Chirurgia Minim Invaziva, un nou val in chirurgia moderna

De în Sanatate 12 iul 2012
In perioada 27-30 iunie 2012, la Palatul Parlamentului/Senatul Romaniei peste 700 de invitati de pe aproape toate continentele au luat parte la Primul Congres National de Chirurgie Minim Invaziva in Ginecologie si al 8-lea Congres International al Asociatiei Americane a Laparoscopistilor Ginecologi.

Evenimentele au fost organizate de Societatea Romana de Chirurgie Minim Invaziva in Ginecologie (SRCMIG), in parteneriat cu Asociatia Americana a Ginecologilor Laparoscopisti (AAGL), avand ca si organizator logistic Paloma Tours.

Joi 28 iunie a.c, a avut loc conferinta de presa prilejuita de deschiderea celor doua Congrese. In cadrul conferintei de presa am avut placerea sa ii avem ca invitati pe Prof. Dr. Franklin D. Loffer Vicepresedintele Executiv si Directorul Medical AAGL, Dna. Linda Michels Director Executiv AAGL, Prof. Dr. Gabriel Banceanu, Presedinte de Onoare SRCMIG, Dl.Prof.Florin Stamatian, Co- Presedinte SOGR , Professor. Dr. Johan Van der Watt, Conf. Dr. Nicolae Suciu, Presedinte Executiv SRCMIG.

Pe durata celor 4 zile participantilor le-au fost prezentate cele mai recente informatii din domeniul ginecologiei minim invazive, uroginecologiei, ginecologiei pediatrice, oncologiei; participantii au luat parte la cursuri si comunicari stiintifice in sesiuni plenare, au urmarit materiale video, transmisia LIVE a doua operatii realizate in Clinica Polizu in premiera nationala si respectiv a unei interventii realizate la Clinica Clujana de dl. Prof. Dr. Ioan Coman.

Participantii au interactionat, au facut schimb de experienta, au stabilit contacte si au pus bazele unor noi colaborari.

Practica chirurgicala Minim Invaziva ca un nou val in chirurgia moderna, are multiple benficii dintre care: diagnostic precoce, conduita silentioasa netraumatizanta somatic pentru beneficiar si reintegrare socio-profesionala rapida, costuri reduse pentru asistenta medicala. Speram ca aceasta reuniune a convins de necesitatea de a practica si in tara noastra o medicina bazata pe dovezi, pe practica moderna, conform  uzantelor Uniunii Europene.

Tag-uri: , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sanatate
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
26 noi