Eminem

Eminem anunţă noul album "The Death of Slim Shady (Coup...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan revine în rolul de spion, într-un film...

Citeste mai mult»
Malala Yousafzai

Malala, criticată pentru un musical produs împreună cu...

Citeste mai mult»
Harvey Weinstein

Curtea de Apel din New York a anulat condamnarea pentru...

Citeste mai mult»
Laurent Cantet

Regizorul Laurent Cantet, premiat cu Palme d'Or pentru...

Citeste mai mult»
smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»

Bucătăria vibraţională i-a schimbat viaţa

De în Sanatate 13 apr 2015

Îţi aminteşti acea scenă din filmul "Notting Hill" în care partenera îi explică lui Hugh Grant că toate fructele şi legumele au sentimente? Ei bine, un bucătar australian este întru totul de acord.

bucatarie_vibrationala

Martin Buchele, bucătar la Spa Village Resort din Bali are o abordare diferită când vine vorba de bucătărie.

Bucătarul respectă principiile "bucătăriei vibraţionale", un stil de gătit potrivit căruia mâncarea are proprietăţi energetice adesea trecute cu vederea.

"Bucătăria vibraţională presupune să găteşti ţinând cont de proprietăţile energetice ale ingredientelor şi luând în considerare şi mediul. De ce este mâncarea făcută de mama cea mai gustoasă? Pentru că este gătită cu dragoste! Această teorie există de când lumea, se aplică mereu şi poate fi observat în absolut tot ce consumăm", spune Buchele.

Nu e greu să îţi imaginezi că un morcov proaspăt cules din grădină are o valoare mai mare şi mai multă energie decât unul congelat sau din conservă.

"Plantele sunt vii ca şi noi şi folosesc energie la fel ca noi. Aşa că atunci când culegem un măr, viaţa lui scade până când, în momentul în care devine sucul de mere de pe raftul din supermarket nu mai rămâne mare lucru din el", subliniază bucătarul.

Călătoria lui Buchele ca bucătar a început în Australia, l-a purtat prin numeroase ţări din Europa, apoi în Canada, Dubai şi Malaezia, până când şi-a atins ţelul de a avea un post într-un hotel de lux.

"Abia atunci mi-am dat seama că viaţa şi cariera la care visam nu erau atât de măreţe pe cât oăreau. Devenisem un stereotip amar şi furios de bucătar fără timp liber, cu capsa pusă şi o viaţă personală inexistentă. Nu aveam prieteni, nu aveam timp liber şi nici cea mai vagă idee despre ce făcusem greşit - însă ştiam că nu eram fericit şi nu puteam continua aşa. Şi cel mai rău a fost că îmi pierdusem pasiunea pentru gătit, iar asta nu este un lucru bun pentru un bucătar. Aşa că am demisionat, mi-am făcut bagajele şi am pornit într-o călătorie prin Asia."

Aventura a luat sfârşit când a fost trimis de către un șaman rus în Kathmandu, acolo unde a început să studieze într-o mănăstire tibetană.

"Acolo am aflat despre învăţăturile lor sacre şi am învăţat despre jocul cu enegia şi felul în care aceasta ne înconjoară. Cum nimic nu este real, totul este o iluzie a cărei menire este ca noi să ne exersăm abilităţile şi să devenim, în esenţă, fiinţe umane mai bune."

Buchele crede că există vibraţii în tot ceea ce mâncăm şi că există câteva întrebări de bază pe care ni le putem adresa atunci când selectăm şi preparăm meniuri cu un nivel vibraţional înalt.

1. Întreabă-te dacă a fost produs în masă şi tratat cu chimicale sau dacă este organic, din piaţă.

2. Produsele sunt uscate, la conservă, pline de conservanţi, coloranţi şi stabilizatori sau sunt proaspete, aduse din apropiere, neprocesate şi cu un aspect sănătos?

3. Care este atmosfera din bucătărie? Te uiţi cu un ochi la televizor în timp ce îţi bombăni copiii şi vorbeşti la telefon în loc să te concentrezi asupra preparatelor? Nu este tocmai un mediu propice. Fă-ţi timp pentru a prepara mâncarea în linişte, cu o atitudine pozitivă, fredonând o melodie veselă sau vorbind cu alimentele de parcă ţi-ar fi prieteni buni. Poţi chiar să repeţi o mantră sau o rugăciune, iar proprietăţile energetice ale preparatelor vor fi mult mai benefice, iar diferenţa se va simţi şi la gust!

"E nevoie doar de puţin mai multă grijă când alegem ingredientele şi o schimbare de atitudine faţă de prietenul nostru, mărul", explică bucătarul.

Buchele sustine că această metodă conştientă de a prepara şi consuma alimentele schimbă relaţia cu tine însuţi, cu mâncarea şi cu mediul, iar aceste schimbări sunt imediate şi vizibile.

"Vei descoperi că ai mai multă energie, pielea devine mai luminoasă, metabolismul se îmbunătăţeşte, simţi aroma mai bine, iar după o vreme începi să simţi şi altceva pe lângă gustul respectiv. Vei începe să eviţi anumite alimente pentru că nu le simţi aşa cum trebuie şi dezvolţi o înclinaţie către alimentele crescute natural. Vei urma nevoile organismului din acel moment. Nu contează dacă este vorba despre un bol cu legume şi caju sau o friptură de vită. Importante sunt intenţiile tale şi atitudinea pozitivă faţă de mâncare."

La Spa Village Resort, bucătăria vibraţională a dat rezultate în cazul clienţilor stresaţi, cu inima frântă sau pur şi simplu epuizaţi fizic şi psihic.

Ai încerca o astfel de abordare?

Tag-uri: , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sanatate
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
27 apr