Timothée Chalamet

Timothée Chalamet îl va interpreta pe legendarul muzician...

Citeste mai mult»
Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger spune că săptămâna trecută i-a fost...

Citeste mai mult»
Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă...

Citeste mai mult»
daddy

Proprietăţile rapperului Sean "Diddy" Combs din Los...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway a suferit un avort spontan într-o perioadă...

Citeste mai mult»
buchete

Cele mai populare flori pentru buchetele de mireasă

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles este "frustrat" de ritmul său de...

Citeste mai mult»
olivia

Actriţa Olivia Colman spune că ar fi plătită mai bine...

Citeste mai mult»
Cameron Diaz

Actriţa Cameron Diaz, în vârstă de 51 de ani, şi soţul ei...

Citeste mai mult»
covaci

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, operat de urgenţă pe...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a lansat un nou album, intitulat „Las Mujeres Ya...

Citeste mai mult»
somn

Poziția de somn care poate provoca hipertensiune...

Citeste mai mult»
Oprah Winfrey inainte

Oprah Winfrey mărturiseşte că, timp de 25 de ani, a fost...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea se simte ''foarte bine'', a...

Citeste mai mult»
tatoiu

Monica Tatoiu, atac la adresa Erikăi Isac și a piesei...

Citeste mai mult»
Aaron Taylor-Johnson

Actorul britanic Aaron Taylor-Johnson, marele favorit...

Citeste mai mult»
finlanda

Finlanda, ''cea mai fericită ţară din lume'' pentru al...

Citeste mai mult»
ceara

Sezonul estival se apropie, ce poți face pentru a avea...

Citeste mai mult»

Firea: Nu am discutat despre europarlamentare; acum...

Citeste mai mult»
fam

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Printul William & Kate Middleton

Familia regală britanică infirmă speculaţiile despre Kate...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk sugerează că faptul că foloseşte ketamină pe...

Citeste mai mult»
stormy

Fosta actriţă porno Stormy Daniels îşi prezintă versiunea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»
bronsiolita

Un tratament preventiv privind bronșiolita are o...

Citeste mai mult»
gina

Smiley, declarații sincere despre despărțire și iubire:...

Citeste mai mult»
Al Pacino tată

De ce nu a menționat Al Pacino toţi nominalizaţii la...

Citeste mai mult»

Cei mai sexy vampiri ai tuturor timpurilor

De în Monden 26 sep 2011
Periculosi, nemuritori si foarte diferiti fata de orice alta specie de creaturi supranaturale care a fost "creata" vreodata de producatorii de cinematografie. Ce poate fi mai irezistibil decat un actor chipes si puternic, care sa intruchipeze rolul unui personaj caruia nu ii sta nimic in cale. O specie aparte.

Daca ar fi sa ne luam dupa cum a fost transmis de-a lungul istoriei, termenul de "vampir" a luat nastere undeva la inceputul secolului 18, in centrul Europei. Din folclor se spune ca aceasta creatura a fost conturata ca o fiinta cizelata, eleganta, cumpatata si carismatica de-abia dupa publicare unui numar de nuvele si povestiri, prima fiind cea a lui John Polidori din 1819, denumita "The Vampyre" (Vampirul). Dar cel mai cunoscut personaj a fost Dracula, in nuvela scriitorului irlandez Bram Stoker din 1897. Acest personaj a fost inspirat din prima nuvela publicata pe aceasta tema.

Iar de la scrieri pe sticla. Cele mai reusite interpretari ale acestui personaj antagonist se fac de cateva zeci de ani. Chiar si in ziua de azi, multe doamne si domnisoare, si-au dorit sa fie vizitate macar, daca nu chiar "muscate" de un astfel de personaj. Desi a fost creat cu un caracter negativist in filme, sau, de cele mai multe ori asa a fost portretizat, ii agream, ba mai mult, ii iubim. Sa vedem care sunt top cei mai sexy vampiri ai tuturor timpurilor.

Si daca ar fi sa incepem cu doi dintre cei mai doriti, sexy si renumiti vampiri, atunci trebuie sa ne referim la Louis de Pointe du Lac (Brad Pitt) si Lestat de Lioncourt (Tom Cruise) din "Interviu cu un vampir", 1994. Aceasta pereche a fost, de la inceput, destinata pierzarii. Louis, un imigrant francez in America, a fost ademenit de Lestat, spre a deveni una dintre creaturile nocturne care bantuie pamantul. Acesta s-a lasat incarcerat inauntrul mastii nemuririi, pe care Lestat i-a creat-o prin transformarea lui intr-un vampir. Desi aceasta a fost calea pe care Louis a ales-o, proaspatul vampir in scurt timp isi neaga conditia si uraste stilul de viata pe care il duce. Acceptase sub povara unui sentiment de tristete si durere, in urma unui incident pe care il traise cu un an in urma. Aici avem foarte bine conturata imaginea vampirului burghez neintegrat si cea a vampirului burghez fara scrupule, egoist.

Kiefer Sutherland il interpreteaza pe David in "The Lost Boys" din 1987. Cand o mama se muta cu cei doi baieti ai sai intr-un oras nou, singurul lucru pe care este natural sa il faca este sa se acomodeze in noua societate. O poveste veche, intr-un decor nou si modern. In urma unei serii de crime misterioase si alaturi de o gasca de prieteni cu o imaginatie bogata, cine nu ar crede ca este vampir. David este liderul acestei gasti de vampiri din Santa Carla, "Lost Boys" (baietii rataciti). El este calm, inteligent si cu o carisma ce atrage pe oricine il priveste doar, astfel reuseste sa il face pe nou-venitul Michael, sa devina vampir.

Faimosul erei noastre este Edward Cullen. Filmul "Twilight" (Amurg) este, de departe, cel mai popular si mai cunoscut film al prezentului, personajele caruia fiind cei mai celebri "vampiri buni". Desi vampirii au fost construiti, in timp, ca antagonisti, aceasta saga a schimbat cel mai mult interpretarea pe care oamenii obisnuiti si-o construisera fata de acestia. Edward Cullen se indragosteste de o fata, de o muritoare, de o fiinta care nu ii este egala in putere, capacitati sau gandire. Desi, constient de pericolul in care o pune pe Bella, cei doi trec impreuna peste tot ce le este pus in cale si ajung sa se iubeasca impotriva conditiei fiecaruia.

Spike versus Angel, din nou o pereche de vampiri care, in ciuda faptului ca sunt de aceeasi rasa, lupta pentru cauze diferite. Serialul intens urmarit al anilor '90, "Buffy the Vampire Slayer" (Buffy, Spaima Vampirilor), ii aduce in ringul de lupta pe cei doi vampiri ai serialului. Angel, vampirul aratos, care cauta sa isi indrepte greselile comise, un vampir indurerat si trist, dezamagit, in definitiv un "vampir bun". Spike, personajul clar definit ca malitios, este opusul lui Angel, acesta este arogant si indraznet, vrea sa iasa in evidenta si omoara din placere, nu din necesitate. Aceasta antiteza creata intre cei doi a fost usor de placut.

Iar pentru ca in era moderna, prin tehnologie si chimie poti face orice, vampirii nu mai trebuie sa se hraneasca din sangele oamenilor pentru a supravietui. Bill Compton incearca sa se reabiliteze si sa ramana un adevarat gentilom, asa cum a fost in 1867, cand a fost transfomat. Stephen Moyer din "True Blood" il portretizeaza pe elegantul si linistitul gentilom sudist, care ajunge sa aiba o iubita muritoare. Brunet, inalt, barbat bine, rezonabil, romantic, un alt "vampir bun" de care se indragosteste o tanara chelnerita cu puteri paranormale. Opusul sau, Eric Northman, interpretat de Alexander Skarsgard, este un vampir traditionalist, face totul cum a fost educat cu 1000 in urma, cum a fost invat, nu se coboara la nivelul ordinarilor. Blond, inalt si chipes, incearca prin toate modurile posibile, sa o fure pe Sookie din bratele lui Bill Compton. Ar fi in stare sa apeleze si la metode perfide pentru a avea ceea ce isi doreste.

Cei doi "Dracula", Frank Langella si Louis Jourdan, au facut din acest personaj destinat imoralitatii si indecentei, un adevarat antagonist carismatic, pasional, plin de verva si cutezator. Contele, interpretat de Langella era frumos, pasional si atragea cu usurinta atentia femeilor din fata micilor ecrane, nu doar a celor din apropierea sa; pieptul dezgolit, mantie, par tapat si o privire "ucigatoare", acest Dracula a fost unul dintre cei mai ravniti ai anilor '70. Dar nici Contele lui Jourdan nu s-a lasat mai prejos. Un supranatural Marchiz de Sade, un print european decadent, mandru de sine si orgolios, care ar fi putut explora orice perversiune sexuala care i s-ar fi nazarit. 

Blade, hibridul - vampirul care lupta impotriva propriei sale rase. Personaj al benzilor desenate, personaj de desene animate si personaj de film, acest vampir este genul linistit, dar pregatit intotdeauna de lupta. Wesley Snipes este cel care lupta in pielea lui Blade pentru a salva lumea de vampirii care nu se sinchisesc sa ia in considerare vietile oamenilor. Cu un corp bine lucrat, determinare si ambitie, Wesley face ca acest personaj sa se alature listei celor mai sexy si mai doriti vampiri din istorie. Desi este un brav luptator, nu-i putem ignora dusmanul, Deacon Frost - Stephen Dorff. Un vampir cu inima de gheata, daca metafora tine pentru o astfel de descriere, rece, nepasator, arogant si neinfricat. In ciuda urii pe care inalta conducere vampirista i-o poarta, Deacon vrea sa devina un vampir zeu.

Ultimii vampiri aparuti in scena, Damon si Stefan Salvatore, roluri jucate de Ian Somerhalder si Paul Wesley, sunt doi vampiri prinsi in trupurile a doi tineri liceeni, frati de vita nobila. Pe vremea cand legea se facea cu sabia in mana, cei doi s-au indragostit de aceeasi fata, care i-a transformat in vampiri. La mai bine de 150 de ani dupa transformarea lor, cei doi se introc in orasul unde s-a petrecut totul si se indragostesc, din nou, de aceeasi fata. Diferenta este, insa, ca Stefan este impotriva uciderii oamenilor pentru supravietuire, acesta a invatat in timp sa isi controleze pofta de a bea sange, iar Damon este un chipes trufas arogant, cinic si incapatanat. Dar, la urma urmei, fetele intotdeauna au simtit ceva special pentru baietii rai.

Iar pentru ca totul se reduce la parerea personala, cine este vampirul care te face sa vrei sa fii vizitata in toiul noptii?

Citeste si:

Top 10 personaje negative pe care le iubim

20 de barbati care ne-au incins imaginatia

Top 25 de personaje sexy de care ne-am indragostit!

Top 10 cele mai controversate filme cu premii Oscar

Turismul paranormal

Cei mai sexy vampiri ai tuturor timpurilor

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Monden
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
28 mar