Ce NU pot face acizii graşi Omega-3 pentru memoria ta

De în Sanatate 11 noi 2015

Chiar dacă acizii graşi Omega-3 au multe beneficii pentru sănătatea ta, mai există multe întrebări care necesită răspuns în privinţa cercetării asupra lor.

omega 3

Între timp, iată ce spun cele mai noi cercetări ştiinţifice despre ce nu pot face acizii graşi Omega-3 pentru sănătatea ta.

Cel mai probabil, spun specialiştii, acizii graşi Omega 3 nu îţi pot salva memoria. Suplimentele, cel puţin, nu par să facă vreun truc pentru a-ţi îmbunătăţi memoria.

Unul dintre cele mai ample şi lungi studii făcute pe tema pastilelor cu Omega-3 a constatat că nu există beneficii pentru creier în rândul celor 4000 de pacienţi, cu o medie de vârstă de 72 de ani, care au luat suplimente cu Omega-3 timp de 5 ani.

Unele cercetări au sugerat că apar beneficii la nivelul creierului în rândul animalelor, spune autorul studiului, Dr. Emily Chew, director la National Eye Institute, citată de prevention.com.

Dar "foarte puţine studii au demonstrat un efect pozitiv sau un efect de protecţie al acizilor graşi Omega-3 în ceea ce priveşte îmbunătăţirea cogniţiei" la oameni, spune ea.

În studiul Dr. Emily Chew, o doză zilnică de 1000 de miligrame timp de 5 ani nu a fost de niciun folos în ceea ce priveşte memoria participanţilor la studiu (dar nu s-a dovedit nici că acizii graşi Omega-3 ar dăuna în acest sens).

Este posibil, spune Dr. Emily Chew, ca o doză mai mare de Omega-3 să fie totuşi folositoare sau este posibil ca atunci când ne luăm acizii graşi Omega-3 din alimentaţia noastră, acest factor să facă diferenţa şi să aibă mai multe beneficii asupra creierului nostru.

"Poate există alte ingrediente care sunt mult mai importante decât Omega-3 în protejarea creierului nostru sau poate la mijloc este o combinaţie de ingrediente din peşte care sunt importante", spune Dr. Emily Chew. Sursa.

Tag-uri: , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sanatate
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
26 noi