9 idei absurde despre frumuseţe

De în Frumusete 24 oct 2018

Fiecare epocă are propriul concept despre ce înseamnă frumusețea, dar de fiecare dată, femeile folosesc diverse trucuri pentru a fi în pas cu moda.

Următoarele 9 reguli de frumusețe sunt considerate acum absurde, dar în trecut făceau multe victime.

1. Ruj făcut din gândaci și furnici (Egiptul Antic)

Rujul era foarte apreciat în Egipt, unde aproape toată populația avea buzele făcute, cu excepția persoanelor extrem de sărace. Acest obicei nu era doar un simplu ritual de înfrumusețare ci reprezenta protecție împotriva arsurilor solare și a vânturilor puternice. La început, se foloseau amestecuri din alge, iod și brom, dar pentru că era foarte periculoasă combinația, egiptenii au descoperit cum să extragă carmin din gândaci și furnici, iar potrivit informațiilor despre Cleopatra, ea era una dintre marile fane ale rujului roșu.

2. Strângerea picioarelor (China - din secolul X până la începutul secolului XX)

Strângerea picioarelor era folosită pentru schimbarea formei picioarelor fetelor tinere, ca acestea să rămâne veșnic mici. Picioarele erau apoi numite picioare lotus și simbolizau statutul unei femei. Din moment ce această practică imobiliza femeile, ele rămâneau toată viața cu anumite dizabilități.

3. Pantofi foarte alungiți (Evul Mediu)

Ce era diferit la acești pantofi era lungimea degetului mare și prinții aveau voie să-i poarte pe cei mai lungi, apoi aristocrații, orășenii și cei mai scurți pantofi îi aveau oamenii simpli, de la țară. Din cauza acestei reguli, statutul social al oamenilor se putea diferenția doar după aspectul încălțărilor, care pentru a nu cădea din picioare erau umplute cu paie, ceea ce îngreuna mersul. În plus, din cauza formei, biserica a supranumit acești pantofi ca fiind „pantofii Satanei” și chiar i-a blestemat, deoarece împiedca posesorii să poată sta în genunchi la rugăciune.

4. Haine umflate (Anglia - secolul al XVI-lea)

Pe vremea Reginei Elisabeta I, cămășile aveau mânecile bufante și umerii umflați, ca să-i ajute pe cei care le purtau să pară mai musculoși. Forma spcifică era obținută prin intermediul coaserii în căptușală a unei cantități foarte mari de vată și alte materiale de umplutură. Umplerea hainelor se practica și în zona pieptului, a buricului și chiar a șosetelor, iar femeile făceau acest lucru pentru a-și pune în evidență bustul, umerii sau coapsele.

5. Cosmetice cu elemente radioactive (1930)

În 1893, cercetătorii francezi Pierre și Marie Curie au descoperit radium-ul și la începutul anilor 1930, piața cosmeticelor a fost invadată de produse cu acest element radioactiv. De exemplu, o cremă ce promitea femeilor o piele radiantă era Tho-Radia, dar autoritățile din acea vreme nu au observat ingredientele nocive din componența acesteia.

6. Coafuri Macaroni (Anglia - secolul al XVIII-lea)

La sfârșitul secolului al XVIII-lea, a apărut în Anglia un grup numit Macaroni, a cărui origine nu se cunoaște cu exactitate, dar care se presupune că și-a tras numele de la un preparat culinar italian. Înălțimea acestor coafuri era foarte mare și se mai puneau și mici pălării amuzante deasupra, iar singurul mod de a scăpa de o astfel de coafură era tăierea părului cu ajutorul unei săbii.

7. Unghii extrem de lungi (China antică)

Timp de mai multe secole, unghiile lungi au fost foarte apreciate în China și reprezentau un simbol al păturii sociale din care făcea parte fiecare, ele arătau faptul că cei care le dețineau nu trebuia să lucreze la câmp. Unghiile foarte lungi, protejate cu învelișuri speciale și acoperite de diverse decorațiuni erau la modă pe vremea dinastiei Qing, dar în ziua de astăzi, cele mai multe persoane, chiar și bărbații, își lasă doar unghia de la degetul mare să crească, în semn de respect pentru predecesorii lor.

8. Transpirație de gladiator pe post de produs cosmetic (Roma antică)

Transpirația de gladiator era considerată un produs cosmetic foarte puternic și era vândut pe post de suvenir la chioșcurile din jurul arenelor.

9. Diminuarea bărbiei (sfârșitul secolului al XIX-lea)

În 1890, profesorul E. J. Mack, a creat un dispozitiv special cu ajutorul căruia promitea reducerea bărbiei duble și micșorarea glandelor. Dispozitivul arăta mai degrabă precum un aparat de tortură, deoarece imobiliza gâtul și nu mai puteai întoarce capul.

Tag-uri: , , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Frumusete
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
24 oct