chef florin dumitrescu

Chef Florin Dumitrescu, adevărul despre motivul pentru...

Citeste mai mult»
dus

Care este cel mai bun moment al zilei pentru a face duș

Citeste mai mult»

Beyoncé, vedeta pop de culoare din Texas, îşi lansează...

Citeste mai mult»
Timothée Chalamet

Timothée Chalamet îl va interpreta pe legendarul muzician...

Citeste mai mult»
Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger spune că săptămâna trecută i-a fost...

Citeste mai mult»
Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă...

Citeste mai mult»
daddy

Proprietăţile rapperului Sean "Diddy" Combs din Los...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway a suferit un avort spontan într-o perioadă...

Citeste mai mult»
buchete

Cele mai populare flori pentru buchetele de mireasă

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles este "frustrat" de ritmul său de...

Citeste mai mult»
olivia

Actriţa Olivia Colman spune că ar fi plătită mai bine...

Citeste mai mult»
Cameron Diaz

Actriţa Cameron Diaz, în vârstă de 51 de ani, şi soţul ei...

Citeste mai mult»
covaci

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, operat de urgenţă pe...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a lansat un nou album, intitulat „Las Mujeres Ya...

Citeste mai mult»
somn

Poziția de somn care poate provoca hipertensiune...

Citeste mai mult»
Oprah Winfrey inainte

Oprah Winfrey mărturiseşte că, timp de 25 de ani, a fost...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea se simte ''foarte bine'', a...

Citeste mai mult»
tatoiu

Monica Tatoiu, atac la adresa Erikăi Isac și a piesei...

Citeste mai mult»
Aaron Taylor-Johnson

Actorul britanic Aaron Taylor-Johnson, marele favorit...

Citeste mai mult»
finlanda

Finlanda, ''cea mai fericită ţară din lume'' pentru al...

Citeste mai mult»
ceara

Sezonul estival se apropie, ce poți face pentru a avea...

Citeste mai mult»

Firea: Nu am discutat despre europarlamentare; acum...

Citeste mai mult»
fam

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Printul William & Kate Middleton

Familia regală britanică infirmă speculaţiile despre Kate...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk sugerează că faptul că foloseşte ketamină pe...

Citeste mai mult»
stormy

Fosta actriţă porno Stormy Daniels îşi prezintă versiunea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»

Ghid de obiceiuri proaste si cum scapam de ele

De în Monden 30 iun 2009
Viata noastra, a femeilor, se ghideaza dupa repere mult mai stricte decat in cazul barbatilor: reguli de conduita, prototipuri de frumusete, ghiduri pentru mame perfecte si iubite intelegatoare, toate acestea s-au aliat parca impotriva noastra tocmai pentru... a ne ajuta sa fim mai bune, mai frumoase, mai intelegatoare, mai sexy. Cu toate acestea, mai sunt cateva obiceiuri proaste (minore insa) care ne fac viata un calvar, tocmai pentru ca ne este greu sa scapam de ele.

Il cicalesti cand iese la bere cu baietii

Te anunta din vreme ca urmeaza sa iasa cu baietii la o bere, dupa serviciu. Este o intalnire "masonica", strict secreta, men's only, la care se bea multa bere, eventual se urmareste un meci si fiecare din membrii "fratiei" traieste cateva ore cu iluzia ca e singur si liber, desi fiecare are acasa o iubita sau o logodnica care sta cu ochii pe ceas mai ceva ca arbitrul. Intalnirile lor "ca intre baieti" se succeda la interval de 2-3 saptamani (in timpul campionatelor de fotbal mai des), iar tu te intrebi de unde nevoia asta de socializare, cand tu ai o prietena buna (maxim 3!) cu care discuti tot ce ai pe suflet, la orice ora din zi si din noapte, fara sa o scoti la inghetata: chiar daca nu resusesti sa o vezi saptamanal stii ca e acolo, gata sa sara in ajutorul tau. Ei, bine, in cazul lor e altfel: ei au nevoie de reconfirmari periodice ale relatiei lor solide de prietenie, pe care trebuie musai sa o boteze.

In situatiile ingrate in care nu ai cu ce sa-ti umpli timpul in lipsa lui, incepi sa stai cu ochii pe ceas (culmea, nu ai chef de nimic: nici de filme, nici de mess, nici de citit). Trece o ora. "A trecut abia o ora", iti spui si te gandesti ca intr-o ora abia daca a avut timp sa ajunga la terasa, sa dea mana cu toti si sa ceara o bere. Trece a doua ora si incepi sa te framanti. "Doua ore? Ce face atata timp?", "Aha, e la a doua bere". De parca musai ar trebui sa fie o relatie de proportionalitate intre orele petrecute la terasa si numarul de beri baute. Dupa a treia ora esti deja un ghem de nervi, dar inca te stapanesti sa nu-l suni. Cand se face fix o ora si un minut, pui mana pe telefon si disculpandu-te in sinea ta pentru impulsivitate (gasesti pe moment o mie de motive, care mai de care mai bune), suni. Intre timp iti iei vocea aparent-indiferenta-cu-vagi-nuante-de-iritare:  - Buna, ce faceai? - Pai tocmai ne pregateam sa plecam. - A, da? Ce coincidenta! Tocmai acum? Si cum va pregateati sa plecati? Strangeati corturile? - ... Semnul clar ca va avea parte de un mic show cand va ajunge acasa.

Sfat: De cate ori stii ca va iesi cu prietenii, gaseste-ti o ocupatie. De preferat outdoor. Gandeste-te ca intre tine si prietenii lui nu exista semnul egal, deci nu e vorba de nicio competitie. Daca incerci sa-l izolezi sau sa-l bati la cap post-factum, nu faci decat sa-l iriti si mai tare. In plus, putina diversitate face bine in cuplu, iar daca el vede ca tu esti capabila sa-i accepti micile scapari, va renunta si el la orgoliul lui masculin doar ca sa nu te dezamageasca pe tine.

"Diviziunea sociala a muncii"

Ghidul femeii moderne si emancipate te invata sa imparti totul la 2 in cuplu: pe principiul compensatiei, daca tu ai dat cu aspiratorul, el trebuie musai sa bata covoarele. Daca tu ai luat copilul de la gradinita doua zile, urmatoarele trei zile e randul lui pentru ca, din intamplare, tu ai vineri o programare la coafor si nu poti ajunge, dar urmeaza sa te recompensezi cu o zi saptamana viitoare. In limbajul familial asta se cheama "diviziunea sociala a muncii" si pana la un punct este benefica intr-un cuplu. Ai grija insa ca s-ar putea sa cazi in extrema cealalta, si sa devii un fel de sef de echipa, cu graficul in mana si cu ochii pe ceas.

Sfat: Gandeste-te ca anatomic si emotional sunteti diferiti si ca odinioara el vana cerbi in timp ce tu ii pregateai la cina si apoi impodobeai coliba cu piei. Este adevarat ca rolurile intre sexe au inceput pe alocuri sa se inverseze, insa nu-i pune pe umeri sarcini pe care nu poate sa le duca sau care ii lezeaza masculinitatea. Si mai ales, incearca sa nu-ti transformi viata de cuplu intr-o competitie declarata!

Sa cheltuiesti mai mult decat ai...

Ai iesit la cumparaturi cu scopul clar de a-ti cumpara o rochita si te trezesti ca te tenteaza si bluza din standul de vis-à-vis, si perechea de sandale pe care ai vazut-o cu putin timp in urma si....nu ai prea multi bani la tine, dar ai vrea cu disperare sa le cumperi pentru ca s-ar putea sa ai nesansa sa vina o alta cumparatoare si sa ti le zboare de sub nas pana a doua zi. Si pentru ca nu poti rezista tentatiei, bagi cardul la inaintare, cu diferenta de salariu din care ar fi trebuit sa platesti intretinerea si toate celelalte, gandindu-te ca te descurci tu cumva.

Sfat: inainte de a te lasa dusa de val, imagineaza-ti nu cum iti va sta in rochita cea noua, ci fata in fata cu administratora obeza si cu ochelari cu multe dioptrii. Sigur te va trezi la realitate!

... si sa imprumuti bani de la prietene

Mai ai cateva zile pana la salariu si ai cam ramas fara bani. Si, ca un facut, tocmai acum iti e pofta de o inghetata sau de o salata de fructe... sau parca ai merge la un film. Prin urmare, ... iti suni o prietena. Poti merge la risc sperand ca va plati ea consumatia, sau daca este in acelasi birou cu tine, ii ceri ceva bani imprumut pana la salariu.

Sfat: Este bine ca prietenele sa se ajute intre ele, insa nu incerca sa traiesti din bunavointa celorlalti. Chiar daca nu esti saraca lipita si a fost doar o luna mai proasta, daca-ti faci un obicei din a imprumuta bani, cei din jur vor incepe sa creada ca esti zgarcita si egoista. Iar tu nu vrei asta.

Fumatul dauneaza grav frumusetii

Faptul ca peste 60% dintre femei sunt fumatoare nu mai e nicio noutate. Avertismentul ca tuntunul dauneaza grav sanatatii le lasa indiferente pe multe dintre ele, si in definitiv este alegerea lor. Surprinzator insa, majoritatea barbatilor declara ca nu le place ca partenera lor sa fumeze si ma gandesc ca probabil de vina sunt filmele cu fete rele sau ghetto-girls care trag cu sete din mucuri de tigara gasite pe jos.

Sfat: e alegerea ta daca te lasi de fumat sau nu, insa cel putin cand esti pe strada muta-ti gandul la altceva.

Unghii rosii ca focul sau roase

Sunt frumoase tocmai pentru ca sar in evidenta. Si tocmai pentru ca au devenit un must-have al fetelor care vor sa iasa... mult prea mult in evidenta, nu mai sunt asa la moda. Daca odinioara toate functionarele isi etalau la ghisee unghiile perfect ovale, vopsite in tot felul de nuante de rosu, acum unghiile rosii se gasesc de regula in locuri despre care nu ne place sa vorbim.

Sfat: Diversifica-ti paleta de culori sau opteaza pentru unghiile simple, dar ingrijite. Si inca ceva: stiai ca majoritatea barbatilor se uita prima data la mainile unei femei cand fac cunostinta cu ea?

Barfa dulce regrete aduce!

Te-ai intalnit cu niste prietene pe care nu le-ai mai vazut de mult si ati iesit in oras. Atmosfera de buna-dispozitie si cocktailul te fac sa-ti dai drumul la vorba si sa te simti mai mult decat in largul tau. Asa ajungi sa spui si lucruri pe care le vei regreta mai tarziu despre cineva din anturajul vostru comun, gandindu-te ca astfel iti descarci sufletul in fata cuiva apropiat.

Sfat: intr-o discutie despre o a treia persoana nu trebuie sa faci referire decat la lucrurile pe care le-ai spune daca ar fi si ea de fata. Nu poti spune niciodata cu certitudine cine iti este prieten si cine nu sau din ce directie bate vantul schimbarilor!

Cand alarma telefonului iti fura din timp

Il setezi de seara sa sune la o anumita ora, ferm convinsa ca te vei trezi fresh si pusa pe fapte mari. Inainte de culcare iti este cel mai bun prieten. Dimineata - cel mai mare dusman. Amani alarma gandindu-te ca tocmai in cele 5 sau 10 minute castigate sta odihna ta. Zambesti prin somn gansindu-te ca l-ai pacalit cand... incepe sa sune din nou. Alte 5 minute, alte insistente.Te trezesti dupa jumatate de ora plina de nervi si... multa mai obosita decat inainte si descoperi ca ai intarziat de la lucru.

Sfat: Dupa ce setezi telefonul sa sune la o anumita ora, aseaza-l undeva cat mai departe de pat. In felul acesta, cand va suna prima data, te vei duce sa-l opresti si astfel iti va fugi somnul.

Tentatia dulciurilor...

Te lauzi tuturor prietenelor ca ai inceput o dieta minune. Ai vointa, ai ingredientele necesare. Ce-ti mai trebuie? Perseverenta. Pentru ca degeaba mananci... ca la carte, daca mai strecori din cand in cand si cate o ciocolata, cu gandul ca fara energie nu poti face fata provocarii.

Sfat: imagineaza-ti ca se face un casting pentru luptatori sumo iar tu esti aleasa! Faza cu "imagineaza-ti ca alergi pe plaja intr-un costum de baie sexy" nu tine intotdeauna: pofta e mai puternica decat imaginatia!

... dupa ora 19:00

Ca sa ai rezultate palpabile, in timpul dietei nu trebuie sa mananci dupa anumite ore. Ce sa faci insa cand tu ajungi acasa de la lucru dupa ora 19:00? Evident, te repezi la frigider si... da-o incolo de dieta!

Sfat: Evident, nu sunt specialist sa-ti dau sfaturi despre ce trebuie sa faci, insa incearca sa te pacalesti cu tot felul de gustarele mici dar sanatoase pe tot parcursul zilei, astfel incat o salata sa-ti fie suficienta seara, cand ajungi acasa.

Ce-ar fi sa ne povestesti si tu despre obiceiurile proaste de care nu poti scapa? Poate impreuna reusim sa le dam de cap!

Interviu exclusiv Feminis.ro: Sistemul de detentie nu este asa cum il vedem in filme: laTargsor legile nescrise stabilesc clar rapoartele dintre femei atunci cand vine vorba despre posesiune, suprematie si orientare sexuala.

Tag-uri: , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Monden
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
29 mar