Fă-ţi acest TEST pentru a afla dacă suferi de depresie

De în Sanatate 24 iun 2015

Şansele tale de a suferi de depresie pot fi determinate folosind acest test alcătuit dintr-o singură întrebare.

test depresie

Multă vreme, oamenii nici măcar nu realizează că sunt deprimaţi sau că sunt susceptibili de a suferi din pricina depresiei. Cu toate acestea, oamenii de ştiinţă de la Universitatea Binghamton au dezvoltat un test foarte uşor pe care şi tu poţi să îl faci pentru a afla dacă ai sau nu riscul de te îmbolnăvi de depresie.

Dacă ai suferit vreodată de depresie, ştii cât de mare poate fi impactul pe care îl are în privinţa perspectivelor tale asupra vieţii. Tu experimentezi totul într-un mod mult mai negativ şi ai tendinţa de a "sări" de la zero reacţii la a fi prea sensibiliă şi afectată destul de repede.

Din păcate, depresia a devenit o boală din ce în ce mai frecventă în lume, în ultimul deceniu. Deşi poţi trăi cu diferite forme de depresie, aceasta îţi afectează fiecare aspect al vieţii tale şi poate avea un impact serios asupra productivităţii tale şi asupra relaţiilor personale.

Eşti deprimată sau nu? Fă-ţi acest test

Fără să te gândeşti la asta, spre care faţă (dintre cele două din imaginea de mai sus) s-au îndreptat ochii tăi prima dată? Dacă a fost faţa cu aspect furios, este posibil să ai o şansă mai mare de a deveni deprimată la un moment dat în viaţa ta.

În esenţă, studiul de la Universitatea Binghamton a analizat 160 de femei şi le-a aplicat acelaşi test, repetat de câteva ori. Un calculator genera apoi imaginile, iar femeile trebuiau să dea click pe imaginea la care s-au uitat instinctiv de prima dată. De asemenea, în cercetare a existat şi un senzor de ochi care monitoriza mişcările ochilor, în cazul în care femeile nu ofereau răspunsuri cinstite.

Dintre 100 de femei, 60 aveau un istoric referitor la depresie. Per total, rezultatele testului au arătat că femeile care deja s-au confruntat cu depresia la un anumit moment în vieţile lor au avut tendinţa de a alege feţele furioase din test, în defavoarea feţelor fericite sau cu o mimică neutră.

Acest test este un deschizător de drumuri, deoarece înseamnă că modul în care noi primim informaţii emoţionale în vieţile noastre poate spune multe despre propriul nostru tipar emoţional. Sursa.

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sanatate
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
22 oct