armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»
Reese Witherspoon

Compania actriţei Reese Witherspoon va produce un serial...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon a fost plasat sub 'tutelă consolidată'

Citeste mai mult»
gineco

Menopauza: Ce este, când apare și care sunt simptomele

Citeste mai mult»
Lenny Kravitz

Lenny Kravitz va concerta pe scena principală de la...

Citeste mai mult»
aldi

Celebrul chitarist american Al Di Meola revine în...

Citeste mai mult»
Baba Ramdevv

Cel mai important guru yoga din India, avertizat de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift este miliardară, potrivit clasamentului...

Citeste mai mult»
Billie Eilish

Billie Eilish, Nicki Minaj, Stevie Wonder, REM şi alţi...

Citeste mai mult»
canabis

Canabisul în scop recreaţional, legalizat în Germania, în...

Citeste mai mult»
scortisoara

Metoda cu scorţişoară care te ajută să slăbeşti mai repede

Citeste mai mult»

Elena Perseil - Moda din Franta vs. Romania

De în Moda 16 iul 2011
Tu o privesti ca pe un designer care realizeaza lucruri frumoase, insa eu am cunoscut-o ca om si am regasit in atelierul ei nu numai o camera spectaculoasa cu haine superbe, cu multi pantofi, o oglinda mare in care sa te vezi defiland si un pian care sa te ajute sa te transpui in propria poveste, am regasit un univers al feminitatii asumate. Elena Perseil – un om autentic, un designer care nu imbraca trupuri, ci suflete.

Cum vezi consumatorul de moda din Franta vs. consumatorul din Romania

In Franta, este mult mai retinut, ca si cromatica, ca si forma. Exista o feminitate in alegerile sale, daca vorbim de femeie, si in acelasi timp si o ascundere a feminitatii. Sunt foarte multe haine destul de masculine, este foarte mult in trend acum smokingul, pantalonii barbatesti, camasile. Franta este o societate care s-a batut mult pentru drepturile femeilor si undeva s-a refulat aceasta parte feminina si nu ii mai da atat de multa importanta.  Pantofii, de cele mai multe ori nu au toc, abordand un stil sport. Bineinteles, ca exista si femei sofisticate. Parisul este un oras cosmopolit unde culturile si stilurile se imbina, strada fiind foarte interesanta.  Dar comparativ cu Romania, tineretul francez opteaza pentru un stil mult mai sport.

Cum ti se pare stilul femeilor din Romania?

  Se imbraca mult mai indraznet, cu decolteu mai adanc, rochii mulate, scurte.  In Franta, sunt mai discrete. Bineineteles, si in Romania exista si doamnele foarte elegante, care se imbraca in brandurile de lux, cu o talie marcata, cu o fusta ori foarte stramta, ori gogosar, dar cu o croiala exceptionala, dintr-un material foarte bun. Dar unde exista de fapt o diferenta, pe langa stilul vestimentar, care este foarte important, este sa ai zambetul pe fata, sa fii in echilibru cu tine. Stiu ca in Romania, oamenii nu au foarte multe posibilitati, dar in momentul in care isi cauta o haina, vor sa isi schimbe stilul, este evident ca este o schimbare pe care vor sa o produca.

Sau vine vara si vreau sa-mi cumpar ceva nou. Toti simtim nevoia la un moment dat ca trebuie sa schimbam ceva, sa avem ceva nou, iar primul lucru e coaforul si hainele. Este important sa avem grija de imaginea noastra, dar este foarte bine sa ajungi intai la tine in interior si dupa aceea sa faci schimbarea in exterior. Ca s-o faci cel mai bine trebuie sa te analizezi ca persoana, ca sa nu ajungi intr-un moment in care nu ti-ai dori. Sunt acum, si e foarte bine ca sunt, foarte multe locuri, carti si site-uri, care te ajuta sa te gasesti. Nu spun neaparat sa te duci la psiholog. Psihologia mi se pare, nu neaparat depasita, dar e mai mult o problema de rezolvare a egoului si nu a sinelui profund. Important este sa ajungi la tine, nu la un ego, care este un drum fals. Acest lucru este important in Franta si de cate ori vin in Romania si vorbesc cu multe prietene de aici, imi spun ca exista o tendinta si aici de intoarcere la sine.

Cum crezi ca se realizeaza aceasta regasire a sinelui?

 La inceputul fiecarui an, deseori se spune ca anul acesta vei face ceva diferit. Acel “diferit” trebuie sa vina de la tine din interior. Sa stii exact de ce il faci diferit, de ce vrei asta, sa nu fie doar o nevoie punctuala pe care tu ti-o satisfaci, sa fie ceva din interiorul tau.

Toti oamenii avem probleme, din cauza crizei, legate de partenerul cu care suntem, de copii sau de casa in care stam, nu ne mai place. In aceasta situatie, prietenii incep sa-ti dea sfaturi si ti se creeaza in cap un mare amalgam, o intersectie de ganduri. De aceea, in acel moment trebuie sa te opresti sa reflectezi asupra gandurilor “imprumutate” si sa le lasi sa treaca, sa nu te opresti asupra lor, sa creezi liniste si solutia iti va veni din interior. O solutie care chiar iti va corespunde, pentru ca iti linistesti gandurile, nu te mai concetrezi asupra lor si vei incepe sa-ti simti interiorul. Acest lucru este foarte important..

Elena Perseil

Ai observat acest lucru dupa o perioada in care ai observat ca ai gresit ceva si a ti-ai spus ca trebuia sa reflecti mai mult?

Noi nu gresim. Oamenii isi fac drumul lor si fac la un moment dat un lucru care le corespunde atunci. Nu este o greseala, pentru ca din acel lucru ajungi sa fii maine acel om. Facand toate lucrurile asa cum am ales sa le fac, sunt azi aici si stam de vorba. Daca faceam altceva, eram in alt loc. Nu e nimic gresit, tu iti urmezi drumul. Trebuie sa ne indeplinim misiunea si la un moment dat o vom face. Drumul poate fi mai lung sau mai scurt, dar este acelasi. In general este bine, pentru a avea solutia cea mai justa, este bine sa o iei din interior si nu din cap. Mintea e foarte importanta, dar cateodata creeaza ganduri si egouri. Mintea fabuleaza de cele mai multe ori. Este foarte important sa o folosesti constructiv. Spun acest lucru, pentru ca am o meserie legata de oameni, ma intalnesc cu ei, angajez oameni si lucrez cu femei, deci sunt intr-un mediu strict feminin. Iar in momentul in care am inceput sa creez haine, mi-a placut sa imbrac si sufletul, nu doar trupul. Demersul meu a fost din interior.

Ce te descrie pe tine ca designer?

Procesul creatiei este un proces legat de interior, si am incercat prin hainele pe care le fac sa fiu eu, nu sa ating clientela aceea care mie in va aduce o suma financiara. Nu m-am gandit sa imbrac nu stiu ce vedete, pentru ca vor aparea la televizor si asta ma va face fericita. Nu a fost asta, si ii multumesc Universului ca m-a lasat sa fac lucrurile liber si am avut incredere sa fiu in dialog cu mine, atat cat mi s-a permis sa fiu.

Colectia de iarna ’11-’12, print-ul are o fetita mica pentru ca am simtit sa trebuie sa te intorci in trecut, ca sa te regasesti in prezent. Sa-ti regasesti sinele, cat poti de devreme si sa-l accepti, sa te iubesti pe tine in toate etapele in care ai fost pentru a te gasi pe tine mai in adevarul tau de azi. Un alt motiv este floarea, care inseamna frumusete, deschidere, naivitate si natura care exista. Si funda care reprezinta eleganta anilor ’60, o femeie feminina si o senzuala

De multe ori le spun clientelor  cum vor fi privite purtand o rochie de-a mea si se intorc si imi confirma ca asa a si fost. Probabil ca, in momentul in care dau acea rochie se incarca cu energia intentiei mele si asa ajunge pana la capat. Cred ca acesta este demersul meu de la creator inspre client, dar cred ca cei care vin la mine sau imi poarta hainele sunt intr-o cautare a lor mai mult decat intr-o cautare a unei tinute. Unii clienti imi spun “vad in colectia ta anumite rochii pe care mi le doresc, dar pe care nu ma vad purtandu-le” – este clar un alt univers.  Sunt danteluri fine, culori pastelate, sunt lucruri care comunica cu sensibilitatea ta pe care o ai si pe care a trebuit sa o obturezi din cauza anumitor situatii, conjuncturi, iar astea fiind suave, te scot de acolo de unde esti tu. Sa faci drumul asta din interior in exterior, nu e intotdeuna usor.

Pana la urma trebuie sa iesim in exterior, pentru ca acesta ne este drumul. Dar trebuie sa te cauti in drumul tau, si acolo poti sa ma gasesti si pe mine si pe altii, prieteni etc si incepi sa-ti aduni in jurul tau niste oameni, sa te pui in niste situatiii care te ajuta pe tine sa te scoata la suprafata, in toata fragilitatea si simplitatea ta. Poate hainele mele par suave, extrem de feminine, dar este o feminitate asumata.

Elena Perseil

Crezi foarte mult in destin? Crezi ca exista o misiune pentru fiecare?

 Nu stiu daca cred in destin. Cred intr-adevar intr-o karma, cred intr-o cauza si efect. De aceea este bine, cand ai niste alegeri de facut sa le faci just. Pentru a nici nu te incarca negativ. Poti rani, sa creezi niste emotii negative, care ti se intorc la un moment dat. Poate nu vrei sa creezi acest lucru. Dar trebuie sa gasesti situatia cea mai justa si sa stii ca e in armonie cu situatia prezenta. Nu poti sa-i multumesti pe toti odata. Daca cineva este nemultumit, sa fii constient ca e de fapt povestea lui/ei, pe care trebuie sa o traiasca ca sa invete altceva. Nu trebuie sa-ti asumi mereu orice lucru. Trebuie sa faci ce-ti corespunde tie, pentru ca iti urmezi drumul tau. Nu este un destin, pentru ca suntem co-creatori ai vietii noastre, dar sigur vii si cu o poveste, dar ai posibilitatea de a-ti crea viata ta.  Si faptul ca avem aceasta posibilitate si avem un sine interior, trebuie sa facem alegeri juste si constructive, nu sa-i distrugem pe ceilalti si pe noi cu un delir al egoului.

Cum ti se par actualii trendestteri? Cum o vezi pe Lady Gaga la nivel de stil?

Lady Gaga intra intr-o formula, pe care ea si-o aplica si ii corespunde. Ea face o regula de marketing in care noi trebuie sa jucam. Ea reprezinta un succes venit din anonimat. Multe persoane se identifica cu ea. Ea reprezinta pentru multi un “no name” azi, care maine poate fi un “number 1”. Dar ca sa fie asa, dorinta trebuie sa vina din interior, nu numai in minte.

De multe ori ne hranim egoul si uitam de interior. Vrem sa avem o cariera care sa ne multumeasca si sa fie mai tare ca a lui X, masina noastra trebuie sa fie mai tare ca a lui X si ne setam acest obiectiv, dar X isi ia si mai tare si noi ne setam un alt obiectiv de a fi si mai tari, dar la un moment dat egoul produce suferinta si se arde si ne regasim pe noi, E un proces normal. Din pacate ajungem la spiritualitate atunci cand avem o problema mare si atunci mintea isi da seama ca nu stim sa apreciem lucrurile importante care nu hranesc egoul ci spiritul.

Care este mesajul pe care vrei sa-l inteleaga femeile atuci cand iti vad colectiile?

Ca se vor simti minunat purtandu-le.

Elena Perseil

Tag-uri: , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 15

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Doina Micu (15.08.2011, 15:04)
parca totusi frantuzoaicele au mai mult stil...si sunt mai fine...
Răspunde-i
MARIA-CRISTINA ALEXE (14.08.2011, 09:53)
sexy rochitele
Răspunde-i
violeta mihaela filigeanu (12.08.2011, 16:23)
frumoase
Răspunde-i
claudia bercea (12.08.2011, 13:32)
frumoasa rochia super
Răspunde-i
adriana lautarescu (09.08.2011, 09:36)

au inceput si designerii nostri sa fie cunoscuti afara ceea ce este un lucru foarte bun

Răspunde-i
Mariana Boricean (08.08.2011, 22:40)
creatiile sunt absolut superbe
Răspunde-i
laridelia (08.08.2011, 20:16)
superbe rochitele
Răspunde-i
ELENA-MIHAELA STEFAN (08.08.2011, 08:07)
Avem designeri talentati!!!
Răspunde-i
cristina Filip (07.08.2011, 15:05)
Ne face sa fim mandre ca suntem femei, un exemplu demn de urmat!
Răspunde-i
oana alexandra stanciu (07.08.2011, 14:38)
si femeile din romania au stil, insa sunt putine in comparatie cu franta...din pacate fetele din romania tind spre vulgaritate///etaland silicoane peste tot...
Răspunde-i
valentina trincu (05.08.2011, 20:15)
interesante, as purta asa ceva, as fi unik
Răspunde-i
GEORGETA PETCU (05.08.2011, 17:52)
rochitele sunt superbe
Răspunde-i
Alexandra Chis (05.08.2011, 12:38)
Mult mai frumoase creatiile romanesti...mai indraznete si mai colorate.
Răspunde-i
Larisa Anastasescu (05.08.2011, 10:28)
Observ ca din ce in ce mai mult sunt apreciati designerii romani de pilda Jenifer Hudson a purtat la casa alba o tinuta creata de o romanca si Lady Gaga la fel!Suntem din ce in ce mai prezenti in lumea modei in lumea muzicala si in mai multe domenii! You GO ROMANIA!:)
Răspunde-i
Madalina Ioan (05.08.2011, 10:04)
Sunt o mare fana a creatiilor romanesti,sincer sunt mult mai frumoase si de calitate!
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Moda
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
20 apr