Dietă eficientă: A slăbit 49 de kilograme, deşi era...

Citeste mai mult»

Seminţele de dovleac au un efect surprinzător asupra...

Citeste mai mult»

Descoperirea mayașă care a cutremurat lumea

Citeste mai mult»

3 efecte NEGATIVE ale consumului de sfeclă roşie

Citeste mai mult»

Gest controversat - De ce dau indienii din cap tot timpul

Citeste mai mult»

Forţa care îţi conduce viaţa, în funcţie de tipul de...

Citeste mai mult»

Cei care fac asta regulat au salarii mai mari şi posturi...

Citeste mai mult»

Zodiile şi incompetenţa - Vărsătorii sunt cei mai...

Citeste mai mult»

Slăbeşti DUBLU, fără efort, dacă bei asta zilnic

Citeste mai mult»

Când găteşti carne de pui, trebuie neapărat să...

Citeste mai mult»

Astrologul confirmă: ACESTE 4 zodii au toate şansele de a...

Citeste mai mult»

Află din următoarele rânduri ce se întâmplă cu Pământul

Citeste mai mult»

Reguli pe care să nu le uiţi când iubeşti

Citeste mai mult»

Ce îi intimidează pe bărbaţi la tine, în funcţie de zodie

Citeste mai mult»

Cercetătorii dezvăluie cum să-ţi controlezi visele

Citeste mai mult»

Horoscop: Când ÎNCETEAZĂ fiecare zodie să iubească

Citeste mai mult»

Vezi unde poți găsi cea mai bună sare din lume

Citeste mai mult»

Menstruaţie mai scurtă cu ajutorul unui truc simplu şi...

Citeste mai mult»

8 adevăruri pe care orice cuplu ar trebui să le știe ca...

Citeste mai mult»

9 tipuri de dureri care te induc în eroare

Citeste mai mult»

6 remedii naturale pentru a-ți curăța și dezinfecta limba

Citeste mai mult»

Găteşte ca acum 2.000 de ani: Reţete antice pe care le poţi încerca astăzi

De în Lifestyle 20 iun 2016

Domeniul culinar a evoluat mult şi este destul de uşor să iei de bună complexitatea reţetelor datorată tehnologiei de care te bucuri în zilele noastre, însă nu a fost mereu aşa.

Au existat vremuri în care mâncărurile sofisticate erau mult mai dificil de preparat. Dacă te întrebi ce gust aveau alimentele pe atunci, există reţete păstrate şi recuperate de pe vremea lui Richard al II-lea sau chiar din timpul imperiului sumerian, pe care le poţi încerca, spre mirarea şi deliciul celor dragi.

The forme of Cury - 1390 d.Hr

Cea mai veche cate de bucate din Anglia care a supravieţuit prezintă reţete preparate în secolul al XIV-lea, gustate poate chiar de însuşi regele Richard al II-lea. Peste 190 de reţete, de la feluri de mâncare simple la unele exotice, au fost folosite de bucătarii vremii. Unele sunt atât de simple, presupunând aruncarea unui usturoi cojit într-o oală cu apă şi ulei, căruia i se adaugă un strop de şofran. Alte reţete se bazează pe carne de marsuin sau balenă. Întreaga carte de bucate, în limba engleză, poate fi găsită aici, iar reţetele simplificate pot fi găsite aici.

Annals of The Caliph's Kitchens - 1.000 d.Hr.

Scrisă de cineva pe nume Al-Warraq, este cea mai veche carte de bucate arabă existentă şi conţine peste 600 de reţete diferite, extrem de diferite de ceea ce poţi gusta în zilele noastre. Unele oferă o perspectivă cu adevărat unică cu privire la cum era pregătită mâncarea. Un sos, de exemplu, necesită ca laptele să fie lăsat la soare timp de 50 de zile. Cartea conţine şi sfaturi cu privire la evitarea mahmurelii. O variantă ar fi să mănânci varză înainte de a consuma alcool, iar alta ar fi să consumi o fiertură numită "Kkishkiyya" dimineaţa, pentru a-ţi calma durerile de cap şi de stomac.

Apicius - aproximativ 500 d.Hr.

Dacă vrei să afli ce fel de festinuri decadente prezentau împăraţii romani, vei dori să citeşti Apicius, scrisă de bucătarul roman Marcus Gavius Apicius. Nimeni nu ştie exact când a fost scrisă, dar are cel puţin 1500 de ani vechime. Reţetele din această carte sunt revoluţionare pentru vremurile respective, incluzând descoperiri cu privire la tratarea cărnurilor. De exemplu, în carte este sugerat ca gura unui porc să fie umplută cu smochine uscate şi ca acesta să fie hrănit cu vin îndulcit cu miere înainte de a fi sacrificat. Peste 400 dintre cele 500 de reţete sunt servite cu sosuri de-ţi lasă gura apă.

Cartea poate fi citită aici, însă este o adevărată provocare să recreezi astfel de reţete, întrucât nu au cantităţi specifice şi nici nu este arătat timpul de gătire. Trebuie să te bazezi pe instinct.

The Life of Luxury - 300 î.Hr.

Primele trei intrări din această listă datează din timpul erei noastre, astfel că nu diferă prea mult ca formă de ceea ce folosim astăzi. Aceasta, însă, îşi are originea cu 300 de ani înaintea erei noastre şi este menită să fie amuzantă. Scrisă ca o parodie, se crede că această carte era pusă la dispoziţia invitaţilor în timpul banchetelor, pentru a chicoti în timp ce mâncau.

Cartea în sine nu a supravieţuit, dar este menţionată de Athaneaues într-o carte scrisă în 200 d.Hr, numită "Filosofi la cină". Poţi citi online bucăţile care au supravieţuit, aici.

Garum - 600-800 î.Hr.

Garum este o reţetă de peşte sărat, în care intră atâta sare câtă carne de peşte ai la dispoziţie. Laura Kelley, scriitor specializat în mâncăruri antice, a reuşit să identifice menţiuni ale acestui preparat ce datează din anii 600-800 î.Hr. Acest fel de mâncare necesită 9 luni de fermentaţie. Mai multe detalii poţi găsi aici.

Tag-uri: , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 1

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

...complexitatea reţetelor datorată tehnologiei de care te bucuri în zilele noastre, însă nu a fost mereu aşa. Citește mai departe… Sursa: feminis.ro ...
Spune-ţi părerea
Alte articole din Lifestyle
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
16 dec