Arunci cojile de ou? 3 motive care te vor convinge sa NU mai faci asta

De în Sanatate 27 noi 2014
Dupa ce vei citi acest articol, nu vei mai arunca niciodata cojile de la oua.

Coaja de ou este o sursa naturala de minerale si contine 90% calciu. Calciul este cu usurinta absorbit de organismul nostru, deoarece compozitia sa chimica este aproape identica cu cea a oaselor si dintilor oamenilor.

Daca este consumat in cantitati mari, calciul nu doar ca te va scapa de simptomele asa-zisei lipse de calciu, dar in acelasi timp te va ajuta sa previi dezvoltarea osteoporozei, stimuleaza maduva osoasa sa produca celule sanguine si te ajuta atunci cand este vorba sa tratezi nivelul crescut de colesterol si tensiunea arteriala prea mare.

Cojile de ou contin, de asemena, fier, zinc, cupru, mangan, fluor, fosfor, crom si molibden. Prin urmare, multi experti recomanda coaja de ou ca pe un supliment foarte eficient de calciu si, totodata, un supliment natural.

Este recomandat sa incluzi in alimentatia ta 1,5 pana la 3 grame de coji de oua strivite si maruntite pe zi.

Iata cateva idei despre cum poti sa folosesti cojile de ou:

1. Coaja de ou intareste organismul si curata sangele

Spala cojile de la 5 oua, piseaza-le foarte bine si cat mai marunt si apoi pune-le in 3 litri de apa. Pastreaza aceasta mixtura in frigider timp de 7 zile inainte de a o folosi ca pe o apa potabila. Bea doua pana la trei pahare din acest amestec, pe zi. Poti sa adaugi suc de lamaie daca vrei, pentru un plus de gust.

2. Glanda tiroida

Se iau cojile de la 8 oua, se spala foarte bine si apoi le pisezi si le zdrobesti cat mai fin. Toarna sucul de la 2 lamai peste cojile de ou pisate si lasa-le in frigider cateva zile. Atunci cand cojile de ou se vor inmuia, se strecoara lichidul si se amesteca cu 1 litru de rachiu si 1 kilogram de miere. Lasa acest amestec sa se aseze timp de 7 zile inainte de a-l folosi. Consuma o lingurita de 2 pana la 4 ori pe zi, dupa mesele principale.

3. Gastrita, ulcer

Zdrobeste si piseaza cateva coji de oua. Alege o cantitate folosind varful unui cutit. Aceasta cantitate de coji de oua va fi suficienta pentru a trata aceste boli - gastrita si ulcerul. Amesteca coaja zdrobita cu 2 linguri de suc de lamaie. Atunci cand cojile de ou se vor inmuia, adauga 100 de mililitri de lapte fierbinte. Consuma acest amestec de 2 ori pe zi - pe stomacul gol (dimineata) si inainte de culcare (seara). Sursa.

Citeste si: 3 motive pentru care este bine sa bei bere

4 remedii naturale care te ajuta sa te lasi de fumat

5 metode de a calma o durere de cap

Asa poti sa scapi de migrena rapid, cu SARE de...

Tag-uri: , , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sanatate
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
15 sep