Cum să îţi usuci NATURAL părul, în funcţie de textură şi lungime

De în Frumusete 7 mar 2016

Uscarea naturală a părului este mult mai sănătoasă decât uscarea cu aparate cu aer cald precum uscătorul de păr ori peria rotativă. Rezultatele nu sunt însă niciodată aceleaşi şi asta pentru că nu ştii CUM să îţi usuci natural părul, în funcţie de textura, dar şi lungimea acestuia!

Dacă ai părul subţire, trebuie să foloseşti un balsam care nu necesită clătire, cu o textură uşoară. În niciun caz nu este indicat să foloseşti uleiuri hidratante pentru că îţi încarcă textura firului de păr. Apoi, foloseşte uscătorul de păr pentru a îţi usca rădăcinile. Lasă restul părului să se usuce natural şi, eventual, foloseşte un serum pentru strălucire.

Pe de altă parte, firul de păr gros are nevoie de un produs de styling aplicat de la jumătatea lungimii de păr în jos. Separă-ţi părul în patru secţiuni pe care le vei prinde apoi în cocuri mici. Lasă apoi părul să se usuce natural şi, când mai e puţin umed, desprinde-ţi părul şi foloseşte uscătorul pentru a finisa coafura.

Părul creţ are nevoie, înainte de toate, de hidratare. Apoi, foloseşte un uscător de păr cu difuzor pentru a usca în proporţie de 50% părul. Lasă-l apoi să se usuce natural şi finisează coafura cu un strop de ulei hidratant, fie el de argan sau cocos, care va defini buclele.

Părul ondulat are nevoie de o spumă înainte de uscare. Usucă-ţi părul cu uscătorul în proporţie de 50%, iar apoi împleteşte-l într-o coadă lejeră.

Dacă ai părul scurt, foloseşte un prosop pentru a îndepărta apa. Apoi, aplică un amestec de apă şi sare pe păr şi lasă-l să se usuce natural. La final, foloseşte aerul rece al uscătorului de păr pentru a stiliza coafura.

Tag-uri: , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Frumusete
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
18 oct