat un plan de susținere a mass-media în contextul pandemiei generate de noul coronavirus, iar publicațiile online cu trafic mare au primit comenzi guvernamentale de publicitate online. Și asta pentru că new-media este tot mai importantă în mixul de comunicare.

 

Bugetele agențiilor de publicitate indică același lucru. Nu prea mai există plan de campanie publicitară care să nu aibă un capitol consistent reprezentat de mediul online. Ba chiar există campanii derulate exclusiv pe internet. Ziarele și revistele online acaparează bugete tot mai consistente pentru campaniile publicitare, pe măsură ce publicul este tot mai activ pe aceste suporturi media.

 

 

Spotmedia.ro este cel mai nou proiect de publishing din Romania

 

Cu o investiție mai solidă, se poate organiza o mică redacție și se poate opera un ziar, cel puțin pe plan local / regional. Evident, în lumea online de astăzi, posibilitățile sunt nelimitate și resticțiile geografice sunt aproape inexistente în dezvoltarea unui astfel de website de informație. Așadar, chiar și un proiect asumat ca fiind o publicație locală poate atrage public național, chiar internațional (să nu uităm de milioanele de români din diaspora, dornici să se informeze în limba română).

 

Alte platforme online

 

Se pot lansa afaceri foarte profitabile pe diverse nișe online, prin exploatarea unor idei de afaceri online originale, care să răspundă la anumite nevoi ale utilizatorilor - de retail sau de business. Website-uri de anunțuri, comparatoare de prețuri, diverse tipuri de platforme online pe anumite domenii, de la agricultură la sănătate. Unele proiecte pot fi exclusiv online (varianta cea mai simplă pentru business, în sensul că se oferă de fapt anumite servicii unor utilizatori B2C și / sau B2B), alte platforme pot să fie doar o parte din afaceri mai complexe ce au și componentă în mediul offline.

 

Astfel de proiecte online sunt lansate frecvent, unele având chiar posibilitatea de a fi clonate ulterior pe noi piețe, pentru publicul din alte țări. Românii pot de asemenea să caute idei de succes în mediul online deja testate pe alte piețe, care nu au fost încă aplicate în țara noastră, dar care au potențial, atât timp cât sunt adaptate totuși la piața locală.

 

Există clar o mulțime de oportunități, au de câștigat cei care le identifică în mod inspirat și le concretizează la fel de inspirat. Se poate spune că după ani în care economia a fost pe creștere, acum este o perioadă de așezare, de reinventare. Este contextul perfect pentru a pregăti o afacere cu mare atenție, cu precizie la detalii, momentul chiar pentru a experimenta, a modela un business nou, în care online-ul este suportul ideal. 

Galerie foto
Tag-uri: , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Bani & Cariera
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
26 feb