Caz REAL: Această întrebare le-a SALVAT căsnicia

De în Dragoste & Sex 14 oct 2016

Viaţa de familie nu este mereu presărată cu momente fericite. Scriitorul american Richard Paul susţine că nu toţi au tăria de a căuta o soluţie pentru dificultăţile apărute în cuplu.

Timp de ani buni, Richard şi soţia lui, Keri, au avut parte de numeroase probleme în cuplu. Bărbatul recunoaşte că nu înţelege ce i-a ţinut împreună, pentru că personalităţile lor nu erau tocmai compatibile de la bun început. Şi cu cât trecea mai mult timp de la căsătorie, cu atât mai extreme păreau diferenţele dintre ei.

Oricât de dureroasă i se părea ideea unui divorţ, durerea de a rămâne într-o relaţie atât de tensionată era insuportabilă pentru Richard.

Cu toate acestea, bărbatul ştia că el şi soţia lui erau, la bază, oameni buni şi nu înţelegea de ce nu puteau ajunge la un numitor comun. Nu înţelegea de ce ea nu se schimba. În cele din urmă a realizat că singura soluţie era să se schimbe el însuşi.

A doua zi după o ceartă aprinsă, Richard a ştiut ce are de făcut. Dimineaţa s-a întors către Keri şi a întrebat-o: "Cum pot să îţi fac ziua mai bună, mai frumoasă?"

Keri, furioasă, i-a răspuns: "Ce?"

Richard a continuat să o întrebe acelaşi lucru până a primit un răspuns. În cele din urmă, Keri i-a spus: "Vrei să faci ceva? Du-te şi fă curăţenie în bucătărie!"

Femeia se aştepta ca el să se opună ideii, însă Richard s-a conformat, iar a doua zi, dimineaţă, a întrebat-o din nou: "Ce pot să fac pentru a-ţi face ziua mai uşoară?"

Cu aceeaşi urmă de neîncredere în ochi, Keri i-a răspuns: "Curăţă garajul."

Richard a inspirat adânc, întrucât se anunţa o zi plină şi ştia că ea i-a cerut să facă acest lucru doar din ambiţie, nu pentru că ar fi fost neapărat nevoie să cureţe garajul. În schimb, în loc să se enerveze, Richard s-a conformat din nou.

Următoarea zi, însă, lucrurile au luat o întorsătură neaşteptată. Richard, a întrebat-o, ca de obicei, pe Keri, ce ar putea să facă pentru a-i face ziua mai uşoară.

Răspunsul femeii a fost, însă, altul: "Nimic! Nu poţi să faci nimic. Te rog să nu mă mai întrebi."

Richard a fost, însă, perseverent. A continuat să o întrebe, motivând gestul prin sentimentele pe care le are pentru Keri şi prin faptul că îşi dorea să facă relaţia să funcţioneze.

După două săptămâni, viaţa lor s-a schimbat radical. După ce l-a auzit pe Richard întrebând-o acelaşi lucru, ochii soţiei s-au umplut de lacrimi şi i-a spus, suspinând:

"Te rog să nu mă mai întrebi. Nu tu eşti problema. Eu sunt. Sunt dificilă. Nu înţeleg de ce stai lângă mine."

"O fac pentru că te iubesc. Aşadar, ce pot face pentru a-ţi face ziua mai frumoasă?", a insistat Richard.

"Eu ar trebui să te întreb asta", a subliniat Keri.

"Ar trebui. Dar nu acum. Acum, eu trebuie să mă schimb. Trebuie să înţelegi cât însemni pentru mine", a liniştit-o Richard.

În acel moment, Keri i-a spus că i-ar plăcea să petreacă măcar câteva momente singuri, în linişte. Richard a continuat să o întrebe acelaşi lucru timp de o lună, iar relaţia lor s-a schimbat. Certurile s-au rărit, iar Keri a început, la rândul ei, să întrebe: "De ce anume ai nevoie de la mine? Cum pot fi o soţie mai bună?"

Richard recunoaşte că diferenţele dintre ei nu au dispărut, însă natura conflictelor s-a schimbat radical. În prezent, cei doi sunt căsătoriţi de 30 de ani şi se înţeleg de minune. Multe dintre diferenţele care iniţial păreau insurmontabile au devenit, în prezent, puncte forte ale relaţiei, iar altele s-au estompat şi trec neobservate. Cei doi au învăţat cum să aibă grijă unul de altul şi îşi doresc să facă asta cât mai bine.

Tag-uri: , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dragoste & Sex
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
19 noi