armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»
Reese Witherspoon

Compania actriţei Reese Witherspoon va produce un serial...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon a fost plasat sub 'tutelă consolidată'

Citeste mai mult»
gineco

Menopauza: Ce este, când apare și care sunt simptomele

Citeste mai mult»
Lenny Kravitz

Lenny Kravitz va concerta pe scena principală de la...

Citeste mai mult»
aldi

Celebrul chitarist american Al Di Meola revine în...

Citeste mai mult»
Baba Ramdevv

Cel mai important guru yoga din India, avertizat de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift este miliardară, potrivit clasamentului...

Citeste mai mult»
Billie Eilish

Billie Eilish, Nicki Minaj, Stevie Wonder, REM şi alţi...

Citeste mai mult»
canabis

Canabisul în scop recreaţional, legalizat în Germania, în...

Citeste mai mult»
scortisoara

Metoda cu scorţişoară care te ajută să slăbeşti mai repede

Citeste mai mult»

Top 10 personaje negative pe care le iubim

De în Monden 9 aug 2011
Le-ai vazut in desene animate si in benzi desenate, marii actori de la Hollywood au purtat mastile acestor personaje, le-ai vazut pe marile ecrane, le-ai revazut in seriale TV. De multe ori personajele negative din filme si desene ne plac mai mult decat personajele care ies intotdeauna triumfatoare ca purtatoare a mastii binelui.

Trebuie sa recunoastem ca avem o inclinatie, cateodata, spre personajele negative din filmele pe care le urmarim, dar de ce este asa? Care sunt motivele pentru care ne atrag mai mult "the bad guys, the villains" decat personajele bune? Desigur, fara antagonisti nu ar exista protagonisti, nu-i asa?

Am pregatit top 10 personaje negative pe care, de-a lungul timpului, am ajuns sa le indragim.

 

1. Freddy Kruger

Creat de Wes Craven si portretizat de Robert Englung, acesta este inceputul personajului cu manusa de fier si lame de metal in loc de degete. Singurul actor care l-a interpretat pe acest personaj este Robert Englund, desi a mai fost recreat filmul care l-a avut ca personaj principal pe Freddy Krueger in 2010. Acesta a aparut in topurile personajelor negative ca fiind unul de top, de exemplu in Wizard, revista dedicata fanilor benzilor desenate, a ajuns pe locul 14 ca fiind unul dintre cei mai rai, iar Sky2, postul britanic l-a pozitionat cu cateva trepte mai sus, pe locul 8 in topul personajelor negative. Personajul reprezinta fricile care mistuie orice om in subconstientul sau. Acest spirit, care apare in visele oamenilor, dar care nu are nici un fel de retinere in comiterea ilegalitatilor in viata reala, este un vanator desfigurat care nu isi gaseste linistea sau pacea pana nu isi ucide victimele.

2. Hannibal Lecter

Doctorul Hannibal Lecter este unul dintre personajele din filme care a intrat in istorie. Acesta a fost conceput de Thomas Harris si apare in romanele sale thriller. In primul roman, Dragonul Rosu, nu a fost personaj principal, dar din al doilea, Tacerea mielor, a devinit unul dintre cele doua personaje principale, fiind considerat in urmatoarele, Hannibal si Hannibal - In spatele mastii, personajul principal. Sir Anthony Hopkins l-a adus la viata pe geniul malefic in filmul dupa romanul Tacerea Mielior, cu o superba ingeniozitate, aproape perfecta, criticii au relatat, dupa lansarea filmului. Acest personaj, un doctor cu o inteligenta nativa, pe care a dezvoltat-o, desi pe latura negativa, intr-o maniera foarte pedanta, dar foarte precis si cu un grav accent inclinat spre canibalism. Si la urma urmei, cui nu i-ar placea un barbat inteligent, educat, citit si pregatit oricand de o infruntare care poate duce le cateva zeci de victime, cat timp el este inchis.

3. The Wicked Witch of the West

De cand micuta Dorothy a aterizat cu casa pe sora ei, The Wicked Witch of the West vrea razbunare, astfel incat incearca sub orice forma sa o impiedice pe timida, dar curajoasa fetita sa se intoarca acasa si vrea sa o omoare. Desi este inlaturat personajul inca de la inceput, din primul roman a lui L. Frank Baum, in "The Wonderful World of Oz", Margaret Hamilton o introduce in vietile telespectatorilor si ii creioneaza atat firea si caracterul, cat si look-ul. Acest stil este adesea adus ca referinta pentru portretizarea vrajitoarelor si s-a creat, totodata, un stereotip pentru intruchiparea raului in fiinta umana: rochie lunga, neagra, par inchis, statura garbovita, mantie neagra si "palaria de vrajitoare" - palarie neagra cu varf ascutit.

4. Cruella De Vil

Desi nu era deloc agreata de animale, ei ii placea la nebunie de ele... pentru blana lor, nu iti inchipui altceva. Era o femeie bogata, care vroia sa aiba cat mai multe blanuri, cat mai multe haine, cat mai multe lucruri pe care, in mod normal, nu oricine le-ar fi putut avea. Acest personaj si-a pecetluit soarta in momentul in care le-a cerut posesorilor celor 101 dalmatieni sa ii inece pe acestia si sa ii vanda ei blanurile lor, pentru a-si face haine. Cum sa nu te incante un astfel de personaj care ajunge sa faca atat de multe sacrificii pentru moda... sau din dorinta de a fi unica. Cu siguranta PETA (People for the Ethical Treatment for Animals) ar fi fost prima organizatie care ar fi "pus-o pe rug", daca acest personaj ar fi fost adevarat.

5. The Joker

Acest personaj este placut din doua motive: Jack Nicholson si Heath Ledger. Doi dintre marii actori de la Hollywood au avut carisma si talentul de a da viata acestui personaj plin de verva si atat de controversat. Mai mult decat atat, acest personaj, care a fost prima data un personaj al benzilor desenate, DC Comics, apoi al desenelor animate Batman si doar dupa un personaj de film, a fost unul dintre primii care a starnit "moda" viu colorata in randul personajelor de acest gen. Cu zambetul mereu pe fata, acest personaj nebun de legat, labil psihic executa crimele prin diversele arme comice create de el, precum cartile de joc cu lama, floare din care, in loc sa tasneasca apa, tasneste acid, tigarete care explodeaza in fata de cum le aprinzi sau jucarioara care electrocuteaza cand dai mana cu maestrul poznelor, al festelor si al glumelor.

 

6. Lord Voldemort

Un lucru anume trebuie sa admiri la personajul principal negativ din trilogia Harry Potter si anume, perseverenta. Chiar daca din primul film, cand Harry era doar un bebelus, a fost invins de puterea acestuia, Celui-care-nu-i-se-pronunta-numele nu se da batut, devine din ce in ce mai ambitios, incearca sub orice forma sa isi recapete puterile si sa il invinga pe singurul vrajitor a carui putere nu a reusit sa o nimiceasca prin rotirea baghetei magice. Desi soarta i-a fost prevazuta inca de la inceput, in ciornele scriitoarei J.K.Rowling, ambitia care l-a condus pana in ultima carte a acesteia si in ultimul film, a fost distrugerea lui Harry Potter. O ambitie care, literalmente a distrus cladiri, a omorat oameni si a mutat munti din loc.

7. Catwoman

In ceea ce priveste acest personaj, Catwoman a fost intotdeauna una dintre cele mai ravnite. Nu doar datorita actritelor care au interpretat acest personaj, dar, de asemenea si din dorinta de a i se asemana. Personajul a fost o realizare nu doar a imaginatiei lui Bill Finger si Bob Kane, ci si o inspiratie din viata reala, model avandu-o pe sex simbolul american al anilor '30, Jean Harlow si Ruth Steel, verisoara lui Kane. Selina Kyle, omul din spatele mastii, a aparut prima data in DC Comics. Acum aproximativ 70 de ani acest pisicesc personaj a luat viata in lumea benzilor desenate pentru editiile Batman. Aceasta a fost adusa si pe sticla, unde a fost interpretata de actrite frumoase, care au fost considerate de-a lungul timpului unele dintre cele mai frumoase actrite si chiar sex simoluri ale vremii lor, dupa cine si personajul a fost inspirat. Actrite precum Julie Newmar, Eartha Kitt, Lee Meriwether, Michelle Pfeifer sau Halle Berry au portretizat acest personaj in forme splendide prin care va ramane in fanteziile multor barbati, dar si invidiata de multe femei.

8. Lex Luthor

Joaca rolul celui mai bun prieten a supereroului. Ce alt motiv, mai bun decat acest, pentru care Lex Luthor sa nu fie indragit. Personajul negativ ajunge sa fie cel mai bun prieten al personajului pozitiv. Trebuie ca unul sa fie cel mai labil si malefic geniu pentru a reusi sa pretinzi si sa dezvolti o prietenie cu cel mai mare dusman al tau. Nu doar atat, dar si sa reusesti sa gasesti punctele slabe, pentru ca in final sa ii controlezi puterile si sa stii cum sa il nimiceste pe Omul de Otel, Superman. Gene Hackman, John Shea, Michael Rosenbaum sau Kevin Spacy au fost unii dintre actorii care au facut o treaba frumos de urata in schitarea pe sticla a acestui nefast personaj. Desi este un om de stiinta nebun, cu o putere financiara, tenica si sociala mare, nu reuseste sa isi omoare dusmanul de moarte pentru a cuceri lumea.

9. Norman Bates

Descriere: Nume: Norman Bates; Dusmani: femei; Modus Operandi: injunghierea victimelor pana la moarte, imbracat in hainele mamei lui. Acesta este personajul pe care Anthony Perkins, Oz Perkins, Kurt Paul, Henry Thomas, Ryan Finnigan si Vince Vaughn l-au interpretat in saga Psycho. Acest personaj, calm si linistit, relaxat si amabil, este emblematic pentru unul din faimoasele filme de groaza ale lui Alfred Hitchcock, Psycho, din 1960. Criminalul in serie este bulversat si chinuit de mic de mama sa, care in repetate randuri l-a abuzat fizic si emotional si, in mod abuziv si infect, i-a fortat mintea sa creada ca toate femeile sunt curve, exceptandu-o pe ea si raporturile sexuale sunt un pacat. Mintea acestui barbat, lipsit de prea mult curaj ca baiat, nu a s reusit sa blocheze tentativele arbitrare ale mamei sale, astfel a ajuns pe locul 2 in topul celor mai cunoscuti de misei ai tutror timpurilor, potrivit Institutiei de Film Americane.

10. Darth Vader

Cel mai important lucru in acest personaj negativ este binele din el. In finalul filmului Star Wars Episode IV: Return of The Jedi, el se sacrifica pentru fiul sau, Luke Skywalker. In saga originala, el a fost un Cavaler Jedi, dar care, ulterior, si-a schimbat crezul si s-a inchinat fortelor raului. Acest joc freudian al mintii, in care el lupta cu raul dinlauntrul sau, pentru ca in final sa trimfeze binele, este motivul principal pentru care acest personaj a fost indragit atat timp. A acut puterea de a se sacrifica pentru fiul sau, principalul personaj al seriei, intruchiparea binelui. Imparatul Raului, a carui fata nu o vezi in film, este personajul care a facut cel mai mult rau luptatorilor Jedi, pe care, in timp, i-a ucis cu miile.

Tag-uri: , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Monden
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
20 apr