vitamina b12

Cum îți dai seama că ai deficit de vitamina B12....

Citeste mai mult»
cuplu

Încetează să le mai faci! Obiceiurile care îți pot...

Citeste mai mult»

Ce trebuie să știi despre noua tulpină a coronavirusului....

Citeste mai mult»
lupin

Un serial francez dedicat personajului Arsene Lupin, pe...

Citeste mai mult»
Andreea Antonescu

Andreea Antonescu, adevărul despre relația cu fiica ei:...

Citeste mai mult»
culorile anului 2021

Care sunt culorile anului 2021, alese de celebrul...

Citeste mai mult»
coronavirus

O nouă descoperire despre coronavirus. Cât durează, de...

Citeste mai mult»
Emily Burghelea

Emily Burghelea a aflat sexul bebelușului: ”Mi-aș dori să...

Citeste mai mult»

Horoscop Chinezesc pentru 2021 - Zodiile nici NU VISEAZĂ...

Citeste mai mult»
ce sa mananci cand ai diaree

Ce să mănânci când te deranjezi la stomac: Acest fruct...

Citeste mai mult»

Cum iţi influenţează banalul paracetamol comportamentul

Citeste mai mult»

Poftă de PIPER? Ce înseamnă, de fapt, când organismul...

Citeste mai mult»

Există o explicaţie ştiinţifică pentru credinţa în Dumnezeu

Citeste mai mult»

Există o legătură surprinzătoare între fericire şi...

Citeste mai mult»
La ce sunt bune alunele de padure

De ce să consumi mai des ALUNE de pădure dacă ai diabet,...

Citeste mai mult»
De ce au cămilele cocoaşă?

Şi tu credeai asta despre CĂMILE? La ce foloseşte, de...

Citeste mai mult»

Adevărul despre dieta actriţei Rebel Wilson: A slăbit 20...

Citeste mai mult»

Arderea grăsimilor din corp este, de fapt, declanşată de...

Citeste mai mult»

Horoscop 2020 - Un an EXCELENT pentru LEI, SĂGETĂTORI şi...

Citeste mai mult»

Câte calorii au, de fapt, nucile

Citeste mai mult»

Legătură surprinzătoare între CAFEA, diabet şi obezitate

Citeste mai mult»

3 efecte NEGATIVE ale consumului de sfeclă roşie

Citeste mai mult»

Seminţele de dovleac au un efect surprinzător asupra...

Citeste mai mult»

Adevărul despre Kombucha: O băutură miraculoasă, veche de peste 2.000 de ani, are efecte devastatoare

De în Sanatate 16 mar 2016

Kombucha, un ceai fermentat pe bază de culturi de bacterii, drojdie şi un vârf de zahăr, devine din ce în ce mai popular în rândul americanilor. Cunoscută de peste 2.000 de ani, Kombucha revine în forţă în rândul băuturilor "miraculoase", cu efecte benefice pentru sănătate. Specialiştii, însă, trag un semnal de alarmă cu privire la consumul de Kombucha şi subliniază efectele nocive pe care această băutură le poate avea.

Prima menţionare a acestui ceai fermentat cu proprietăţi extraordinare datează din anul 221 î.Hr. În acea perioadă, în China, în timpul dinastiei Tsin, Kombucha era cunoscută drept "Ceaiul nemuririi".

Principalele caracteristici ale acestei băuturi sunt: un conţinut bogat de acizi, zahăr, oţet, vitamina B, antioxidanţi şi mici cantităţi de alcool, rezultate în urmă fermentării. Cu toate acestea, Ed Rothbauer, preşedintele companiei High Country Kombucha, din Colorado, susţine că nu te poţi îmbăta dacă bei Kombucha.

"Nu ştiu dacă aţi băut kombucha, dar nu este ceva pe care să poţi să-l bei sticlă după sticlă. Ştiţi, este o băutură fermentată. E ca şi cum ai încerca să bei câte o sticlă de oţet. Ar trebui să bei opt sticle pentru a obţine efectul pe care îl are o singură bere."

Cu toate că amestecul unic nu sună prea apetisant, unii susţinători ai băuturii au menţionat beneficiile asupra sănătăţii, susţinând că băutura poate ajuta în lupta împotriva cancerului şi la îmbunătăţirea digestiei.

"Kombucha este un prebiotic, ceea ce înseamnă că sprijină dezvoltarea bacteriilor benefice - probioticele - care sunt cu adevărat importante pentru flora intestinală", a explicat Greg Plotnikoff, medic pediatru la Minnesota Natural Medicine. "Sănătatea intestinelor este fundamentală pentru starea generală de sănătate, astfel că o atenţie sporită asupra ei este una dintre cele mai bune modalităţi de a fi proactiv cu privire la bunăstarea generală a organismului."

Cu toate acestea, nu există nicio cercetare specifică în care să se fi pus accentul pe presupusele beneficii aduse de kombucha. Chiar dacă este bogată în probiotice, nu există dovezi care să ateste că acestea supravieţuiesc procesului de pasteurizare, potrivit doctorului Brent Bauer, de la Mayo Clinic, din Minnesota.

Ba mai mult, consumul de Kombucha preparată acasă a fost legat de eventuale atacuri de cord şi intoxicaţie cu plumb, dar şi cu reacţii alergice şi stări de greaţă. "Dacă vrei să bei Kombucha, o soluţie mai sigură este varianta pasteurizată, din comerţ", a ţinut să precizeze Janet Helm, nutriţionist din Chicago, pentru WebMD.

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sanatate
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
20 ian