Fetele de șase ani se simt obligate să...

De în Frumusete 25 mar 2019

Deși multe fete experimentează cu fardurile mamei când sunt mici, ca să se distreze, unele o fac din cauza presiunii exercitate de societate.

Cercetările arată că majoritate fetelor le cer părinților voie să poarte machiaj încă de la vârste fragede, precum șase ani, ca să nu își bată alți copii joc de ele, ca să poată pune pozele pe social media sau ca să se simtă mai frumoase. În plus, 89% dintre părinți au mărturisit că și-au găsit fetele date cu farduri fără să aibă voie, vârsta medie pentru acest lucru fiind cea de șapte ani.

77% dintre respondenți consideră că presiunile societății moderne sunt de vină pentru aceste comportamente și 27% dintre părinți învinuiesc celebritățile, copiii altor prieteni sau cei care dețin bloguri. Din aceste cauze, vârsta medie la care părinții sunt împăcați cu a-și lăsa fiicele să se macheze a scăzut la doar 10 ani, deși 14% recunosc că la ocazii speciale le permit acestora să se macheze începând chiar și cu vârsta de 5 ani. Întrebați în mod special de vârsta la care fetele pot folosi anumite produse de machiaj răspunsurile au fost împărțite în felul următor:

14 ani - fond de ten
14 ani - tuș de ochi
13 ani - ruj
12 ani - rimel
7 ani - fard de pleoape
6 ani - balsam de buze
5 ani - lac de unghii

Pentru a putea avea un termen de comparație, toți participanții la studiu au fost întrebați la ce vârsta au început ei să folosească produsele cosmetice, iar vârsta medie la care mamele au început să se macheze a reieșit cea de 13 ani (mai mult de dublu față de ce se întâmplă la ora actuală) și întrebate dacă li se permitea să o facă, 50% au răspuns că nu.

Mai mult de un sfert dintre participanții la studiu eu recunoscut că au fost certați de alți părinți că le permit fetelor să folosească produse cosmetice și de machiaj de la o vârstă atât de fragedă, dar Isa Lavahun, Digital Brand Manager la compania care a comandat studiul a declarat: „Nu mai surprinde pe nimeni că presiunea anturajului și influența social media le face pe fete să își dorească să se machieze atât de tinere, dar să-ți bată cineva joc de ele pentru că aleg să nu o facă nu ar trebui să se întâmple.

Tag-uri: , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Frumusete
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
18 ian