Balsam de buze DIY: 3 reţete pentru buze deshidratate

De în Frumusete 2 sep 2015

Am intrat cu paşi timizi în sezonul ploios, dar meteorologii nu au anunţat pentru moment schimbări majore ale temperaturii. Totuşi, trebuie să luăm în considerare faptul că buzele sunt la fel de importante ca orice altă parte a corpului, motiv pentru care nu ar fi o idee rea dacă am pregăti din timp câteva balsamuri de buze pentru toamnă.

balsam DIY

Iată 3 reţete de balsam pentru buze de care ai nevoie toamna aceasta:

Balsam de buze cu lavandă

Vei avea nevoie de 4 linguri de ulei de migdale (la fel de bine poţi folosi ulei de măsline sau de jojoba), o lingură de ceară de albine, măcinată sau sub formă de perle, o lingură de miere, ¼ lingură de ulei de Vitamina E (poţi folosi o capsulă de Vitamina E de la farmacie), 7 picături de ulei esenţial de lavandă, o lingură de pudră de cacao pentru a adăuga culoare.

Ia un vas şi topeşte mierea, împreună cu ceara şi uleiurile, dar nu le încinge prea tare. Amestecă bine până obţii o pastă moale, omogenă şi adaugă restul ingredientelor. La final, ia vasul şi pune-l în apă rece, amestecă bine şi începe să împarţi compoziţia în recipiente pentru balsam de buze. Balsamurile de buze pot fi folosite la nici 3 ore de la preparare.

Balsam de buze cu nucă de cocos

Ai nevoie de esenţă de nucă de cocos, ulei de Vitamina E, ceară de albine. Într-o ceaşcă, amestecă 2 linguri de ulei de nucă de cocos, apoi adaugă o lingură de ceară de albine şi amestecă din nou. Bagă ceaşca în cuptorul cu microunde pentru 30 de secunde, după care scoate-o şi adaugă în compoziţie Vitamina E şi esenţa de nucă de cocos. Amestecă foarte bine, împarte compoziţia în recipiente şi las-o la răcit înainte de folosire.

Balsam de buze cu vanilie

Ai nevoie de 2 linguri de unt de cacao, ulei de cocos, ceară de albine şi o linguriţă de extract de vanilie. Amestecă ceara de albine cu uleiul de cocos şi untul de cacao într-un pahar, după care topeşte compoziţia la bain marie. La final, adaugă extractul de vanilie, toarnă compoziţia în recipiente şi pune-o la frigider să se răcească bine înainte de utilizare.

Tag-uri: , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Frumusete
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
19 aug