Dovedit ştiinţific: Momentul din VACANŢĂ în care eşti cel mai FERICIT

De în Calatorii 10 iun 2016

Când îţi imaginezi partea cea mai fericită a unei vacanţe, te gândeşti probabil la o scenă în care bei un cocktail delicios, pe o plajă exotică sau zburdând prin munţi, admirând natura.

Potrivit cercetărilor, însă, cea mai frumoasă parte a unei vacanţe are loc înainte ca tu să fi ajuns încă la destinaţie.

Un studiu publicat în jurnalul Applied Research in Quality of Life scoate la iveală că doar planificarea sau anticiparea unei vacanţe te face mai fericit decât experienţa în sine.

În timp ce toţi turiştii se bucură de un nivel sporit de fericire înainte de vacanţă, autorii studiului au descoperit ca oamenii au înregistrat o schimbare în ceea ce priveşte fericirea de după vacanţă numai în cazul în care călătoria a fost una relaxantă. Dacă, în schimb, călătoria a fost una stresantă sau cel mult neutră, nivelul de fericire la întoarcere a fost comparabil cu cel al indivizilor care nu au avut concediu deloc.

Având în vedere faptul că planificarea unei vacanţe este o sursă atât de importantă de bună dispoziţie, nu e de mirare că mai bine de 50% dintre angajaţi au obiceiul de a-şi pune la punct planurile pentru concediu în timpul orelor de program, adăugând astfel momente de relaxare şi bucurie în rutina de zi cu zi de la birou.

Tag-uri: , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 4

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

...sau cel mult neutră, nivelul de fericire la întoarcere a fost comparabil cu cel al indivizilor care nu au avut concediu deloc, conform feminis.ro. ...
...sau cel mult neutră, nivelul de fericire la întoarcere a fost comparabil cu cel al indivizilor care nu au avut concediu deloc, conform feminis.ro. ...
...sau cel mult neutră, nivelul de fericire la întoarcere a fost comparabil cu cel al indivizilor care nu au avut concediu deloc, conform feminis.ro.
...
...în care bei un cocktail delicios, pe o plajă exotică sau zburdând prin munţi, admirând natura. Citește mai departe… Sursa: feminis.ro ...
Spune-ţi părerea
Alte articole din Calatorii
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
04 dec