chef florin dumitrescu

Chef Florin Dumitrescu, adevărul despre motivul pentru...

Citeste mai mult»
dus

Care este cel mai bun moment al zilei pentru a face duș

Citeste mai mult»

Beyoncé, vedeta pop de culoare din Texas, îşi lansează...

Citeste mai mult»
Timothée Chalamet

Timothée Chalamet îl va interpreta pe legendarul muzician...

Citeste mai mult»
Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger spune că săptămâna trecută i-a fost...

Citeste mai mult»
Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă...

Citeste mai mult»
daddy

Proprietăţile rapperului Sean "Diddy" Combs din Los...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway a suferit un avort spontan într-o perioadă...

Citeste mai mult»
buchete

Cele mai populare flori pentru buchetele de mireasă

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles este "frustrat" de ritmul său de...

Citeste mai mult»
olivia

Actriţa Olivia Colman spune că ar fi plătită mai bine...

Citeste mai mult»
Cameron Diaz

Actriţa Cameron Diaz, în vârstă de 51 de ani, şi soţul ei...

Citeste mai mult»
covaci

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, operat de urgenţă pe...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a lansat un nou album, intitulat „Las Mujeres Ya...

Citeste mai mult»
somn

Poziția de somn care poate provoca hipertensiune...

Citeste mai mult»
Oprah Winfrey inainte

Oprah Winfrey mărturiseşte că, timp de 25 de ani, a fost...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea se simte ''foarte bine'', a...

Citeste mai mult»
tatoiu

Monica Tatoiu, atac la adresa Erikăi Isac și a piesei...

Citeste mai mult»
Aaron Taylor-Johnson

Actorul britanic Aaron Taylor-Johnson, marele favorit...

Citeste mai mult»
finlanda

Finlanda, ''cea mai fericită ţară din lume'' pentru al...

Citeste mai mult»
ceara

Sezonul estival se apropie, ce poți face pentru a avea...

Citeste mai mult»

Firea: Nu am discutat despre europarlamentare; acum...

Citeste mai mult»
fam

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Printul William & Kate Middleton

Familia regală britanică infirmă speculaţiile despre Kate...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk sugerează că faptul că foloseşte ketamină pe...

Citeste mai mult»
stormy

Fosta actriţă porno Stormy Daniels îşi prezintă versiunea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»

Ce fac cand ma enervez sau sunt stresata

De în My life-Viata la 30+ 11 apr 2008

Eu (asa dulce cum par sau cum sunt!) cred ca nu exista nimic mai rau pentru sanatatea noastra psihica si fizica sa nu spunem ce avem de spus sau, in cazul in care ne-a deranjat ceva, sa trecem totul sub tacere.

Situatiile in care ne putem afla sunt: sa ne enervam, sa nu spunem nimic si sa ramanem stresati din cauza ca nu am avut curaj sa reactionam. Daca spunem ce ne-a deranjat, ne putem descarca si putem scapa de stres.

De multe ori aceasta situatie este mai grava, se intampla cu cineva apropiat, un prieten, o colega, cineva din familie si este inevitabil sa nu punem si suflet si sentimente si sa suferim ingrozitor.
Eu chiar acum doua zile am avut o situatie cu un coleg la care am tinut foarte mult, nu stiu daca am avut dreptate in totalitate, dar stiu ca nu meritam ceea ce mi s-a intamplat. M-am descarcat spunand ce m-a deranjat, dar din pacate am primit mult mai mult rau decat am crezut ca as putea primi. Si m-a durut discutia, am plans mult, si cred ca si asta este foarte important in procesul de relaxare. Dupa aceea am hotarat ca persoana aceasta sa nu mai existe in viata mea. Ma doare, dar de multe ori mi s-a intamplat asa ceva si am continuat relatia si a fost din ce in ce mai rau. Deci, pot sa spun ca am invatat ceva din propria experienta si de data aceasta am taiat raul de la radacina.

Cred ca a putea plange de multe ori este o binecuvantare, atunci cand simt ca vreau sa plang nu ma abtin, din contra pun muzica stimulanta si plang pana cand simt ca mi-au secat lacrimile. Nu pot sa va explic cat de bine ma simt dupa! Este ca si atunci cand nu puteti sa dormiti noaptea pentru ca va ingrijoreaza ceva si cand va treziti a doua zi totul pare mai usor, asa si cu plansul, dupa o ploaie puternica iese soare :)


In orice caz, trebuie sa avem grija, pentru ca nu trebuie sa deschidem gura si sa spunem tot ce ne trece prin cap, trebuie sa avem un echilibru, sa fim obiectivi si sa fim corecti in ceea ce spunem. Mie mi s-a intamplat de multe ori sa spun prea mult, sa fiu atat de suparata incat sa-mi pierd controlul si sa spun lucrurie pe care poate nu le simt, sau din cauza supararii sa exagerez. Mi s-a intamplat si cu Razvan (sotul meu) si cu alte persoane. Atunci este importat sa ne dam seama si sa stim sa ne cerem iertare, se mai intampla intr-o cearta, dar este important sa recunoastem ca am gresit.

Stresul poate proveni si din munca prea multa, la birou. Am auzit de curand pe cineva la radio, spunand un lucru foarte important si de care trebuie sa tinem cont: viata este scurta si ne putem trezi maine ca ne surprinde sfarsitul vietii tot la birou, muncind ore suplimentare neplatite! Neplacut. Nu trebuie sa ajungem in situatia asta stresanta.

Sunt multe alte lucruri care pot sa ne aduca stres si sa ne supere, depinde de situatii, sunt situatii si mai grave, probabil... dar eu am luat in discutie doar lucrurile pe care le avem multi din noi in comun.

Dragi mei, faceti-va timp pentru voi, stresul intervine atunci cand nu mai avem timp pentru noi. Iubiti-va si faceti loc in viata voastra pentru lucruri care va plac si va distreaza. O carte, un film, sport, un party, orice va face placere, traiti-va viata in mod sanatos si, foarte important: nu lasati pe nimeni sa treaca peste voi!

Tag-uri:
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 12

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

crisana (21.06.2012, 10:27)
buna!am 30 de ani,sunt casatorita si am o fetita de 3 ani!vreau sfatul vostru!nu stiu ce sa fac!sunt tot timpul stresata,desi,locuim doar noi 3 si sunt casnica!sa fie asta motivul?ma enerveaza orice,ma supar din orice si am impresia ca nu e nimeni sa ma inteleaga!cu sotul meu nu reusim sa avem aceleasi pareri in ceea ce priveste fetita!eu zic da,el nu!si invers!am impresia ca sunt singura,deoarece nu am cu cine vorbi,cui ii spune tot ceea ce simt!spuneti-mi.va rog,ce sa fac?!
Răspunde-i
Ionela (07.11.2011, 09:06)
- Baia/dusul - are o actiune invioratoare asupra circulatiei, mai ales daca se incheie cu apa rece 8-10?C. - Desenul - uneori rutina cotidiana plina de disstres poate duce la un fel de "orbire", la incapacitatea de a percepe frumosul din jurul nostru. La desenul dvs. este mai putin important "produsul", esential este faptul ca veti privi si vedea iarasi lumea in mod constient si cu o mai mare deschidere. - Joaca. A te juca nu este o ocupatie caraghioasa, dar nici de o seriozitate solemna. Sunt recomandate tot felul de jocuri instructive, ca adjuvante la destructurarea programarilor negative. - Lectura, masajul, miscarea (evitati ascensorul). - Plansul (in hohote mai ales - elimina hormonul agresivitatii) - Plimbarea, rasul, reveria (visul cu ochii deschisi). - Sauna, scrisul, somnul. Psiholog Lavinia Popescu
Răspunde-i
lavi (09.07.2011, 09:51)
BUNA AM 27 ANI SUNT O PERSOANA CALMA DE FEL DAR MA ENERVEZI FOARTE REPEDE AM APELAT LA MEDICI DAR DEGEABA STRESUL ESTE TOT MAI ASUPRA MEA AM SI O CASNICIE DATI UN SFAT VA ROR. CEL PUTIN LA NERVI NU MA POT CONTROLA. ASTEPT RASPUNSUL VOSTRU O DUPAMIAZA CAT MAI PLACUTA
Răspunde-i
mihaela (30.04.2011, 11:36)
buna...imi e greu sa incep ce am de spus pentru ca o persoana mai dificila ca mine nu exista...din cauza impulsivitatii mele am reusit sa pierd cea mai draga persoana mie si anume iubitul meu...imi e foarte greu sa accept faptul ca m-a parasit din cauza ca ma enervam prea rau si ajungeam sa ii vorbesc foarte urat,nu ii aratam respect atunci cand ma suparam si majoritatea certurilor porneau din lucruri minore si nesemnificative...ma simt groaznic pentru ca il iubesc mai mult ca orice si nu vreau sa il pierd insa el nici nu imi vobeste...pur si simplu nu ma pot controla cand ma enervez simt ca innebunesc si ma razbun pe el spunand lucruri oribile...simt ca am o problema fosrte serioasa si nu stiu cum o pot rezolva:(.nu ma pot controla cand ma enervez,o iau razna si vorbesc foarte urata..chira daca imi pare enorm de rau dupa cearta ranile sunt deja facute si nu pot da timpul inapoi...
Răspunde-i
larisa (21.12.2009, 08:56)
Buna ,sunt mama a 3 copii si in ultimu timp ,sunt nervoasa ridic tonu la copii ,devin furioasa ,tip dupa ce ma calmez imi dau seama ca am facut rau ,ma simt o mama rea si inmorala pt copii mei ,ma judec pe mine pt ca, relatia mea cu sotu nu mai merge de 2 ani ,ma ingrop in munca ,nustiu simpt ca inebunesc ,parca toate ma depaseste ,nu stiu ce sa mai fac,sa merg la un medic imi este teama ,ce ar trebui sa fac ,?
Răspunde-i
violeta sbarnea (20.11.2009, 00:43)
multumesc ptr sfaturi sunt foarte bune dar nu stiu daca o sa ma pot controla ptr ca eu vreau sa ii sp adevarul si sa demonstrez ca am dreptate si nu pot sa sufar in tacere ptr ca simt cum ma macina in nauntrul meu ceva ce nu ma poate lasa sa traiesc :(( e foarte nasol sa ai deaface cu o persoana ca mine imi pare tare rau ca nu ma pot schimba mama mea ma invata sa ma abtin dar simt k nu pot :( as vreau sa ca cineva sa ma sfatuiasca mult mai mult sa ma ajute sa trec peste obstacolele astea :( plzzzz
Răspunde-i
steliana (22.02.2009, 13:27)
mie mi s-a intamplat aseara sa am o izbucnire de fata cu prietenul meu si cu colegi de camera din cauza laptopului ...ca sa nu tip si sa ma manifest urat am plecat din camera m-am inchis in baie si am inceput sa plang de nervi ... m-am calmat ...dar a fost mai rau din cauza ca toti se uitau la mine de parca eram ciumata si nu intelegeau de ce am reactionat asa ....din cauza stresului si a problemelor din cauza ca sunt prea atasata de lucruri carora nu ar trebui sa le dau importanta si sunt atat de obosita sa reactionez asa ....ma infurii din te miri ce ca nu e pusa o cana cum trebuie ca calculatorul nu merge sau ca se blocheaza ...din orice ...si nu pot spune ca ma relaxez cum trebuie sau sa ma destind cu o plimbare ca si atunci vine un val de furie si imi vine sa tun si sa fulger deci dragele mele ce fac ?incerc sa respir adanc dar de cele mai multe ori ma relaxez dar apare cineva sa imi spuna ca eu sunt de vina si uite asa o iau de la inceput ...
Răspunde-i
Camelia Dumitrescu (15.05.2008, 16:57)
Nu trebuir sa faci crize nici la 30 si nici la 40. Treci peste ele pentru ca va fi mai bine din propria mea experienta.
Răspunde-i
cosmina (15.05.2008, 13:38)
super mijto articolul, an sfarsit vad ca exista si alti oameni cu probleme pe care le am si io, ma bucur ca aflu cum fac si ei fatza la astfel de situatzii si ca pot gasi si njijte rezolvari aici .foarte tare
Răspunde-i
soni (15.04.2008, 13:47)
Probabil tuturor ne da de furca stresul si din pacate e destul de greu sa scapam de el. Eu incerc si cateodata chiar reusesc sa ma relaxez ascultand muzica sau gandindu-ma la lucrurile frumoase din viata mea :) Chiar daca avem mult de lucru, avem probleme acasa sau la serviciu si cateodata ni se pare ca suntem batuti de soarta sigur sunt si lucruri pentru care trebuie sa fim recunoscatori. Si cum ai spus si tu, e important sa ne facem timp pentru noi!
Răspunde-i
Analia Selis (12.04.2008, 13:59)
Buna Emilia multumesc mult pentru comentariu, stiu ce spui si ai dreptate. Trebuie sa avem mare greja cu ce spunem pentru ca putem rani foarte mult. Apreciez mult ce ai spus, imi faci sa ma gandesc.

Multumesc ca citesti blogul meu

Analia
Răspunde-i
emilia (11.04.2008, 17:05)
Ce fac cand ma enervez???:-) Fac ca toate cele, zic vorbe grele si apoi imi vine sa imi dau cu pumnii in cap...In legatura cu intamplarile prin care ai trecut cu persoane dragi, si care au lasat urme nu tocmai placute...cred ca toti trecem prin experiente de genu' , dar important e sa nu uitam ce ne uneste cu cei dragi...asa e in orice familie, sau grup de prieteni..cu bune si cu rele, important e sa stati de vorba si sa lamuriti ce si cum. Dupa cum ai zis si tu, la nervi si la perioade mai stresante se zic multe, dar daca aveti in spate o lunga prietenie eu zic ca trebuie sa mai dai o sansa..pentru ca prietenii adevarati se gasesc greu iar prieteniile se rup foarte usor...doar din cauza unor vorbe sau gesturi...sau alte " prostioare".
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din My life-Viata la 30+
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
28 mar