armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»
Reese Witherspoon

Compania actriţei Reese Witherspoon va produce un serial...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon a fost plasat sub 'tutelă consolidată'

Citeste mai mult»
gineco

Menopauza: Ce este, când apare și care sunt simptomele

Citeste mai mult»
Lenny Kravitz

Lenny Kravitz va concerta pe scena principală de la...

Citeste mai mult»
aldi

Celebrul chitarist american Al Di Meola revine în...

Citeste mai mult»
Baba Ramdevv

Cel mai important guru yoga din India, avertizat de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift este miliardară, potrivit clasamentului...

Citeste mai mult»
Billie Eilish

Billie Eilish, Nicki Minaj, Stevie Wonder, REM şi alţi...

Citeste mai mult»
canabis

Canabisul în scop recreaţional, legalizat în Germania, în...

Citeste mai mult»
scortisoara

Metoda cu scorţişoară care te ajută să slăbeşti mai repede

Citeste mai mult»

Dedicatie pentru partenerul tau: 20 de sfaturi despre casnicie de la un barbat divortat

De în Dragoste & Sex 18 noi 2013

Un barbat divortat recent a tinut sa se asigure ca altii sa nu mai repete greselile pe care el le-a facut, asa ca a facut o lista cu sfaturi pe care si-ar fi dorit sa le primeasca inainte ca relatia lui sa se destrame.

Gerald Rogers a avut o casnicie de 16 ani cu o femeie pe care a iubit-o, insa nu a stiut cum sa pastreze aceasta relatie, dar a invatat din propriile greseli. Iata ce ar trebui sa faca un barbat pentru ca o poveste de dragoste sa reziste pana la adanci batranete: 

1. Nu incetati niciodata sa va curtati. Nu incetati niciodata sa va dati intalnire. Nu o lua niciodata de buna pe femeie. Cand ai cerut-o de sotie, ai promis sa fii acel barbati care va avea inima ei si o va proteja cat poate de bine. Este cea mai importanta si sacra comoara care iti va fi data vreodata. Te-a ales pe tine. Nu uita asta si nu te lenevi cand vine vorba de dragoste. 

2. Protejeaza-ti inima. Asa cum ti-ai luat angajamentul sa fii protectorul inimii ei, trebuie sa ti-o protejezi si pe a ta cu aceeasi vigilenta. Iubeste-te pe tine insuti, iubeste lumea si pastreaza un loc special in care sa nu intre nimeni altcineva in afara de sotia ta. Pastreaza acel spatiu pregatit sa o primeasca si invit-o inauntru, refuzand sa lasi pe altcineva sau altceva sa intre acolo. 

3. Indragosteste-te de ea din nou si din nou si din nou. Va veti schimba constant. Nu mai sunteti aceiasi oameni ca in momentul in care v-ati casatori si peste cinci ani nu veti mai fi cei de azi. Schimbarea vine si trebuie sa va alegeti unul pe altul din nou in fiecare zi. Nu este obligata sa stea cu tine, si daca nu ai grija de inima ei, ar putea sa dea acea inima altcuiva si sa te scoata de acolo definitiv, fara posibilitatea de a mai avea acces vreodata. Lupta pentru a-i castiga iubirea asa cum faceai cand o curtai.

4. Vezi tot timpul tot ce e mai bun in ea. Concentreaza-te asupra a ceea ce iubesti. Aspectele asupra carora te concentrezi se vor inmulti. Daca te concentrezi pe ceea ce te deranjeaza, tot ceea ce vei vedea vor fi motive sa te enervezi. Daca te concentrezi pe ceea ce iubesti, vei fi patruns de dragoste. Concentreaza-te pana in punctul in care nu vei mai vedea altceva decat dragoste si vei sti fara indoiala ca esti cel mai fericit barbati din lume pentru ca o ai pe ea ca sotie. 

5. Nu e de datoria ta sa o schimbi sau sa o repari... treaba ta este sa o iubesti asa cum este fara sa te astepti sa se schimbe. Iar daca se schimba, iubeste ceea ce devine, chiar daca este sau nu ceea ce ti-ai dorit. 

6. Asuma-ti propriile sentimente: Nu este de datoria ei sa te faca fericit si nu poate sa te faca nefericit. Tu esti responsabil pentru a-ti gasi propria fericire. Astfel, bucuria ta se va revarsa asupra relatiei si iubirii voastre. 

7. Nu da vina pe sotia ta daca te superi pe ea sau ai anumite fristrari, fiindca furia este declansata de ceva din interiorul tau. Sunt emotiile tale si sunt responsabilitatea ta. Cand simti ca acele sentimente preiau controlul e timpul sa devii constient de acel aspect din interiorul tau care are nevoie de atentie si sa incerci sa te vindeci. Ai fost atras de aceasta femeie pentru ca ea este capabila sa declanseze acele rani dureroase din copilarie, astfel incat sa le poti vindeca. Cand te vindeci, nu iti va mai provoca astfel de reactii si te vei intreba de ce te-ai suparat pe ea. 

8. Permite-i sotiei tale sa fie asa cum simte. Cand e suparata sau deprimata, nu este de datoria ta sa o “repari”, ci sa o tii in brate si sa ii spui ca totul va fi bine. Da-i de inteles ca o asculti, ca este importanta si ca esti stalpul de care se poate sprijini intotdeauna. Spiritul feminin inseamna schimbare si emotie, iar emotiile ei vor veni si vor pleca precum o furtuna, dar daca ramai puternic si nu o judeci, va avea incredere in tine si isi va deschide sufletul si mai mult. Nu pleca atunci cand e suparata. Fii prezent si puternic, dandu-i de inteles ca nu pleci nicaieri. Asculta ce are de spus si intelege ceea ce iti transmite, descopera mesajul ascuns in spatele cuvintelor si al emotiilor. 

9. Prosteste-te! Nu te mai lua atat de in serios. Razi si fa-o si pe ea sa rada, fiindca un zambet face totul sa para mai usor. 

10. Umple-i sufletul in fiecare zi. Invata-i limbajul iubirii si lucrurile care o fac sa se simta importanta si pretuita. Roag-o sa creeze o lista cu 10 lucruri care o fac sa se simta iubita si memoreaza-le, facand zilnic efortul de a materializa macar unul dintre ele, astfel incat ea sa se simta ca o regina. 

11. Fii prezent. Ofera-i nu numai timpul tau, ci si atentia ta, sufletul tau. Fa asa incat mintea ta sa fie limpede cand esti cu ea si sa fii numai cu ea in acel moment. Trateaz-o de parca ar fi cel mai important client al tau. Chiar este! 

12. Fii dispus sa o posezi sexual, sa o domini cu prezenta ta masculina, sa o consumi si sa o devorezi cu puterea ta, sa patrunzi pana in adancul sufletului ei. Las-o sa isi manifeste tandretea si feminitatea, stiind ca poate avea incredere deplina in tine. 

13. Nu fii idiot. Si sa nu-ti fie teama sa fii unul. Vei face greseli si va face si ea la randul ei greseli Asa ca nu face prea mare caz de greseli si invata din cele pe care le faci. Nu trebuie sa fii perfect, dar incearca pe cat posibil sa nu fii idiot. 

14. Ofera-i spatiu. O femeie se pricepe la a oferi din nou si din nou,  asa ca va trebui sa ii aduci aminte sa isi indrepte atentia si asupra propriei persoane, pentru a se ingriji. Uneori va avea nevoia sa se desprinda de cuib si sa gaseasca ceea ce ii hraneste sufletul, iar daca ii dai spatiul de care are nevoie, va reveni la tine cu noi cantece pe care sa ti le cante... (bine, poate sunt prea poetic aici, dar intelegi ideea). Spune-i sa ia pauze din cand in cand, mai ales daca aveti copii.  Are nevoie de spatiu pentru a se reinventa si pentru a-si regasi echilibrul, dupa ce se pierde servindu-te pe tine, pe copii si pe cei din jur.

15. Fii vulnerabil. Nu trebuie sa fii tot timpul puternic. Impartaseste-i temerile si sentimentele tale si fii dispus sa iti recunosti greselile.

16. Fii transparent. Daca vrei sa ai parte de incredere, trebuie sa impartasesti totul, mai ales lucrurile pe care nu vrei sa i le dezvalui. E nevoie de curaj pentru a iubi cu adevarat, pentru a-ti deschide inima si a o lasa sa intre, mai ales cand nu stii daca ii va placea sau nu ce va gasi. O parte din acel curaj il constituie sa-i permiti sa te iubeasca in totalitate, cu bune si cu rele. Renunta la masca. Daca simti ca trebuie sa porti o masca de fiecare data cand esti in preajma ei si sa arati perfect tot timpul, nu vei intelege cu adevarat ce este dragostea.

17. Nu incetati sa cresteti impreuna. Apa statuta e plina de reziduuri, insa apa curgatoare e tot timpul proaspata si racoroasa. Atrofierea este fenomenul firesc atunci cand nu mai lucrezi un muschi, asa cum se intampla si atunci cand nu mai lucrezi la relatia voastra. Gasiti teluri comune, visuri si perspective catre care sa va indreptati impreuna.

18. Nu-ti face griji in privinta banilor. Banii sunt un joc, asa ca gasiti modalitati de a lucra impreuna ca o echipa pentru a-i castiga. Cand coechipierii se bat, nu rezolvati nimic. Ganditi-va cum sa profitati de calitatile amandurora pentru a castiga.

19. Iertati imediat si concentrati-va asupra viitorului, in loc sa purtati greutatea trecutului.  Nu lasati trecutul sa va ia ostatici. Tinand cu dintii de greseli vechi pe care le-ati facut, nu reusiti decat sa dati nastere unei ancore care va tine in loc. Iertarea este libertate. Taiati franghia de care este legata ancora si alegeti intotdeauna dragostea.

20. Alegeti intotdeauna dragostea. Alegeti intotdeauna dragostea. Alegeti intotdeauna dragostea. Pana la urma, acesta este singurul sfat de care aveti nevoie. Daca acesta este principiul in functie de care faceti alegerile, nu exista nimic care sa puna in pericol fericirea casniciei voastre. Dragostea rezista intotdeauna.

Pana la urma, o casnicie nu inseamna “Pana la adanci batranete”, ci inseamna munca si un angajament sa cresteti impreuna si disponibilitatea de a investi constant in a crea ceva care va rezista in timp. Muncind astfel vine si fericirea.

Casnicia este viata, si va avea suisuri si coborasuri. Acceptand toate aceste cicluri si invatand sa apreciati si sa valorificati fiecare experienta, veti capata puterea de a construi in continuare, caramida dupa caramida.

Acestea sunt lectiile pe care le-am invatat din greseli. Sunt lectii pe care le-am invatat prea tarziu. Insa sunt lectii pe care vreau sa le dau mai departe. Adevarul este ca mi-a placut sa fiu casatorit si peste un timp probabil ca ma voi casatori din nou, iar cand o voi face, voi construi relatia cu o fundatie care va rezista oricarei furtuni si trecerii timpului.

Daca citesti asta si gasesti intelepciune in durerea mea, da-o mai departe acelor soti a caror inima este inca plina de speranta si acelor cupluri care au uitat cum sa iubeasca. Unul dintre acei barbati poate este asa cum am fost eu si poate ceva din aceste lectii invatate cu greu va trezi in el dorinta si puterea de a fi barbatul pe care sotia lui il asteapta. Femeia aceea i-a spus “Da”, i-a incredintat viata ei si asteapta ca el sa iasa la iveala.

Daca citesti aceste randuri si casnicia ta nu este ceea ce iti doresti, asuma-ti intreaga responsabilitate pentru partea ta de relatie, indiferent de ceea ce face partenera si ia-ti angajamentul ca vei aplica aceste lectii cat mai ai timp.

Barbati, aceasta este responsabilitatea voastra: Luati-va angajamentul sa fiti un iubit extraordinar. Nu exista provocare mai mare si nici premiu mai mare. Partenera voastra merita asta. Fiti genul de sot pe care sotia nu se poate abtine sa nu il laude.

Regulile pot fi aplicate foarte bine si de catre femei. Cate dintre ele poti spune ca sunt valabile in cazul relatiei tale cu partenerul de cuplu? 

Citeste si:

Cu sau fara obligatii? 5 semne ca esti pregatita pentru o relatie deschisa

4 adevaruri dure despre sex si relatii

Cauza relatiilor de proasta calitate - Faceti asta zilnic?

Sursa: facebook

Tag-uri: , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 1

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

cristi palade (19.11.2013, 10:29)
bravos!! o lectie de mare ajutor..
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Dragoste & Sex
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
20 apr