7 preconcepții despre stilul gotic

De în Lifestyle 23 mai 2019

Pe data de 22 mai a fost Ziua Internațională a stilului Gotic, dar din nefericire, circulă prea multe preconcepții despre cei care folosesc ruj negru de slabă calitate și acestea trebuie clarificate.

1. Cei care adoptă acest stil poartă numai negru

Nu toată lumea se îmbracă în fiecare zi ca și când ar merge la o înmormântare, chiar dacă negrul avantajează pe oricine. De exemplu, imaginea cybegoth este numai despre culorile neon și pastel, cu preferințe către roz strident și lila aprins.

2. Formația „The Cure” este gotică

Majoritatea celor care adopră acest stil adoră formația The Cure și imaginea lui Robert Smith, dar acest lucru nu înseamnă că este vorba despre o formație gotică. În plus, dacă asculți mai multe melodii The Cure, vei vedea că de fapt se îndepărtează de acest stil.

3. Toți cei care adoptă stilul gotic ascultă numai death metal și hardcore

Estetica gotică are multe influențe, dar cei care ascultă prea mult Pierce The Veil sunt de fapt emo, iar cei care ascultă predominant Cannibal Corpse sunt metalhead. Cele mai asociate stiluri muzicale cu ceea ce înseamnă de fapt cultura gotică sunt de fapt destul de noi în mare parte incluzând rock/metal, EBM, industrial și post-punk, „goth” fiind de fapt o subcultură.

4. Adepții goth nu ies la soare

Toată lumea are nevoie de vitamina D, iar soarele este scuza perfectă pentru acei ochelari fumurii și păstrarea misterului. Desigur, majoritatea goticilor se dau cu cremă de protecție solară cu factor 50+, pentru a-și putea menține pielea palidă, dar ei nu sunt vampiri și majoritatea dorm în paturi normale.

5. E doar o fază

Majoritatea celor care au adoptat acest stil gotic au început încă din adolescență, dar dacă depășesc 10 ani de când se îmbracă și se machează într-un anume fel, atunci deja putem spune că nu mai este doar o fază trecătoare. Desigur, unii se vor adapta în timp cerințelor societății, dar vor păstra câteva elemente gotice.

6. Sunt triști cu toții

Doar pentru că machiajul îi face să arate într-un anume fel, nu înseamnă că sunt veșnic triști, ei chiar se distrează. Ce este adevărat însă despre această subcultură este că majoritatea celor care au apelat la ea s-au simțit, la un moment dat, excluși de societate. Totuși ei șiu să zâmbească tocmai pentru că acum nu mai încearcă cu disperare să respecte normele sociale.

7. Venerează diavolul

Unii o fac, dar majoritatea nu. Poți fii gotic și religios. Unii sunt păgâni, alții creștini, dar alegerile religioase nu-i fac să fie sataniști.

Tag-uri: , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Lifestyle
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
21 sep