Aeriseste Bucurestiul cu ajutorul eco-voluntarilor!

De în Monden 4 iun 2010
Maine, 5 iunie 2010, de Ziua Mediului, va avea loc lansarea campaniei Aeriseste Bucurestiul!, o campanie publica de informare si responsabilizare in ceea ce priveste problemele de mediu ale capitalei, care se va desfasura in perioada iunie ? octombrie 2010.
Esti invitat sa iei parte la Marsul Eco-Voluntarilor, desfasurat pe traseul Piata Presei Libere – Bdul Kiseleff – Piata Victoriei, la care vor participa, incepand cu ora 11:00, aproximativ 2000 de tineri eco-voluntari din 12 licee din Bucuresti, studenti ai Universitatii Ecologice, cetateni ai capitalei care isi doresc un mediu mai curat, un oras mai verde, lipsit de zgomote si aglomeratie de masini.

Campania va continua la ora 17:00, in Gradina de Vara din Parcul Herastrau, cu spectacolul Eco-Voluntari pentru Bucuresti, in cadrul caruia elevii vor prezenta numere artistice de teatru, dans si muzica, costume din materiale reciclabile si se vor bucura, alaturi de public, de invitatii lor speciali din Gala folk fara varsta: Mircea Vintila, Jul Baldovin, Alina Manole, Casa cu Prieteni, Maria Gheorghiu, Ovidiu Mihailescu, Eugen Cristea si Trupa Atelier.

"Aeriseste Bucurestiul!" face parte din proiectul „Intarirea guvernarii de mediu din Bucuresti”, coordonat de asociatia Asistenta si Programe pentru Dezvoltare Durabila – Agenda 21,  in parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti, Primaria Askim – Norvegia si Inspectoratul Scolar al Muncipiului Bucuresti. Proiectul este finantat de Guvernul Norvegiei, prin intermediul Programului Norvegian de Cooperare pentru crestere economica si dezvoltare sustenabila in Romania.

In saptamana 7-11 iunie, campania Aeriseste Bucurestiul! va continua printr-o initiativa inedita, Garda Eco-mediu: Elibereaza Trotuarul!, initiativa sprijinita si sponsorizata de Ambasada Marii Britanii in Romania. Eco-voluntari din 12 licee vor distribui stickere prin care sa atraga atentia conducatorilor auto care blocheaza trotuarele, ca acestea apartin pietonilor si ca prin atitudinea lor contribuie la multiplicarea numarului de victime din traficul rutier.

In lunile septembrie si octombrie 2010, campania va fi sustinuta cu actiuni de igienizare a parcurilor si spatiilor verzi si de plantare de copaci. In finalul campaniei, tinerii eco – voluntari din cele 12 licee vor demara proiecte care sa se adreseze problemelor de mediu din comunitatile in care liceele functioneaza. Proiectele se vor realiza in parteneriat cu primariile de sector. Detalii pot fi obtinute de pe site-ul campaniei: www.aerisestebucurestiul.ro
Tag-uri: , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Monden
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
01 dec