Cum să decorezi un spaţiu mic

Când ai o casă mică, este dificil să găseşti o metodă prin care să incluzi tot ce ai nevoie şi să ai suficient de mult spaţiu liber pentru a te simţi confortabil, ca să nu mai vorbim de posibilitatea unei încăperi aerisite.

Cum decorezi un spatiu mic

Trebuie să găseşti metode noi şi inteligente de depozitare, să împarţi si să decorezi casa funcţional, dar fără să fii nevoită să sacrifici stilul.

Un truc foarte bun este să creezi impresia unui spaţiu larg şi aerisit prin folosirea oglinzilor. Acestea sunt deopotrivă funcţionale şi elegante şi pot crea decoraţiuni minunate.

Dar, decât să foloseşti multe oglinzi mici, este indicat să foloseşti mai degrabă oglinzi mari. Găseşte o ramă frumoasă pe care să îţi placă să o foloseşti. Oglinda poate fi, fie integrată în mobilier, fie folosită ca suprafaţă a mesei, poate fi sprijinită de perete sau chiar agăţată sub o anumită formă de tavan sau pereţi.

De asemenea, un truc inteligent este să plasezi oglinda vizavi de fereastră, astfel încât să poată reflecta imaginea pe care o vezi de acolo şi pentru a crea impresia că există mai multe ferestre în încăpere decât sunt de regulă într-o cameră normală. 

Apoi, avem problema mobilierului. Doar pentru că ai o casă mică, nu înseamnă că ar trebui să utilizezi piese de mobilier mici. Când pui piese de mobilier mari în spaţii mici, de fapt, faci încăperea să pară mai mare. Astfel, casa ta va arăta mai aerisită. Ca să dai senzaţia de spaţiu larg, poţi opta pentru scaune fără mânere.

Fereastra ar trebui să rămână neatinsă. Poţi folosi jaluzele sau obloane, dar nu încărca fereastra cu draperii. Acestea din urmă sunt frumoase, dar iau foarte mult din spaţiu, de aceea nu sunt ceea ce ai avea nevoie într-o casă mică.

Paleta de culori folosită în casă este foarte importantă, de asemenea. Culorile deschise fac camerele să arate ca fiind mai mari, în vreme ce, cele închise au un efect opus. Totuşi, asta nu înseamnă că nu poţi merge pe contraste.

Tag-uri: , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Casa & Gradina
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
24 oct