Iată dovada că nu doar câinii sunt animale de companie bune

De în Casa & Gradina 27 dec 2019

Oamenii au de obicei câini, pisici, papagali, țestoase sau pești, pentru că animale precum elefanții aparțin sălbăticiei, însă pentru o femeie viața s-a schimbat când a salvat un pui de elefant de la înec.

Află în continuare totul despre prietenia neobișnuită dintre un pui de elefant și Roxy Danckwerts, întemeietoarea sanctuarului Wild Is Life, din Zimbabwe. Ea s-a întâlnit într-o zi aparent obișnuită cu un pui de elefant ce părea a fi pierdut de turmă și speriat, care aproape că s-a înecat încercând să traverseze alături de turma lui un râu, drept pentru care sănătatea lui era în pericol. Acesta a fost zărit apoi pe malul lacului Kariba, iar eforturile de a-i găsi turma au fost zadarnice. La momentul respectiv, elefantul avea doar câteva zile, era fragil și speriat, fiind despărțit de familia lui, drept pentru care femeia a decis să aibă grijă de el.

Puiul de elefant a fost salvat în februarie 2014, când avea doar 56 de kg, adică sub greutatea pe care ar fi trebuit s-o aibă un elefant african de vârsta lui, undeva în jur de 90-100 kg. În continuare, din cauza traumei suferite, primele săptămâni de viață au fost critice și a fost chiar un miracol că a supraviețuit. Roxy a petrecut însă foarte mult timp alături de el, dându-i câte 18 litri de formulă specializată, pe bază de lapte și chiar a dormit cu el, deci între cei doi s-a legat o prietenie neașteptată. Numele elefantului este acum Moyo, care înseamnă „Din Inimă” și deși în sanctuar este destul de mult spațiu pentru ca el să se plimbe și să se joace în voie, preferă totuși să-și petreacă în continuare timpul în casă, în special în bucătărie, unde mănâncă tot timpul alune, negresă, sare și linge toată argintăria.

Cu toate acestea faptul că Moyo aproape s-a încecat încercând să traverseze râul i-a creat o traumă greu de depășit, pe care Roxy a reușit să i-o trateze abia după 15 luni de terapie, când l-a făcut să inte din nou în apă, iar cu ajutorul celorlalți angajați ai sanctuarului, tânărul elefant ajută acum alte animale să-și depășească fricile și să se recupereze.

Tag-uri: , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Casa & Gradina
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
29 noi