Ai pofta de ceva dulce? Iata 4 inlocuitori ai zaharului!

De în Sanatate 25 sep 2014
Este bine sa consumam zahar? Care sunt inlocuitorii acestuia? Sunt doar cateva intrebari despre un subiect atat de controversat, consumul de zahar.

Putem considera ca inamicul numarul 1 in lupta cu kilogramele, in afara de alti factori, este zaharul.

Zaharul este un tip de carbohidrat prezent in mod natural in numeroase alimente, ca de exemplu: fructe, verdeturi sau lactate. Consumul unei cantitati necesare de zahar ajuta la functionarea corecta a creierului, care elibereaza glucoza, singura sursa naturala de energie.

Astfel ca, daca folosim zaharul in mod corect, acesta ne ofera doar beneficii, dar daca il folosim in cantitati foarte mari, organismul nostru va avea de suferit.

Din nefericire, majoritatea produselor pe care le consumam au tot soiul de inlocuitori toxici ai zaharului, care consumati frecvent si pentru un timp indelungat ne sporesc riscul de a deveni supraponderali sau de a avea hipertensiune sau diabet.

Pentru a ne ferim de aceste riscuri, trebuie sa citim cu atentie etichetele produselor pe care vrem sa le cumparam si sa incercam sa folosim pe cat posibil indulcitori naturali.

Iata o lista cu indulcitorii naturali pe care ar trebui sa ii consumam:

1. Stevia - Provine din planta Stevia Rebaudiana si a devenit cel mai folosit indulcitor natural din sudul Americii. Acest tip de indulcitor, chiar daca este de 300 de ori mai dulce decat zaharul, nu are calorii.

2. Aspartanul - Chiar daca este un indulcitor artificial ca si zaharina, in compozitia acestuia exista un ingredient care nu ne afecteaza organismul in mod negativ, ne spun specialistii.

3. Mierea - Produsul albinelor este printre cel mai cautat, datorita faptului ca este singurul indulcitor natural care contine si vitamine, precum: calciu, magneziu, fosfor sau vitamina C. Cu toate acestea, specialistii ne spun ca daca vrem sa ne controlam greutatea, mierea nu este cel mai bun inlocuitor al zaharului, deoarece are foarte multe calorii.

4. Xilitolul - Este cunoscut sub denumirea de "zahar de mesteacan", deoarece se extrage chiar din seva acestui arbor. Textura sa este similara zaharului tos, dar are doua beneficii in plus: numarul mic de calorii si faptul ca nu produce carii. Dar daca este folosit in mod excesiv are efect laxativ.

Sursa: Elle.es

Sursa foto: Adevarul.ro

Citeste si:

3 mituri despre carbohidrati care te fac sa iei in greutate

5 motive care te vor face sa renunti la zahar ACUM

Tag-uri: , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sanatate
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
21 noi