Timothée Chalamet

Timothée Chalamet îl va interpreta pe legendarul muzician...

Citeste mai mult»
Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger spune că săptămâna trecută i-a fost...

Citeste mai mult»
Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă...

Citeste mai mult»
daddy

Proprietăţile rapperului Sean "Diddy" Combs din Los...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway a suferit un avort spontan într-o perioadă...

Citeste mai mult»
buchete

Cele mai populare flori pentru buchetele de mireasă

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles este "frustrat" de ritmul său de...

Citeste mai mult»
olivia

Actriţa Olivia Colman spune că ar fi plătită mai bine...

Citeste mai mult»
Cameron Diaz

Actriţa Cameron Diaz, în vârstă de 51 de ani, şi soţul ei...

Citeste mai mult»
covaci

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, operat de urgenţă pe...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a lansat un nou album, intitulat „Las Mujeres Ya...

Citeste mai mult»
somn

Poziția de somn care poate provoca hipertensiune...

Citeste mai mult»
Oprah Winfrey inainte

Oprah Winfrey mărturiseşte că, timp de 25 de ani, a fost...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea se simte ''foarte bine'', a...

Citeste mai mult»
tatoiu

Monica Tatoiu, atac la adresa Erikăi Isac și a piesei...

Citeste mai mult»
Aaron Taylor-Johnson

Actorul britanic Aaron Taylor-Johnson, marele favorit...

Citeste mai mult»
finlanda

Finlanda, ''cea mai fericită ţară din lume'' pentru al...

Citeste mai mult»
ceara

Sezonul estival se apropie, ce poți face pentru a avea...

Citeste mai mult»

Firea: Nu am discutat despre europarlamentare; acum...

Citeste mai mult»
fam

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Printul William & Kate Middleton

Familia regală britanică infirmă speculaţiile despre Kate...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk sugerează că faptul că foloseşte ketamină pe...

Citeste mai mult»
stormy

Fosta actriţă porno Stormy Daniels îşi prezintă versiunea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»
bronsiolita

Un tratament preventiv privind bronșiolita are o...

Citeste mai mult»
gina

Smiley, declarații sincere despre despărțire și iubire:...

Citeste mai mult»
Al Pacino tată

De ce nu a menționat Al Pacino toţi nominalizaţii la...

Citeste mai mult»

Cum iti protejezi tenul vara - Cosmeticiana Neli Pfeiffer iti dezvaluie!

De în Frumusete 7 iun 2013
Sanatatea pielii noastre este mai importanta decat credeam. Iar pielea - cel mai mare si mai greu organ al corpului uman - trebuie protejata cat mai bine impotriva razelor nocive ale soarelui, mai ales in acest anotimp. Prin urmare, am stat de vorba cu Neli Pfeiffer, specialist cosmetician, care ne-a explicat care sunt cele mai eficiente tratamente pe care le putem face in vara lui 2013.

Inainte de a pleca in vacanta, tenul si pielea corpului trebuie pregatite intrucat urmeaza sa fie expuse indelungat la soare si au nevoie de hidratare. „Este recomandat un gomaj cu ingrediente cat mai putin iritante (miere zaharisita cu apa) sau un produs pentru gomaj cumparat din comert. De asemenea, ar fi benefic sa hidratam pielea cat mai mult timp, fiindca pe timp de vara tenul este agresat in mai toate conditiile de catre soare”, a subliniat Neli Pfeiffer, specialist cosmetician si manager Apiestetic.

Din pacate, ceea ce nu multa lume stie este ca impactul razelor solare asupra pielii nu se observa imediat. Chiar si intr-o zi noroasa, ne avertizeaza specialistul, razele soarelui sunt prezente si ne afecteaza pielea. „Impactul razelor solare are actiune in timp, lenta si ireversibila. Pielea este un organ cu ’memorie’. Deteriorarea acestuia va avea cauze dintr-un timp mult trecut. Cauza majora a ridurilor, imbatranirii premature a pielii, melasmei, decolorarii pielii, uscarii excesive si a cancerului de piele este soarele si, cu cat inaintam in varsta, cu atat se vad mai mult efectele nocive ale soarelui”, a explicat Neli Pfeiffer.

Ce facem daca am stat prea mult la soare?

Primul lucru pe care il recomanda specialistul cosmetician persoanelor care au stat prea mult la soare este sa aplice creme calmante si hidratante. „De exemplu crema cu galbenele. Se alterneaza cu masti din fructe (capsuni, banana si un pic de miere sa le lege – se va evita lamaia sau citricele!) sau creme pe baza de acizi de fructe”, a explicat Neli Pfeiffer.

Asa cum ni se intampla uneori, in concediu mai facem si anumite excese, iar unul dintre acestea este strans legat de timpul indelungat pe care il petrecem la soare, in dorinta de a ne bronza cat mai rapid. Iar unele dintre noi chiar ignora intervalul de timp in care soarele este cel mai nociv pentru corpul uman (intre orele 10 AM si 2 PM). Daca vi s-a intamplat sa va intoarceti din concediu si sa realizati ca pielea voastra s-a ars practic la soare, exista cateva tratamente eficiente pe care le puteti face chiar acasa, in intimitate. Iata ce ne recomanda specialistul cosmetician:

„Masti de hidratare de 2 ori pe saptamana, utilizarea in continuare a cremei cu FPS. Daca ne-am ‘ars’ la soare, dupa o perioada de deshidratare profunda, tenul are tendinta de a-si gasi singur echilibru si in acest fel incepe sa produca mai mult sebum. De aceea este important sa il mentinem noi intr-un echilibru prin aplicarea unei rutine de ingrijire stricte, de exemplu dimineata -  tonic fara alcool, iar daca avem un ten mixt sau gras, putem opta pentru un tonic usor astringent folosit pentru inlaturarea ultimelor urme de demachiant si a excesului de grasime. De evitat folosirea sapunului (se pot face exceptii pentru cele presate la rece care nu contin asa de multi iritanti si detergenti), cremele cu un pH marit (alcalin) mai mare de 9”. Urmand aceasta serie de tratamente dupa expunerea la soare, la finalul verii orice femeie se poate mandri cu un bronz frumos, dar si cu un ten hidratat.

Cum alegem factorul de protectie potrivit pentru pielea noastra

Specialistul cosmetician pe care l-am consultat pentru acest articol ne-a explicat ca o crema buna pentru protectie solara este o crema care contine ingredientele necesare pentru a proteja de soare: titanium dioxide, zinc oxide, avobenzone (denumit si butyl methoxydibenzyl methane), tinosorb si/sau ecamsule (unul sau mai multe dintre ele); de asemenea, o crema buna pentru protectia solara contine ingredientele necesare hidratarii pielii, mai ales din surse naturale. „Produsele stupului (mierea, laptisorul de matca) se pliaza perfect pentru nevoiile unui ten deshidratat in urma expunerii la soare, restabileste necesarul de vitamine si antioxidanti din piele si reface mantaua hidrolipidica a pielii”, a subliniat Neli Pfeiffer.

Trebuie sa retinem, asadar, ca factorul de protectie trebuie sa fie cat mai mare, deoarece nici un produs cu SPF nu poate proteja de toate razele ultraviolete, oricat de bine ar fi formulat, ne atrage atentia cosmeticianul. Protectia pe care o ofera aceste produse este urmatoarea: SPF 15 – protejeaza de 93.3% din razele UV pe o perioada determinata; SPF 30 – protejeaza de 96.6% din razele UV; SPF 50 – protejeaza de 98% din razele UV. „Exista inca foarte putine produse cu SPF mai mare de 50, dar protectia de razele UV nu este mai mare de 98%”, a adaugat specialistul.

 „Apa de mare are un efect daunator asupra pielii”

Intotdeauna am crezut ca apa sarata a marii are efecte benefice asupra pielii noastre. Dar se pare ca transformarile pe care le aduce nu pot fi trecute cu vederea de specialisti si ca, de fapt, deshidrateaza profund pielea. „Apa de mare are un efect daunator asupra pielii. Pe langa faptul ca diminueaza efectul cremei cu FPS, aceasta deshidrateaza profund tesuturile pielii. Desi la analiza chimica a apei de mare, ea contine o multitudine de vitamine, acestea - din cauza razelor solare - nu sunt absorbite de catre piele”, ne atrage atentia Neli Pfeiffer.

Este recomandat insa, ca dupa fiecare baie in mare, sa ne spalam cu apa dulce, stergand apoi corpul cu un prosop. „Acest lucru este recomandat intrucat apa de mare contine saruri, iar dupa evaporare, acestea raman pe corp, formand un depozit care poate fi absorbit de substantele grase, avand drept consecinta o deshidratare a pielii prin absorbtia apei din tesuturi, ceea ce accelereaza procentul de imbatranire a pielii”, ne-a explicat specialistul cosmetician.

Hidratare de la interior spre exterior

Specialistul nostru spune ca ne putem hidrata tenul si pielea de pe intreg corpul pe perioada verii printr-o cura simpla de polen si laptisor de matca. „Produsele stupului vin in ajutorul nostru vara, astfel o cura de polen si laptisor de matca ajuta la restabilirea carentelor de vitamine si oligoelemente din organism.

S-a descoperit prin cercetarile de laborator din ultimul timp ca polenul crud reechilibreaza flora bacteriana normala a intestinelor”, ne-a declarat Neli Pfeiffer. In plus, polenul imbunatateste si activitatea creierului, iar femeile care il consuma sunt mai optimiste. „Este foarte util pentru persoanele care desfasoara munca intelectuala, deoarece le creste capacitatea de lucru si scade fenomenele de oboseala, reduce efectele stresului, diminueaza depresia psiho-emotionala. Acei oameni care obisnuiesc sa ia polen sunt mai voiosi si mai optimisti”, arata specialistul.

Sfaturi de la Neli Pfeiffer pentru cititoarele Feminis.ro

In ceea ce priveste protectia tenului in timpul bronzarii, dar si dupa bronzare, trebuie urmate cateva reguli simple pe care le putem face si acasa. Dar prin procedurile specializate in salonul de cosmetica, doamnele si domnisoarele pot obtine rezultate mai bune si adaptabile tenului lor: 1 hidratare; 2 regenerare (a NU se confunda cu peelingul) – exista creme care refac tesutul distrus de razele UVA si UVB; 3 protectie (prin expunere cat mai putina la soare si prin creme cu FPS).

Tag-uri: , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Frumusete
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
28 mar