prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»
Reese Witherspoon

Compania actriţei Reese Witherspoon va produce un serial...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon a fost plasat sub 'tutelă consolidată'

Citeste mai mult»
gineco

Menopauza: Ce este, când apare și care sunt simptomele

Citeste mai mult»
Lenny Kravitz

Lenny Kravitz va concerta pe scena principală de la...

Citeste mai mult»
aldi

Celebrul chitarist american Al Di Meola revine în...

Citeste mai mult»
Baba Ramdevv

Cel mai important guru yoga din India, avertizat de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift este miliardară, potrivit clasamentului...

Citeste mai mult»
Billie Eilish

Billie Eilish, Nicki Minaj, Stevie Wonder, REM şi alţi...

Citeste mai mult»
canabis

Canabisul în scop recreaţional, legalizat în Germania, în...

Citeste mai mult»
scortisoara

Metoda cu scorţişoară care te ajută să slăbeşti mai repede

Citeste mai mult»
Dan Bittman

De ce preferă Dan Bittman transportul în comun față de...

Citeste mai mult»
ibacka

Andreea Ibacka, adevărul despre silueta ei. Cum se...

Citeste mai mult»
fasting

Legătura dintre „fasting“ și anxietate. Ce au descoperit...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Problemele de sănătate, scandalurile şi neînţelegerile...

Citeste mai mult»
alla

Alla Pugaciova, 'regina muzicii pop sovietice', ar putea...

Citeste mai mult»
Alessandro Michele

Designerul Alessandro Michele, ex-Gucci, va crea...

Citeste mai mult»
nolan

Regizorul Christopher Nolan va fi făcut cavaler de regele...

Citeste mai mult»

Capricorn (22 Decembrie - 20 Ianuarie)

De în Monden 29 ian 2010
Este un semn de pamant feminin, cu polaritate pozititva si in acelasi timp vorbim despre un semn nocturn, orientat spre intuneric.

Calitate: cardinal
Element: pamant
Guvernator: Saturn
Anotimp: iarna
Metal: plumbul
Pietre:  chihlimbar, onix
Culoare:  purpuriu, maro
Anatomie: genunchii, oasele, scheletul

Caracteristici generale ale zodiei

Capricornul guverneaza casa a X a zodiacului, denumita si "Casa demnitatii si a responsabilitatii", care se refera la toate atributiile nativului ce tin de cariera, viata sociala sau familiala.

Acesta este si motivul pentru care Capricornul pune mare accent pe viata profesionala si este orientat catre succes. In general este un individ practic, cu picioarele pe pamant, contarizacand oarecum trasaturile generale ale zodiilor feminine cu ploaritate negativa, care se caracterizeaza prin sensibilitate si orientare spre sine. Capricornul pastreaza doar o parte din aceste caracteristici prin faptul ca are tendinta sa se lase coplesit de ganduri si trairi negatie, care il fac sa fie predispus la depresii. Cel mai mult sufera in urma unui esec profesional, insa ambitia de care da dovada il ajuta sa se automotiveze si sa o ia de la capat muncind sustinut. Aproape niciodata nu este multumit de realizarile sale, prin urmare isi va trasa obiective din ce in ce mai inalte si, de regula, nu se opreste pana nu ajunge intr-o pozitie de conducere.

Are o memorie foarte buna, este serios, perseverent si studios incat uneori poate parea posac si total lipsit de simtul umorului. Este un individ cu picioarele pe pamant, atent la detalii si atat de precaut incat niciodata nu va lua o decizie fara a prospecta cu atentie terenul.

Pe plan sentimental pare destul de rece si de precaut, insa este doar o chestiune de timp, pana ajunge sa-l cunoasca mai bine pe cel de langa el.

Poate iubi foarte mult muzica, mai mult ca ascultator, si mai ales atunci cand vede in ea un mijloc de a evada din realitatea stresanta. Este fidel si sigur pe sine, mai ales pe plan sexual incat ai tendinta sa te intrebi cum se face ca timidul si conservatorul Capricorn poate avea atata initiativa in pat! Sentimental si romantic, tine foarte mult la partenera sa si este foarte atasat de familie. Exista si situatii in care iluzia puterii il poate indeparta de cei dragi, dedicandu-se mai mult aspectelor ce tin de cariera si de latura profesionala.

In postura de sef are tendinta de a se folosi de subalternii sai, prin urmare trebuie sa invete cum sa-si tina in frau egoismul, impulsivitatea si nerabdarea.

Puncte forte: realist, practic,constant in actiuni si decizii,  responsabil, hotarat, ambitios, precaut, disciplinat, inteligent, dotat cu o memorie buna si cu un spirit organizatoric desavarsit. Iubeste: profesionalismul, transparenta, punctualitatea, siguranta, puterea, muzica pe care o considera cea mai buna terapie impotriva stresului

Puncte slabe: conservator, rigid, previzibil,  incapatanat, depresiv, capricios, critic, uneori intolerant si egoist. Uraste: esecurile, nesiguranta, lipsa profesionalismului

Copilul Capricorn

Este un copil linistit, se maturizeaza repede si inca de la varste fragede este matur in gandire. Spre deosebire de alti copii de varsta lui analizeaza mult situatiile noi cu care se intalneste, prin urmare il vei surprinde de multe ori stand pe ganduri sau notand ceva in carnetelul lui personal. Poate deveni melancolic sau deprimat, prin urmare parintii trebuie sa aiba grija sa-i diverisfice programul cu activitati vesele si antrenante, specifice varstei lui. Desi este atent si responsabil, firea lui melancolica si capricioasa il face sa aiba nevoie de multa afectiune si de atentia permanenta a parintilor.

Cand intreprinde ceva este concentrat si hotarat sa duca sarcina la bun sfarsit. Lucreaza metodic si isi planifica orice actiune in detaliu. Este harnic si plin de initiativa si un sprijin real pentru parinti in treburile casnice.

La scoala este studios si inca din primii ani petrecuti in sistemul educational constientizeaza care este vocatia lui profesionala si incepe sa-si canalizeze energia in aceasta directie.

Iubeste puterea inca din adolescenta si va face tot ce-i va sta in putinta pentru a-si asigura independenta financiara, chiar daca relatia cu familia este cat se poate de apropiata. Este asadar genul de adolescent care va incepe sa lucreze inca din primul an de facultate, constient ca orice experienta nu poate fi decat un punct in plus adaugat la cv. Va avea rezultate bune la invatatura si va avea sansa sa studieze cu bursa peste hotare, unde cel mai probabil se va si stabili.

La maturitate, datorita experinetei profesionale acumulate in timp, va avea toate sansele sa detina o functie de conducere, asa cum si-a dorit inca din copilarie.

Poate profesa cu succes in domeniul marketingului, finantelor, al ingineriei sau politicii, poate fi un profesor sau un analist redutabil.

Barbatul Capricorn

Este genul de barbat cu picioarele pe pamant, curtenitor si direct. Este sigur pe sine iar aspectul sau fizic si distinctia persoanei sale il fac sa fie admirat de foarte multe femei. Ii plac localurile selecte si compania oamenilor cu care are ceva in comun pe plan profesional. Uneori tinde sa fie superficial dand dovada de o falsa modestie, desi este constient ca exista o multime de lucruri cu care se poate mandri. In general este rezervat atunci cand vine vorba de propria persoana, nu arata direct ceea ce-si doreste si nu ofera prea multe detalii despre viata sa personala sau despre afacerile sale.

In dragoste este precaut, nu se grabeste sa se casatoreasca ci analizeaza si se pregateste pentru a lua cea mai buna decizie de viitor. Partenera sa de viata trebuie sa faca parte din aceeasi categorie sociala ca si el, sa fie o femeie distinsa si sa-i inteleaga ambitiile, incurajandu-l totodata pe plan profesional. Un barbat Capricorn nu se simte implinit daca, pe langa o viata de familile fericita, nu se poate lauda cu o cariera de succes, prin urmare sotia sa trebuie sa-l inteleaga si sa-l sprijine din acest punct de vedere.

Desi nu este neaparat un Don Juan cu o fantezie erotica debordanta, barbatul Capricorn stie cum sa-si surprinda partenera oferindu-I daruri selecte: o cina la un restaurant renumit, un sejur intr-o locatie exotica, un week-end de shopping la Paris sau la Milano. Organizat si atent la detalii, nu uita niciodata evenimentle importante din viata sotiei. In dormitor este romantic si de multe ori pare un adevarat magician atunci cand vine vorba de surprize: lumanari, petale, muzica in surdina, mici "inovatii" erotice.

In cariera nu-i este teama sa-si asume responsabilitati, constient fiind de atuurile sale. Ii place sa citeasca, sa se documenteze si sa ia decizii in cunostinta de cauza. Chiar si atunci cand se relaxeaza prefera odihna activa: citeste o carte, urmareste un documentar, joaca o partida de sah. In linii mari, este tipul aristocratului de moda veche.

Femeia Capricorn

S-a spus de multe ori ca femeia Capricorn gandeste ca un barbat, adica realist si in perspectiva. Este disciplinata si organizata, fie ca este vorba de latura profesionala sau de cea sentimentala. Pune mare accent pe traditie iar in opinia ei trecutul nu ar trebui sa fie "un dosar clasat" ci temelia deciziilor prezente. Sigura pe sine, nu crede in noroc sau soarta ci incearca, pe cat ii sta in putere, sa construiasca viitorul cu propriile maini. Nu este superstitioasa sau usor influentabila.

In dragoste este insa genul de femeie care se poate indragosti "la prima vedere". Ii place sa flirteze insa dragostea este un lucru extrem de serios pentru ea, prin urmare nu se va lasa antrenata in relatii pasagere, doar de dragul jocului. Spre deosebire de brabatul Capricorn, ea se va casatori destul de repede si va cauta un barbat care sa o inteleaga si care sa o sprijine in tot ceea ce si-a propus sa realizeze pe plan familial dar si profesional. La randul ei isi va sprijini barbatul pe care vrea neaparat sa-l vada intr-o pozitie de conducere sau cel putin pe un post bine platit. Din acest punct de vedere tinde uneori sa fie cicalitoare si exigenta cu partenerul de viata.

In general este atrasa de barbati mai in varsta ca ea, dand dovada la randul ei de multa maturitate in gandire. Pune mare accent pe viata de familie, insa atunci cand relatia nu se ridica la nivelul asteptarilor ei, prefera singuratatea in locul unui compromis.

Are o sexualitate puternica, iar in dormitor este senzuala si surprinzatoare. Este romantica dar si practica, vulnerabila atunci cand iubeste dar si de neinduplecat atunci cand realizeaza ca relatia nu mai are nicio sansa.

Pe plan profesional are multe calitati care o propun in postura de leader: este organizata, are o minte ascutita si stie sa-si evelueze corect subordonatii si colaboratorii.

Tag-uri: , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Monden
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
18 apr