Consumul de bere te ajută să RECUNOŞTI mai repede un anumit tip de emoţii

De în Lifestyle 4 oct 2016

Alcoolul declanşează, potrivit cercetărilor, efectul "ochelari de bere", iar studii recente subliniază faptul că băuturile alcoolice îi ajută pe consumatori să identifice emoţiile pozitive şi oamenii fericiţi mai repede.

Un studiu recent scoate la iveală un efect inedit al consumului de bere. Acest tip de alcool afectează modul în care vedem anumite emoţii şi permite identificarea mai rapidă a feţelor zâmbitoare.

Cu toate acestea, consumul de alcool dă naştere dorinţei, dar răpeşte performanţa şi nu declanşează neapărat o stare de excitaţie mai puternică.

Potrivit cercetării, însă, alcoolul le ajută pe reprezentantele sexului feminin în mod special să identifice mai uşor imaginile cu tentă sexuală explicită.

În ciuda faptului că milioane de indivizi din întreaga lume beau alcool, au fost făcute surprinzător de puţine cercetări cu privire la efectele acestor băuturi asupra emoţiilor şi dorinţei sexuale.

Astfel au decis să răspundă la unele întrebări cercetătorii de la University Hospital din Basel, Elveţia. La studiu au participat 60 de subiecţi sănătoşi, dintre care 30 de femei şi 30 de bărbaţi cu vârste între 18 şi 50 de ani. Dintre participanţi, 30 au fost rugaţi să bea un pahar cu bere.

Apoi, subiecţii au fost rugaţi să îndeplinească o serie de sarcini, printre care s-au regăsit un test de recunoaştere a feţei, un test de empatie şi un test menit să măsoare nivelul de excitaţie sexuală.

Rezultatele au arătat că un consum de bere moderat ajută indivizii să identifice mai uşor feţele fericite şi a sporit tendinţa de a dori să fie alături de alţii, într-o situaţie socială încărcată de bună dispoziţie.

În plus, efectele au fost mai puternice în cazul femeilor decât în cazul bărbaţilor. De asemenea, efecte puternice s-au resimţit şi în cazul celor care anterior dădeau dovadă de inhibiţii sociale.

Consumul de bere le permite femeilor să identifice mai uşor imaginile sexuale explicite, dar nu duce neapărat şi la o stare de excitaţie sporită.

Cercetătorii au arătat că nivelul de oxitocină nu variază înainte şi după consumul de alcool, deşi iniţial se credea că acesta mediază anumite aspecte ale cogniţiei sociale.

Tag-uri: , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Lifestyle
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
24 oct