Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»
bronsiolita

Un tratament preventiv privind bronșiolita are o...

Citeste mai mult»
gina

Smiley, declarații sincere despre despărțire și iubire:...

Citeste mai mult»
Al Pacino tată

De ce nu a menționat Al Pacino toţi nominalizaţii la...

Citeste mai mult»
oscar

Filmul "Oppenheimer", marele câştigător al celei de-a...

Citeste mai mult»
avion

Un pilot şi un copilot, suspendaţi după ce au adormit...

Citeste mai mult»
kate

Cea mai recentă fotografie oficială cu prinţesa Kate ar...

Citeste mai mult»
adam sandler

Adam Sandler, cel mai bine plătit actor de la Hollywood...

Citeste mai mult»
Rupert Murdoch

Magnatul Rupert Murdoch, în vârstă de 92 de ani, s-a...

Citeste mai mult»
Jane Fonda

Julianne Moore, Jane Fonda şi Emma Thompson se numără...

Citeste mai mult»
oscar

Ce cadouri vor primi vedetele nominalizate la premiile Oscar

Citeste mai mult»
Hannah Gutierrez-Reed

Armuriera filmului ''Rust'', găsită vinovată de omor prin...

Citeste mai mult»
Colin

Cămaşa albă purtată de Colin Firth în "Mândrie şi...

Citeste mai mult»
Karl Lagerfeld

Apartamentul din Paris al lui Karl Lagerfeld va fi scos...

Citeste mai mult»

Rihanna, criticată pentru performanța „leneșă” de la...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Kate Middleton revine la angajamentele oficiale la 8...

Citeste mai mult»
Sinead O'Connor

Administratorii averii lui Sinéad O'Connor denunţă...

Citeste mai mult»
stela

Stella McCartney atrage atenţia asupra a efectelor nocive...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk a dat în judecată OpenAI şi pe CEO-ul Sam...

Citeste mai mult»
iris

Iris Apfel, simbol al modei şi "starletă geriatrică", a...

Citeste mai mult»
Victoria Beckham

Prezentarea de modă a Victoriei Beckham la Paris,...

Citeste mai mult»
furla

Lux în fiecare Detaliu - Descoperiți Frumusețea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Palatul Kensington face o actualizare cu privire la...

Citeste mai mult»
 Elton John

O colecţie a lui Elton John a obţinut peste 20 de...

Citeste mai mult»

Rihanna şi Zuckerberg se află în India, invitaţi la...

Citeste mai mult»
Kanye West

Kanye West, dat în judecată de moştenitorii Donnei Summer...

Citeste mai mult»
richard

Actorul american Richard Lewis a murit la vârsta de 76 de...

Citeste mai mult»
anxietate

Ce este anxietatea socială și cum poate fi depășită?

Citeste mai mult»

Descoperă ce este, de fapt, brânza feta și la ce se folosește

De în Casa & Gradina 12 iul 2018

Brânza feta este o brânză moale, cremoasă și bogată în nutrienți, ce provine din Grecia și inițial era realizată din lapte de oaie, dar acum au luat avânt sortimentele din lapte de capră sau o combinație din cele două. Ea este utilizată de multă vreme și orice masă grecească o include într-un fel sau altul.

Caracteristicile brânzei feta

Brânza feta este clasificată ca fiind o brânză moale, fabricată din 45 până la 60% grăsime din lapte de oaie sau capră. Cele mai bune sortimente sunt maturate între 4-6 săptămâni, ținute o perioadă în zer, apoi în saramură. Aceasta este cunoscută și ca brânză murată, iar aroma fină i se accentuează odată cu trecerea timpului. De cele mai multe ori, este o brânză albă, cremoasă, cu foarte mici găuri, textură sfărâmicioasă și se găsește în forme pătrate.

Producția de brânză feta

Această brânză este foarte des întâlnită în Grecia și cea originală este destul de puțin exportată. De fapt, cea mai mare cantitate de brânză feta provine din Italia, dar diverse sortimente sunt aduse și din Austria, Danemarca, Germania și Statele Unite ale Americii. În zilele noastre, sortimente de o calitate mai slabă sunt produse la scală largă din lapte de vacă, lapte degresat sau parțial degresat.

Din păcate, datorită cererii mari din Grecia și restricției de folosire a laptelui pasteurizat în rețetă, adevărata brânză feta este greu de găsit în exteriorul Greciei și dacă reușești să o găsești la un magazin specializat pe brânzeturi, aceasta va fi foarte scumpă. Dacă ești o amatoare de brânzeturi, vei consuma și imitațiile mai ieftine, dar îți vei face în casă și propria ta brânză feta din lapte de capră.

Întrebuințările brânzei feta

Deși este cremoasă, adevărata brânză feta are mai puține calorii decât cheddarul sau parmezanul și mai mult calciu și vitamina B decât ricotta sau brânza cottage. Cu toate acestea, ea este bogată în sodiu și nu ar trebui folosită în dietele cu restricție de sare.

Această brânză se fărâmițează ușor, ceea ce o face ușor de folosit în salate sau ca alternativă la mozzarella, pe pizza sau flatbread. Ea se combină bine cu sfecla și cu morcovii, dar când este folosită la aperitive, trebuie întâi ținută la temperatura camerei, ca să își poată elibera aroma. Brânza feta poate fi servită cu ulei de măsline și ierburi aromate, pe baghete crocante, cu măsline, struguri și felii de șuncă. Mai poate fi consumată alături de legume juliene, cu zeamă de lămâie, spanac, pită grecească sau adăugată în hummus.

Brânza feta se topește ușor, drept pentru care poate fi folosită pe post de umplutură pentru vinete, pateuri sau ardei. Ea mai poate fi folosită la preparate franțuzești precum quiche sau plăcintă cu brânză și merge de minune cu carnea de miel. De asemenea, aceasta poate înlocui alte tipuri de brânză în burgeri sau diverse rețete mediteraneene.

Depozitarea brânzei feta

Până când se sărează, brânza feta trebuie păstrată în zer, iar apoi, când se ambalează, pachetul trebuie să conțină un pic de saramură sau ulei, care este indicat să se păstreze până la terminarea întregii cantități, în frigider, pentru menținerea prospețimii, deoarece dacă se usucă se strică imediat. Acest tip de brânză poate fi ținut la frigider, în lichidul propriu, în containere sigilate, dar este mai gustoasă când e consumată proaspătă, la temperatura camerei.

Tag-uri: , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Casa & Gradina
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
19 mar