Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»
Reese Witherspoon

Compania actriţei Reese Witherspoon va produce un serial...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon a fost plasat sub 'tutelă consolidată'

Citeste mai mult»
gineco

Menopauza: Ce este, când apare și care sunt simptomele

Citeste mai mult»
Lenny Kravitz

Lenny Kravitz va concerta pe scena principală de la...

Citeste mai mult»
aldi

Celebrul chitarist american Al Di Meola revine în...

Citeste mai mult»
Baba Ramdevv

Cel mai important guru yoga din India, avertizat de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift este miliardară, potrivit clasamentului...

Citeste mai mult»
Billie Eilish

Billie Eilish, Nicki Minaj, Stevie Wonder, REM şi alţi...

Citeste mai mult»
canabis

Canabisul în scop recreaţional, legalizat în Germania, în...

Citeste mai mult»
scortisoara

Metoda cu scorţişoară care te ajută să slăbeşti mai repede

Citeste mai mult»
Dan Bittman

De ce preferă Dan Bittman transportul în comun față de...

Citeste mai mult»
ibacka

Andreea Ibacka, adevărul despre silueta ei. Cum se...

Citeste mai mult»
fasting

Legătura dintre „fasting“ și anxietate. Ce au descoperit...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Problemele de sănătate, scandalurile şi neînţelegerile...

Citeste mai mult»

Barbatii raspund: Femeile care fac primul pas, pe placul lor?

De în Explicit 28 sep 2012

Ai iesit in oras si ai vazut un tip pe gustul tau. Il sorbi din priviri asteptand sa te abordeze sau faci tu primul pas? Feminis a incercat sa afle ce cred ei despre femeile care nu se tem sa isi exprime direct intentiile.

Exista doua tabere, barbatii care se plang ca sunt singurii care actioneaza si barbatii timizi, care vor sa fie ei cei care fac primul pas, se tem sa preia controlul, dar se arata deranjati cand o femeie le fura acest rol.

Asa credeai? Ei bine, noi am aflat ca mai exista o categorie. Stii barbatul acela care flirteaza cu tine si pare interesat, dar nu face niciodata vreun pas in acest sens? Nu e nici timid, retinut sau orice alt cuvant care ti-ar putea trece prin minte. Este genul de barbat care manipuleaza femeile de dragul distractiei.

"Nu am nimic impotriva ca ea sa faca prima mutare. In ceea ce ma priveste, mi-e mult mai simplu atunci cand ea vine cu ideea. Nu va putea spune ca am sedus-o si apoi abandonat-o", dezvaluie M., un barbat in varsta de 26 de ani. 

Asadar, fii prudenta data viitoare cand alegi sa faci primul pas, intrucat s-ar putea sa nu-si doreasca mai mult de o aventura, iar gestul tau nu face decat sa-i dea impresia ca si tu esti dispusa.

Trecand, insa, peste cazul in care barbatul pe care l-ai intalnit este adeptul acestui tip de jocuri, a face primul pas ramane, totusi, o idee nu tocmai inspirata.

E drept ca nu ai ce pierde, ba mai mult, te scutesti momentele in care te intrebi exasperata cand vei ajunge sa schimbi doua cuvinte cu barbatul respectiv. Insa daca te place, va face el primul pas, ne-au spus in proportie de 90%, barbatii pe care i-am chestionat.

Iata cateva exemple:

"Sincer? E destul de tare ideea, adica imi dovedeste ca stie ce vrea si nu se teme sa obtina acel lucru, dar nu stiu daca ma simt confortabil cu ideea de a fi vanat. Hai sa fim serios, barbatul a fost si este vanatorul. Si eu ce-ar trebui sa fac daca face ea primul pas? Sa flutur cochet din gene si sa rosesc?", raspunde amuzat Andrei, in varsta de 32 de ani.

"De ce as vrea sa faca ea primul pas? Orice barbat care place o femeie si nu s-a nascut ieri va la initiativa si va sti cum sa o abordeze. Unii vor spune ca e greu sa-ti dai seama daca si ea vrea, asa ca mai bine o lasi sa faca primul pas. Eu stiu una si buna, daca-mi place, n-o sa aiba timp sa faca ea primul pas pentru ca voi fi eu cu un pas inaintea ei. ", ne spune convins Marius, in varsta de 28 de ani.

"Nu, cu siguranta nu vreau sa am de a face cu o femeie de genul acesta. Poate sunt eu de moda veche, dar parca s-a intors lumea cu susul in jos. Nu am nimic impotriva egalitatii in campul muncii, nu ma deranjeaza ca ea castiga mai bine ca mine, dar as vrea macar in dormitor sa pot sa fiu eu care o cucereste pe ea si nu invers. Altfel tot jocul seductiei isi pierde tot farmecul, asa cum se evapora brusc si testosteronul in astfel de situatii.", explica Cristi, in varsta de 36 de ani.

Prin urmare, sunt multi barbati care prefera statutul de vanator. Exista, insa si adepti ai egalitatii in ceea ce priveste libertatea de exprimare, barbati care incurajeaza femeile ce decid sa faca primul pas.

"Sigur, de ce as refuza? Adica, ma gandesc ca poate ea m-a observat pe mine si eu sunt prea abatut pentru a-mi da seama. De ce m-ar deranja ca ea sa vina catre mine pentru a incepe o conversatie? Da, multi spun ca femeia ar trebui sa stea in banca ei, dar nu tot ei sunt aceia care se plang ca ea nu initiaza actul sexual si ca sta, vorba lor, ca o piesa de mobilier in pat? Pai, atunci, ma scuzati, dar nu poti sa fii cu ... in doua luntre. Ori ii oferi femeii dreptul de a fi independenta si o accepti cu tot ce inseamna asta, ori refuzi sa ii recunosti acest drept si atunci sa nu te mire de ce nu vrea sa faca cutare si cutare lucru care iti face placere.", este de parere Mihai, in varsta de 29 de ani.

Pentru ca nu cumva sa crezi ca privim problema doar din perspectiva lor, a barbatilor, fara a tine cont si de tine, de femeia care a ales sau nu sa faca primul pas, am vorbit si cu cateva reprezentante ale sexului feminin care s-au incumetat sa faca acest gest, dar si cu unele care s-au dovedit a fi reticente. Le-am aflat motivele si rezultatele obtinute.

Citeste-le raspunsurile in pagina urmatoare si spune-ne de care parte a baricadei te afli!

In ceea ce priveste femeile care au facut primul pas, majoritatea spun ca nu au intampinat rezistenta din partea barbatului si nici nu au simtit in vreun fel ca relatia ce a urmat a avut de suferit din pricina acestui schimb de roluri.

"Da, eu l-am invitat la o cafea. Lucram in aceeasi cladire, ne intalneam zilnic in lift, era evident ca ma place si eu eram destul de atrasa de el, asa ca situatia era usor penibila de fiecare data cand privirile ni se intalneau si nu schimbam nici macar o vorba. Asa ca mi-am luat inima in dinti si am facut-o. Totul a mers foarte bine si suntem impreuna de atunci. Nu e ca si cum as purta eu pantalonii in relatia asta doar pentru ca am facut primul pas. Este important sa reusesti sa iesi din zona de confort si sa actionezi asa cum simti.", ne-a spus Adela, in varsta de 28 de ani.

Ca in orice joc insa, exista si riscul sa te arzi. Am vorbit si cu femei care au simtit gustul amar pe care barbatii il cunosc atat de bine. Cand faci primul pas, iti asumi si riscul de a fi refuzata, dar si de a te trezi in situatii de-a dreptul penibile, cauzate de o comunicare defectuoasa sau de o lipsa de sinceritate din partea celui pe care ai decis sa il curtezi. 

Important este sa iti urmezi instinctul, sa fii directa, sa ii spui clar ca nu-i nevoie sa se ascunda dupa deget si ca intelegi daca nu este pe aceeasi lungime de unda cu tine. Altfel, ai putea pati ca femeia din povestea de mai jos. 

"Sincer? A fost total aiurea. Adica, asa cum noua, femeilor, ne este destul de greu sa refuzam si daca o facem, intotdeauna vom fi privite ca fiind scorpii sau cu nasul pe sus, asa se intampla si invers. Sau cel putin, asa mi s-a intamplat mie. Eram intr-un bar, am vazut un tip care mi-a placut si care parea interesat... M-am inselat amarnic. M-am asezat langa el la bar, am comandat ceva si l-am intrebat, asa, intr-o doara, daca este client fidel sau ceva de genul. Mi-a raspuns, zambind chiar, asa ca am zis ca am dat lovitura. Nimic mai gresit. Seara s-a incheiat, nu am apucat sa facem schimb de numere de telefon, insa ne-am revazut doua zile mai tarziu, in acelasi local.

Ma asteptam sa treaca pe langa mine, ca si cand nu m-a vazut. Din contra, a venit, am vorbit, in cele din urma mi-a cerut numarul de telefon, iar a doua zi m-a invitat sa luam cina in oras. Din vorba in vorba, insa, am aflat ca eu eram cea care s-a plasat strategic langa el, ca mi-a vorbit doar din politete si ca mi-a cerut numarul de telefon pentru ca nu vroia sa fie nepoliticos sau o explicatie similara. Amuzant este ca bunul simt l-a parasit de indata ce ne-am ridicat de la masa. 

Mi-a lasat jumatate din banii pentru nota de plata, desi eu consumasem doar un pahar de vin si el era undeva pe la al treilea si a plecat fara sa se mai uite inapoi. Si tot eu eram vinovata, ca l-am prins la inghesuiala si i-am furat cuvintele cu clestele si i-am dat numarul de telefon cu forta.", povesteste Elena, in varsta de 33 de ani.

Prin urmare, daca iti iei inima in dinti si faci primul pas, nu te astepta sa fii tratata cu delicatete, pentru ca pana la urma, ai preluat rolul vanatorului, iar acesta isi asuma si riscul de a fi "ranit" la vanatoare. 

Citind parerile impartite ale barbatilor in ceea ce priveste acest subiect, dar si experientele femeilor care au acceptat sa discute pe aceasta tema, tu in care tabara te afli? Alegi sa faci primul pas sau astepti sa fii curtata si cucerita?

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Explicit
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
19 apr