Eminem

Eminem anunţă noul album "The Death of Slim Shady (Coup...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan revine în rolul de spion, într-un film...

Citeste mai mult»
Malala Yousafzai

Malala, criticată pentru un musical produs împreună cu...

Citeste mai mult»
Harvey Weinstein

Curtea de Apel din New York a anulat condamnarea pentru...

Citeste mai mult»
Laurent Cantet

Regizorul Laurent Cantet, premiat cu Palme d'Or pentru...

Citeste mai mult»
smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»

Carti "hot" care plac personalitatii tale

De în Monden 19 iun 2009
Daca nu ai fost pana acum la Book Fest, ar trebui sa o faci si asta cat mai repede, deoarece mai sunt doar doua zile de targ. Probabil ca initial vei gasi o multime de motive sa nu te deplasezi pana la Romexpo, insa crede-ma ca merita sa-ti rupi cateva ore in week-end special pentru asta: pe langa faptul ca afli care sunt ultimele noutati editoriale, te intorci cu bratul plin de carti si multumita ca ai cu ce sa-ti antrenezi mintea pentru perioada urmatoare.
Am ajuns la Book Fest in cea de-a treia zi de targ si am inceput sa iau la rand standurile insirate de-a lungul pavilioanelor 13-17 din cadrul complexului, in cautarea unor titluri si tendinte care te-ar putea interesa. Dupa 2 ore de documentare, timp in care am stat de vorba cu reprezentanti ai diferitelor edituri, am ajuns la concluzia ca nu am la dispozitie suficient de mult timp (si nici spatiu editorial!) pentru a-ti vorbi despre fascinatia cartilor prezentate la Book Fest, asa ca m-am rezumat la a trece in revista cateva titluri "hot" care te-ar putea interesa, aparute la 5 dintre cele mai renumite edituri din Romania, cu regrete sincere pentru cei pe care nu-i voi mentiona aici, dar care merita de asemenea un loc aparte in colectiile personale.

Glamour and chic

Cecily Von Ziegesar - "Nimeni n-o face mai bine": Cel de-al saptelea volum al stralucitoarei si scandaloasei serii "Gossip Girl", aparuta la editura Nemira. O serie perfecta cu tot ce are genul mai bun: fete superbe si baieti atragatori, sex, droguri, suspans si shopping.

Anna Godbersen - "Suspiciuni": Al doilea volum al seriei Lux, aparuta la editura Nemira. Moartea neasteptata a unei tinere bogate si frumoase, rasfatata societatii din Manhattan, arunca suspiciuni asupra tuturor din anturajul ei. Prieteni vechi devin dusmani de moarte, iar legaturile sociale sunt amenintate de umbre ale trecutului, intr-o lume unde nimic nu este mai periculos decat scandalul monden si mai pretios decat secretele.

Mihaela Nicola - "Cu manusi", Humanitas. Dupa succesul volumului "Pe tocuri", Mihaela Nicola - unul dintre cei renumiti practicieni ai comunicarii din Romania - revine cu o carte si mai surprinzatoare, un veritabil "manual de atitudine" scris intr-un stil relaxat. Volumul amendeaza cu umor si ironie fina gafele de comportament ale lumii contemporane, propunand in schimb reguli simple si strategii sofisticate pentru cei care vor sa-si rafineze manierele.

Douglas Coupland - "Miss Wyoming", Humanitas. Tot ce inseamna cultura populara in America anilor '90 este prezentat ca un imens colaj pe tema alterarii realitatii in societatea de consum: experiente in afara trupului, guru care promit viata vesnica, industria frumusetii, zvonsitica pe internet, pelerinaje la urnele celebritatilor disparate, lumea starletelor, sitcom-uri. Romanul incepe cu un final fericit: fosta regina a frumusetii Susan si producatorul cazut in dizgratie, John Johnson, se intalnesc la un restaurant si se indragostesc fulgerator. Deruland actiunea inapoi, aflam cum fiecare a ajuns sa-si rateza cariera la o varsta frageda.

Amanda Goldberg, Ruthanna Hopper - "Celebutantele", Humanitas, in cadrul colectiei "Cocktail": Cele doua autoare care au crescut printre vedete ne invita in culisele Hollywood-ului. Afla in premiera ce nu stiu nici cei mai documentati jurnalisti de monden!

In cadrul colectiei Cocktail de la Humanitas au mai aparut  "Confesiunile unei iubarete" de  Michelle Cunnah, "Ne vedem pe net!" de Leslie Oren  si "Intre doua avioane", de Cynthia Langston - carti care nu trebuie sa lipseasca din bibioteca unei femei moderne si ambitioase.

In cadrul colectiei Chic de la Polirom a aparut "Secretele unei dependente de pantofi", de Beth Harbison: Dupa o calatorie la Las Vegas, trei mame prietene se trezesc cu datorii de mii de solari. Si pentru ca niciuna nu poate marturisi familiei toate placerile pe care si le-au permis in timpul calatoriei, trebuie sa gaseasca o solutie sa faca rost car mai repede de bani. In cadrul aceleiasi colectii a mai aparut "Clubul dependentelor de pantofi" de aceeasi autoare, "Cum sa scap de Matthew" de Jane Fallon  si "A doua sansa" de Jane Green.Istoria, o poveste ce merita citita

Marion Zimmer Bradley - "Doamna din Avalon", Nemira. In zilele intunecate de dupa masacrul din Sanctuar, britonii, pazitori ai vechilor randiuli, se retrag in insula sacra a Avalonului. Aici druizii si preotesele pregatesc zece generatii pentru aparatorul care va veni.

Gerald Messadie - "Maria Antoaneta": Un roman istoric aparut la editura Nemira, in seria "DamenTango". Romanul reabiliteaza o femeie calomniata si caricaturizata mai intai de intrigantii revolutiei si apoi de istorie. Portretul unei regine celebre si al unei femei controversate: victima a nobilimii si a unei parti a clerului, regina a cazut prada unui masini infernale pe care nici regale nu a putut-o opri. Un trandafir retezat de lama necrutatoare a ghilotinei.

Sophie Gee - "Scandalul sezonului". A aparut la editura Nemira in colectia "Damen Tango". O poveste de dragoste spirituala dar plina de erotism intre o doamna rapitoare din Londra anului 1711 si un baron englez. Secrete despre omoruri si tradari se impletesc cu o iubire interzisa, care va starni un scandal de proportii in sanul aristocratiei engleze.

Debra Fineraman - "Mademoiselle Victorine". A aparut in aceeasi colectie "Damen Tango" de la editura Nemira. Victorine Laurent se alatura baletului marii opere din Paris, sperand sa devina amanta unui om bogat, unica sansa de supravietuire ca orfana in decadentul Paris.Viata ei se schimba dramatic dupa ce Degas o prezinta lui Manet pentru care accepta sa pozeze intr-un tablou care o va face cea mai dorita curtezana din Paris. Cand devine iubita ducelui de Lyon, legatura cu Manet devine deosebit de periculoasa pentru amandoi.

Putin gotic, putin horror : Chelsea Quinn Yabro - "Palatul", Nemira: O carte baroca, erotica si tulburatoare aparuta la editura Nemira, perfecta pentru fanii goticului, carora le plac povestile cu vampiri si cu demoni romantici, inspirate din istorie. "Intriga incitanta, personaje credibile dominate de intunecatul Ragoczy - un amant demon pe care oricine l-ar primi cu venele deschise!"

Parfum oriental


Anchee Min - "Azaleea Rosie", aparuta la Polirom in colectia "Proza XXI". Cartea de memorie a lui Anchee Min infatiseaza anii copilariei si tineretii autoarei in China Maoista a Revolutiei Culturale: traiul unei familii sarace terorizata sa nu faca un pas gresit in afara regulilor nescrise, indoctrinarea prin scoala. Toate iluziile de grandoare si fanteziile erotice inoculate in copilarie se clatina cand adolescenta Anchee Min este despartita de familia ei si repartizata la o ferma unde viitorul nu-i poate oferi decat truda sterila de fiecare zi.

Kazuo Ishiguro - "Cinci povesti despre muzica si amurg". Relatate la persoana intai, cele cinci istorii personale, eterne si totusi actuale, exploreaza cateva dintre temele preferate ale autorului: dragostea, muzica, trecerea timpului, celebritatea.

Maureen Lindley - "Jurnalul Perlei Orientului", aparuta la editura Polirom. Bazata pe viata reala a fiicei ultimei concubine a unui print mongol, "Jurnalul Perlei Orientului" este o povestea captivanta despre manipulare sexuala si descoperire de sine, ce se desfasoara pe cuprinsul a trei tari, in contextul Marelui Razboi.

Salman Rushdie - "Seducatoarea din Florenta", unul dintre best-sell-urile anului, aparut la editura Polirom: un portal intre doua civilizatii - Imperiul Mogul si Florenta din vremea familiei de Medici si a lui Machiavelli - in care iubirea si pasiunea se reflecta intr-o serie de intamplari dintre cele mai imposibile, ca in lumea basmului.

Te-ar mai putea interesa "Dansatoarea din Izu" si "Vechiul oras imperial" de Yasunari Kawabata si  "Ultima concubina" de Lesley Downer, toate trei aparute la Humanitas.

Sex'n hot

Paula Izquierdo - "Dependente de sex sau amante": Elisabeta I a Marii Britanii, Pauline Bonaparte. Mata Hari, Virginia Woolf, Joan Crawford, Edith Piaf sunt doar cateva dintre femeile ceebre care au trait pentru PLACERE. Autoarea patrunde in aspectele vietii lor sexuale : o carte marturie despre obiceiurile unor femei indraznete fara complexe si fara pudoare, aparuta la editura Nemira in cadrul colectiei "Erotikos".

Lasse Braun - "Lady Caligula" : Lady Caligula, frumoasa mireasa britana de optsprezece ani a imparatului roman Caligula, renumit pentru orgiile la care lua parte,  se gaseste in mijlocul intrigilor de la curtea imperiala. O carte despre dragoste, pasiune, crima si obsesii sexuale. A aparut la editura Nemira in cadrulcolectiei "Erotikos".

Francoise Rey - "Nopti de cerneala": A aparut la editura Nemira in colectia "Erotikos". Ea a ales locul. El a ales orasul. Isi vor petrece nopatea intr-un hotel luxos, incercand sa se descopere unul pe altul, depasind barierele si incalcand tabu-urile. Oameni banali, complet nepregatiti pentru intalniri nebunesti, se vor topi in noaptea unica. Un volum de povestiri care combina erotismul nestavilit cu tandretea iubirii.

Lora Leigh -  "Placeri interzise": Un club luxos in care barbatii isi puteau satisface dorinta de a-si imparti iubitele cu un alt partener ales cu grija. Fostul agent FBI Mac a renuntat la statutul de membru al clubului cand s-a casatorit cu frumoasa Keiley. Bantuit de fanteziile sexuale din trecut, Mac isi invita acasa cel mai bun prieten, cu intentia de a o atrage pe Keiley in mrejele deliciilor ce pot fi atinse numai atunci cand doi barbate iubesc aceeasi femeie.Cartea a aparut

Romantica dar si puternica

Curtis Sittenfeld - "De veghe in lanul de secara..in varianta femina", Polirom. Roman tradus in peste 30 de limbi, aflat in curs de ecranizare de catre Paramount Pictures. O adolescenta de 14 ani este acceptata cu bursa la un liceu particular de prestigiu din statul Massachussets. Sosirea la internat este inceputul trecerii lui Lee dintr-un spatiu familiar intr-o mica comunitate, o varianta la scara redusa a societatii americane in care trebuie sa-si invete rolul, tinand cont de toate aspectele de ordin social: relatiile cu cei din jur, ierarhiile impuse de situatia financiara, aspectul fizic.

Tracy Chevalier, autoarea celebrului roman "Fata cu cercel de perla" revine cu un nou best-seller: "Simetria de temut" , o poveste despre fascinatia pe care copiii unei familii sarace, abia mutate in Londra, o dezvolta in jurul pictorului si gravorului William Blake, intr-o perioada in care ecourile Revolutiei Franceze stranesc un val de acuzatii si persecutii in randul societatii engleze. A aparut in cadrul editurii Polirom.

Anita Shreve - "Sotia pilotului", aparuta la editura ALL: Sotia unui pilot este intotdeauna pregatita sa auda noaptea o bataie la usa. Dar cand Kathryn primeste vestea ca avionul sotului ei a explodat, incepe sa se confrunte cu descoperiri socante in fiecare zi: afland ca sotul sau ducea o viata secreta, protagonsita se hotaraste sa afle cine era cu adevarat sotul ei, indiferent de incercari. De aceeasi autoare au mai aparut in cadrul editurii ALL " "Lumini pe zapada" si "Valurile iubirii".

Cecilia Ahern - "P.S.Te iubesc", roman aparut la editura ALL. Gerry si Holly erau indragostiti nebuneste unul de celalalt inca din copilarie. Cand Gerry moare, Holly este distrusa: iubitul, cel mai bun prieten si sprijinul ei nu mai este. Dar Gerry a promis ca-si va veghea mereu dragostea: el ii lasase lui Holly un pachet de scrisori care, deschise pe rand, in fiecare luna, o vor calauzi cu delicatele sa ia viata de la capat. De aceeasi autoare au mai aparut "Suflete pereche" si "Iti multumesc pentru amintiri".

Paola Calvetti - "Iubire secreta": Lucrezia, fiica batranului Andrea, descopera ca tatal sau, un barbat aparent molcom si banal, a avut vreme de treizeci de ani o iubire secreta, Cum va reactiona Lucrezia fata de iubirea fara de speranta a tatalui sau? Va incerca sa-l inteleaga sau il va renega?Romanul a aparut la edititura "Nemira", in cadrul colectiei "Damen Tango".
 

Tips and tricks pentru viata personala, silueta si familie

In cadrul colectiei de "Carte academica si profesioanala", editura ALL a lansat cateva carti de referinta pentru santatea si frumusetea femeii.  Amintesc doar cateva care ar putea sa te intereseze: "Frumoasa ca la 20 de ani", "Sanatatea femeii si intelepciunea", "Tratamente naturale pentru combaterea celulitei", "Enciclopedia alimentelor", "Dieta cu incarcatura glicemica scazuta". La fel de interesante si totodata utile iti vor fi si cartile din seria "Quick and easy" : "Masajul", "Masajul facial", "Pilates".

Pentru mamici sau viitoarele mamici, editura ALL a lansat seria "Mama si copilul". Uite cateva titluri care ar putea sa te intereseze: " Alimentatia gravidei", "Cartea retetelor pentru bebelusi si copii", "Cum sa facem fericit un copil", "Copilul meu- aproape adolescent", " Ai grija de copilul tau".

Si ca sa fii o buna gospodina ai neaparat nevoie de cartile din colectia "Arta culinara" de la editura ALL: "Enciclopedie culinara", "Cartea sosurilor",  "Salate", "Tehnici culinare si ustensile pentru o bucatarie moderna".

                                                                                                                                                  In seria "Totul despre.." a editurii Nemira a aparut "Totul despre feng shui. Mica enciclopedie"  in care sunt prezentate notiunile de baza ale artei feng shui pana la folosirea planului casei si a remediilor prin care va puteti rezolva problemele de zi cu zi.In aceeasi serie a aprut ghidul "Totul despre homeopatie" , o lucrare care explica modul in care aceasta terapie blanda si neprimejdioasa poate vindeca un numar mare de tulburari fizice si emotionale.

Te-ar mai putea interesa "In inimile barbatilor" de Serge Hefez, un eseu despre psihologia barbatului modern intr-o societate in care egalitatea sexelor inca starneste teama.

Alte carti care ar putea sa te mai intereseze:

- Jean - Claude Kaufmann - "Trupuri de femei, priviri de barbati",  Humanitas
- Paulo Coelho - "Invingatorul este intotdeauna singur", best-seller international, Humanitas
- Simon van Booy - "Vietile secrete ale indragostitilor", Humanitas
- David Foenkinos - "Potentialul erotic al sotiei mele", Humanitas
- Yasunari Kawabata - "Frumusete si intristare", Humanitas
- Martin Page - "O povestea de dragoste, poate", Humanitas
- Megan Gressor, Kerry Cook - "Cele mai frumoase povesti de dragoste intamplate vreodata", Humanitas
- Lea Jakobson - "Floare de noapte.Floare de bar", in colectia "Memorii.Jurnale". In aceeasi colectie a aparut si "Ultimul barbat american",  ultimul roman al indragitei Liz Gilbert, autoarea best-seller-ului "Mananca, roaga-te, iubeste".
- Cathy Kelly - Cineva ca tine, aparuta in colectia "Romance" la editura Polirom. In aceeasi colectie a mai aparut "Fetele lui Faraday" de Monica McInerney - o saga despre secretele si minciunile care ii pot lega sau desparti pe mebri unei familii.
- Joseph O' Connor - "Steaua marilor", editura Curtea Veche
- Catherine Siguret - Femei celebre pe divan, Curtea Veche
- Bendetta Craveri - "Amante si regine", Curtea Veche
- Harville Hendrix - "Gaseste dragostea pe care o cauti", Curtea Veche
- Kim Kyosaki - " Femei bogate"

In colectia "Practic" de la Humanitas au aparut " Cum sa ai un abdomen plat" de Celine Adam si Mario Chaput si "Almanahul sexului", de Francesca Twinn.

Lectura placuta!

Tag-uri: , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Monden
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
28 apr