chef florin dumitrescu

Chef Florin Dumitrescu, adevărul despre motivul pentru...

Citeste mai mult»
dus

Care este cel mai bun moment al zilei pentru a face duș

Citeste mai mult»

Beyoncé, vedeta pop de culoare din Texas, îşi lansează...

Citeste mai mult»
Timothée Chalamet

Timothée Chalamet îl va interpreta pe legendarul muzician...

Citeste mai mult»
Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger spune că săptămâna trecută i-a fost...

Citeste mai mult»
Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă...

Citeste mai mult»
daddy

Proprietăţile rapperului Sean "Diddy" Combs din Los...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway a suferit un avort spontan într-o perioadă...

Citeste mai mult»
buchete

Cele mai populare flori pentru buchetele de mireasă

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles este "frustrat" de ritmul său de...

Citeste mai mult»
olivia

Actriţa Olivia Colman spune că ar fi plătită mai bine...

Citeste mai mult»
Cameron Diaz

Actriţa Cameron Diaz, în vârstă de 51 de ani, şi soţul ei...

Citeste mai mult»
covaci

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, operat de urgenţă pe...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a lansat un nou album, intitulat „Las Mujeres Ya...

Citeste mai mult»
somn

Poziția de somn care poate provoca hipertensiune...

Citeste mai mult»
Oprah Winfrey inainte

Oprah Winfrey mărturiseşte că, timp de 25 de ani, a fost...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea se simte ''foarte bine'', a...

Citeste mai mult»
tatoiu

Monica Tatoiu, atac la adresa Erikăi Isac și a piesei...

Citeste mai mult»
Aaron Taylor-Johnson

Actorul britanic Aaron Taylor-Johnson, marele favorit...

Citeste mai mult»
finlanda

Finlanda, ''cea mai fericită ţară din lume'' pentru al...

Citeste mai mult»
ceara

Sezonul estival se apropie, ce poți face pentru a avea...

Citeste mai mult»

Firea: Nu am discutat despre europarlamentare; acum...

Citeste mai mult»
fam

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Printul William & Kate Middleton

Familia regală britanică infirmă speculaţiile despre Kate...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk sugerează că faptul că foloseşte ketamină pe...

Citeste mai mult»
stormy

Fosta actriţă porno Stormy Daniels îşi prezintă versiunea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»

De ce el? Dragostea, explicata stiintific

De în Dragoste & Sex 17 apr 2013
Nu, Cupidon nu face legaturile dintre partenerii de cuplu la intamplare! Are o schema bine definita, bazata pe cateva tipuri care se potrivesc sau nu. Asadar, dragostea nu e nici oarba, nici intamplatoare!

Cand ne indragostim? 

Cel mai adesea, dragostea apare in timpul unei tranzitii majore in viata. Fie ca este vorba de un nou job, o noua locuinta intr-un oras nou, toate aceste schimbari favorizeaza aparitia unei mari iubiri. Interesant este ca si pericolul sau frica sunt si ele conditii favorabile, care pregatesc creierul pentru dragoste. Un studiu recent arata ca pe timp de criza economica, femeile tindeau sa se indrepte catre barbati de moda veche, capabili sa le ofere siguranta si sprijin emotional, catre valorile si nevoile primordiale. 

De ce el si nu altul? 

Cu siguranta nu te vei indragosti de toti barbatii aflati intr-o incapere, chiar daca acestia au acelasi nivel de inteligenta, educatie, aspect fizic si interese, intrucat nu vei avea aceeasi “chimie” cu toti.   

De ce? Helen Fisher, antropolog, sustine ca exista patru tipuri de personalitate, bazate pe nivelul de dopamina, serotonina, testorsteron sau estrogen, catre care tindem in functie de propria fire. 

Cele patru personalitati sunt: 

Exploratorii, care au un nivel inalt de dopamina, cauta tot timpul noutati, sunt creativi si desi ai putea crede ca ar tinde catre cineva stabil, orientat catre viata de familie, precum sunt Constructorii, acestia vor mai degraba un partener care sa le semene. 

Constructorii, manati de serotonina, au nevoie de o mana de ajutor, asa ca vor cauta pe cineva care sa le semene.  Cuplurile formate din constructori duc la casnicii durabile.   

Directorii si Negociatorii sunt cei care confirma teoria potrivit careia extremele se atrag. Astfel, Directorii sunt competitivi si le place sa ia decizii, avand un nivel ridicat de testorsteron, in timp ce Negociatorii au un nivel crescut de estrogen, fiind grijulii si cu un nivel de empatie sporit.  Un exemplu clar in acest sens ar fi Bill Clinton (Negociator) si Hillary Clinton (Director). 

NU exista perechi nepotrivite! 

Uita de gandirea idealista, potrivit careia “daca e sa fie, este, iar daca nu, nu va fi”. De ce? Fiindca nu exista cupluri nepotrivite, asa cum nu exista nici perechi perfecte.  Helen Fisher da ca exemplu doi Exploratori, care in mod normal se atrag si formeaza echipa buna. Cu toate acestea, chiar daca nu se vor certa pe ce vor prepara la cina, spre exemplu, vor avea  probleme cu inclinatia catre dependenta, infidelitate si nepasare. 

In plus, suntem cu totii o combinatie intre cele patru tipuri, asa ca personalitatea secundara joaca adesea un rol important in gasirea dragostei, a perechii perfecte. Prin urmare, pentru majoritatea Exploratorilor, moralitatea este un concept flexibil, dar combinatia de Explorator si Constructor va avea o viziune ceva mai fixa si va cauta un partener care vede indatoririle din aceeasi perspectiva. 

De ce el? Citeste in pagina urmatoare de ce te-ai indragostit de un barbat anume si de ce anume ai nevoie daca inca nu ti-ai gasit sufletul pereche! Poate ca pur si simplu nu cautai ce trebuie!

Daca esti Explorator, esti curioasa, creativa, energica, spontana si ai interese multiple. Angelina Jolie este un exemplu de Explorator celebru.

Ti-ai ales partenerul cel mai probabil pentru ca iti doreai un partener de joaca. Daca nu ti-ai gasit inca un Explorator, s-ar putea sa iti doresti unul pe viitor. L-ai ales pe el pentru ca esti impulsiva si te implici repede, iar el face la fel, asa ca nu te simti tot timpul cu un pas inainte. Gresesti, totusi, cand tinzi sa eviti confruntarea parasind frontul definitiv. S-ar putea ca astfel sa pierzi multi parteneri cu potential! 

Daca esti Constructor, inseamna ca esti calma, sociabila si te descurci de minune sa interactionezi cu ceilalti, fie ca este vorba despre familie sau cariera. Ai o perspectiva conventionala, esti loiala, prudenta, dar fara sa-ti fie teama. Esti atrasa de reguli si iti place sa ai un program bine stabilit,. Un exemplu bun de Constructor este Jennifer Aniston.  

L-ai ales pe el pentru ca ai nevoie de un ajutor, de un partener care sa nu iti tulbure echilibrul si pe care sa t epoti baza. Daca nu ti-ai gasit inca un Constructor, ai face bine sa cauti! Cu el vei reusi cu adevarat sa ai o existenta linistita, fiindca intelege importanta unei agende bine structurate si nu se va arata deranjat ca trebuie sa iti consulti programul pentru a afla cand puteti sa iesiti impreuna la cina in oras. El este cel potrivit pentru tine pentru ca, la fel ca si tine, cauta un partener pe termen lung si se tine de cuvant atunci cand stabileste ceva. Gresesti, totusi, prin tendinta de a fi putin prea protectoare, dand astfel senzatia ca vrei sa-l tii sub papuc. 

Daca esti Director, esti analitica, logica, directa, iti place sa iei decizii si ai o atentie dezvoltata.  Tinzi sa fii ambitioasa, competitiva, si de regula nu prea dai curs impulsurilor inimii. Hillary Clinton si Margaret Thatcher sunt exemple de Directori celebri.  

L-ai ales pe el pentru ca ai nevoie de cineva care sa-ti tina companie la nivel mental.  Daca nu ti-ai gasit inca un Negociator, atunci ar trebui sa iti cauti unul fiindca are un nivel de empatie care ii permite sa poata sa te inteleaga si sa exprime “pe limba ta”, avand in acelasi timp destula imaginatie, intuitie si aptitudini verbale si sociale astfel incat sa iti mentina treaz interesul. Gresesti, totusi, atunci cand insisti sa detii controlul. Cu toate acestea, el este cel potrivit pentru tine, fiindca este destul de diplomat si de rabdator incat sa nu faca din tantar armasar. 

Daca esti Negociator, debordezi de imaginatie, intuitia si empatia sunt punctul tau forte, iti exprimi cu usurinta dorintele si emotiila, avand capacitati verbale demne de invidiat. Vezi intotdeauna imaginea de ansamblu si nu te panichezi din orice. Un exemplu de Negociator celebru este Carla Bruni- Sarkozi.

L-ai ales pe el pentru ca ai nevoie de cineva direct, care sa citeasca printre randuri si sa iti spuna verde in fata ce e de spus, pentru ca iti place sa il tragi de limba atunci cand se inchide in el si pentru ca iti stimuleaza imaginatia cu inteligenta, logica si felul lui ambitios, competitiv de a fi. Daca nu ti-ai gasit inca un Director, ar trebui! De ce?  Pentru ca ai nevoie de cineva care sa te scuture putin atunci cand devii atat de diplomata ca te lasi pe tine undeva pe ultimul loc, astfel incat sa nu deranjezi pe nimeni si pentru ca ai nevoie de un barbat care sa puna piciorul in prag atunci cand tu tot oscilezi intre pro si contra atunci cand vrei sa iei o decizie. Gresesti, totusi, cand insisti sa dezbati un subiect cand e clar ca lumina zilei ce ar trebui facut, iar asta s-ar putea sa il indeparteze pe partener. 

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dragoste & Sex
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
29 mar