GHID de nuntă - Ce, când şi cum să faci

De în Nunţi 8 oct 2015

Una dintre cele mai complicate părţi legate de nuntă este planificarea. Totuşi, nu trebuie să ai motive de care să te temi, întrucât pentru toate există o rezolvare. 

planificare nunta

Iată ce trebuie să faci atunci când ţi-a cerut mâna şi trebuie să începeţi pregătirile de nuntă:

8 luni până la nuntă

Creează un site pentru nunta ta sau un grup pe Facebook în care să îi adaugi pe cei care te pot ajuta cu pregătirile şi vor să îţi fie alături în fiecare moment cu idei şi soluţii.

De asemenea, dacă ai un blog, o să îţi fie mult mai uşor să ţii totul sub control, pentru că îţi poţi nota fiecare activitate, lucru ce te va ajuta să îţi dai seama ce ai făcut şi ce mai rămâne de pus la punct.

Deşi pare că mai e mult timp până la nuntă, nu ar fi o idee rea dacă ţi-ai anunţa prietenii şi familia cu privire la data nunţii, pentru a nu avea surprize că invitaţii au programul ocupat şi nu îţi pot fi alături în ziua cea mare.

Stabileşte cu partenerul de viaţă un text şi o fotografie şi trimite-le invitaţilor câte un email prin care să îi anunţi să îşi treacă în calendar data la care vă căsătoriţi pentru a fi alături de voi.

Începeţi să vă uitaţi după invitaţiile de nuntă, chiar dacă acestea trebuie trimise cu două luni înainte de marele eveniment.

Contactaţi fotograful şi asiguraţi-vă că formaţia este disponibilă pentru data nunţii, chiar dacă ar putea părea prea devreme. În funcţie de perioada anului, aceştia pot avea programul ocupat şi riscaţi să rămâneţi fără serviciile lor.

6 luni până la nuntă

Dacă nu le-aţi spus invitaţilor încă nimic cu privire la data nunţii, aţi putea să o faceţi cât încă nu e prea târziu. De asemenea, dacă aţi stabilit locaţia de nuntă, nu ar fi o idee rea să le-o comunicaţi şi invitaţilor, pentru a le fi mai uşor să îşi facă planurile de călătorie.

Invitaţiile ar trebui comandate cu 6 luni înainte de nuntă. Acestea ar trebui să reflecte stilul personal şi să se potrivească cu tema stabilită pentru nuntă. Există diferite tipuri de invitaţii de nuntă, trebuie doar să o alegeţi pe cea care se potriveşte cel mai bine cu ceea ce vă doriţi.

În timpul în care vă ocupaţi de invitaţiile de nuntă, trebuie să vă asiguraţi că veţi avea şi mesajele de mulţumire pregătite. Este foarte important să nu neglijaţi invitaţii, indiferent cât de ocupaţi aţi fi cu pregătirile.

4 luni până la nuntă

Lista cu invitaţii trebuie să fie deja bătută în cuie, iar numărul acestora trebuie comunicat celor de la restaurant pentru a nu avea surprize în ziua cea mare. Desigur, mai pot exista modificări, dar nu majore, pentru că nunta este asemenea unui proiect profesional.

Este momentul să începeţi să căutaţi floristul care se va ocupa de decor, de florile pentru tine, pentru domnişoarele de onoare, nasă şi mame. Nu ar fi o idee rea dacă ai face o selecţie de imagini care se aseamănă cu ceea ce ţi-ai dori pentru cea mai importantă zi din viaţa ta.

Începe să cauţi, de asemenea, rochia de mireasă. Desigur, este posibil ca până atunci să mai slăbeşti sau să te mai îngraşi pe fond de stres, dar micile modificări ale rochiei pot fi făcute chiar cu 2 săptămâni înainte de nuntă.

Deşi costumul mirelui ar putea părea o problemă minoră, nu este deloc aşa. Există mari şanse ca acesta să fie mai greu de cumpărat decât rochia de mireasă.

2 luni până la nuntă

Trimite invitaţiile şi începe să pregăteşti meniul de nuntă şi programul pe care trebuie să îl aveţi în ziua nunţii.

Mergeţi să cumpăraţi verighetele şi bijuteriile de nuntă. De asemenea, fă-ţi programare pentru proba de coafură şi machiaj, dar mergi şi cel puţin de 2 ori pe săptămână la spa pentru a te relaxa şi pentru a îngriji pielea, unghiile şi părul.

Dacă ai ales rochia de mireasă, până la nuntă trebuie să mai faci cel puţin 3 probe, astfel încât să nu ai deloc probleme.

30 de zile până la nuntă

Cere confirmările invitaţilor şi stabileşte exact câte persoane vor participa la marele eveniment. Nu uita să le transmiţi celor de la restaurant toate informaţiile şi încearcă să te stresezi cât mai puţin pe măsură ce te apropii de ziua nunţii.

Tag-uri: , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Nunţi
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
27 noi