Ce trebuie să simtă un bărbat pentru a se îndrăgosti

Annie Lalla şi-a petrecut viaţa studiind labirintul lumii emoţiilor, urmărind complexitatea comunicării şi subtilităţile relaţiilor dintre sexe. Cunoscută şi sub numele de "cartograful dragostei", Annie are cunoştinţe aprofundate de psihologie, neurochimie, terapie sexuală, NLP, coaching şi hipnoză. S-a specializat, însă, pe rezolvarea conflictelor de cuplu, iar într-un material realizat recent, Annie Lalla dezvăluie ce poţi face pentru a avea parte de o relaţie de lungă durată şi cum îl poţi "ajuta" pe partener să se îndrăgostească de tine.

barbat_indragostit

Primul pas pentru a obţine satisfacţie pe plan emoţional constă în a recunoaşte dragostea adevărată, iar specialistul susţine că femeia este adesea cea care observă prima.

Un factor care te dă de gol iniţial este senzaţia care îţi invadează mintea, inima şi trupul, senzaţie care îţi spune că acest bărbat a fost creat special pentru tine şi că tu la rândul tău ai fost croită pentru a te potrivi cu el. Practic, poţi să pariezi pe propria viaţă că nu există o altă femeie care să îl poată iubi mai mult şi mai bine decât tine. Dacă ai ajuns la această concluzie, ţi-ai găsit alesul.

Însă imediat ce treceţi de etapa de început, când fluturii din stomac se potolesc, Annie avertizează că dragostea nu este pentru cei slabi de inimă, fiind un sport dureros.

Ai nevoie de o forţă interioară incredibilă pentru a te analiza pe tine constant astfel încât să faci o relaţie să funcţioneze pe termen lung. Partenerul potrivit devine o oglindă care îţi arată atât calităţile, cât şi defectele. Doar dragostea adevărată este suficient de puternică pentru a face faţă dorinţei de a o lua la sănătoasa atunci când dai de greu.

Dragostea este cea mai rapidă cale către schimbare, către transformare. Este un joc în care trebuie să recunoşti că ai răni adânci pe care le-ai ascuns atât de bine încât ţi-au afectat fără să îţi dai seama relaţia cu cei din jur.

Iată câteva motive pentru care încă nu ai găsit dragostea adevărată, conform celor spuse de Annie Lalla:

1. Tratezi bărbaţii de parcă ar fi mai importanţi sau mai puţin importanţi decât tine. Ambele situaţii sunt la fel de periculoase şi duc la acelaşi rezultat: bărbatul nu simte că este pe aceeaşi lungime de undă cu tine, nu se simte înţeles.

2. Crezi că cineva trebuie să te iubească aşa cum eşti, în loc să cauţi un partener care să te ajute să devii cea mai bună versiune a ta.

3. Vrei să fii salvată - fizic, financiar, emoţional sau intelectual.

4. Eşti temătoare şi fără de speranţă; crezi că dragostea adevărată este o fantezie care nu există.

5. Eşti ataşată de ideea de a fi căsătorită şi de a avea copii până la o anumită vârstă, motiv pentru care eşti într-o continuă căutare contracronometru a partenerului perfect. Să iubeşti este mai important decât să fii căsătorită.

6. Nu eşti dispusă să analizezi propriile tipare care împiedică instalarea intimităţii.

7. Nu te simţi confortabil în propria piele, ai dificultăţi în a-ţi accepta sexualitatea şi ai o senzaţie nefondată de vinovăţie pe acest subiect.

8. Nu eşti la curent cu propriile sentimente şi nu le împărtăşeşti în mod deschis cu partenerul de cuplu.

9. Eşti dependentă de control şi vrei să ai mai multă putere decât partenerul în cuplu.

10. Ai uitat că eşti o fiinţă care merită să fie iubită. Dacă tu nu ştii asta, sigur nu îţi vei găsi pe cineva care să o facă.

Dacă te-ai regăsit în cel puţin una dintre situaţiile de mai sus, citeşte în continuare. Dacă nu eşti dispusă să îţi rezolvi problemele care îţi afectează relaţia cu sexul opus, poţi căuta mult şi bine un partener potrivit. Şi chiar dacă îl găseşti, s-ar putea să nu reuşeşti să îl păstrezi.

Vrei să se îndrăgostească de tine şi să fiţi fericiţi până la adânci bătrâneţi? Asigură-te că:

1. Te vede ca pe cel mai sigur loc din lume în care s-ar putea afla

Braţele tale, ochii tăi, poala ta - acestea trebuie să fie un refugiu pentru el. Dacă nu se simte în siguranţă în prezenţa ta, nu va dori să construiască o viaţă alături de tine şi să vadă locul unte te afli tu ca fiind "acasă". Dacă devii pentru el cel mai sigur loc din lume, nu va mai dori să plece niciodată.

Vei câştiga astfel în faţa oricărei atlte femei. Indiferent unde îi vor fugi ochii, i se vor întoarce mereu la tine.

2. Se simte ca un erou

Recunoaşte-i punctele forte, oricare ar fi acelea. Bărbatul vrea ca partenera sa aibă încredere în el, fiindcă asta se traduce prin dragoste. Învaţă să îi accepţi înţelepciunea, puterea şi sprijinul. Încrederea nu se câştigă, ci se primeşte. Crede în el când se aşază la picioarele tale, când vrea să te hrănească, să te protejeze şi să te încurajeze. Caută eroul din partenerul tău, recunoaşte-l şi apreciază-l. Bărbatul se îndrăgosteşte de femeia care îl lasă să fie erou.

3. E lăudat, nu cicălit

Încearcă să îl recompensezi pentru comportamentul corect şi ignoră greşelile. Aspectele asupra cărora te concentrezi tind să crească, indiferent dacă este vorba despre cele pozitive sau negative. Nu folosi critica şi manipularea pentru a obţine ceea ce îţi doreşti. Învaţă-l să se comporte aşa cum vrei spunându-i într-o manieră care să trădeze încredere şi dorinţă. Optează pentru maniera feminină de a influenţa: sedu-l în loc să-l constrângi. Un bărbat vrea să îi recunoşti meritele, atât în doi, cât şi în cuplu. Nu-ţi lăsa orgoliul să te împiedice atunci când îi arăţi partenerului că îl apreciezi, pentru că nu aşa obţii puterea. Puterea nu este monedă de schimb în dragoste, ci mai degrabă inima deschisă şi transparenţa.

4. Are o viaţă sexuală împlinită

Dezvoltă-te pe plan sexual pentru a vă putea bucura de o viaţă sexuală pasională. Testul unei relaţii funcţionale pe termen lung constă în ce se întâmplă între aşternuturi. Ca şi mâncarea, sexul nu este un lux, ci o nevoie care trebuie să aibă prioritate. Dacă vrei ca el să îşi dorească să fie alături de tine mereu, trebuie să înveţi să te bucuri alături de el de momentele de intimitate, să îi împărtăşeşti nevoile şi fanteziile, fiind în acelaşi timp atentă şi deschisă cu cele ale partenerului. Reinventaţi-vă constant din punct de vedere sexual. Dacă probleme primare precum sexul nu sunt explorate şi rezolvate cu tact şi deschidere, vă vor bântui şi în cele din urmă vor destrăma relaţia.

5. Te vede pe tine cu adevărat, fără mască

Împărtăşeşte-ţi temerile, durerile, dorinţele şi ţelurile. Arată-i că eşti om, fiindcă el caută în tine o persoană căreia să îi poată destăinui orice. Iar dacă tu nu îţi poţi asuma şi exprima emoţiile, cu siguranţă nu îl poţi convinge că îi poţi fi de ajutor. Mulţi bărbaţi au probleme în a intra în contact cu propriile sentimente, aşa că îşi caută fără să îşi dea seama pe cineva care să îi înveţe acest lucru. Învaţă să îţi identifici şi să îţi exprimi emoţiile, apoi exersează împărtăşirea lor. Poate îţi este frică, însă este o abilitate esenţială dacă vrei să ajungi la inima lui.

După ce te-ai asigurat că îndeplineşti toate condiţiile de mai sus, nu mai rămâne decât să ai încredere. Aceasta este un factor decisiv pentru o relaţie de durată.

Încrederea este cordonul ombilical care leagă un cuplu. Încrederea fără nevoia de dovezi sau justificări - este bazată pe nimic altceva decât convingerea că te vei bucura de o legătură adevărată.

Ca femeie, eşti liderul emoţional al relaţiei, aşa că învaţă să dezvolţi aceste abilităţi necesare pentru o relaţie menită să dureze. Dragostea adevărată nu are nevoie, până la urmă, decât de un singur lucru: ca tu să crezi cu adevărat în ea.

Tag-uri: , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Coltul barbatului
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
17 noi