7 moduri în care casele inteligente te scapă de griji

De în Casa & Gradina 4 sep 2020

Pare de domeniul SF-ului, dar nu-i așa că ai face orice pentru a mai scăpa de griji?

Iată cum o casă scumpă, dar bine dotată, te poate face să stai mai liniștită și să te bucuri de viață fără griji.

1. Nu rămâi niciodată în pană de lapte

Frigiderele deștepte îți permit să te conectezi cu telefonul și te anunță când nu mai ai lapte, iar următorul pas este să-ți programezi combinele frigorifice să facă în locul tău comandă de anumite alimente, ca apoi să-ți sugereze câteva rețete, în funcție de ce ai în ele.

2. Alarmă la cuptor

Îți poți programa cuptorul să se preîncălzească în timp ce tu vii de la muncă, pentru a putea băga imediat mâncarea să se facă sau poți pune deja câțiva cartofi într-o tavă, pentru a veni acasă și a avea deja mâncarea gata. În mod asemănător se pot programa deja și alte aparate.

3. Ușa care se descuie singură

Imaginează-ți că vii încărcată de la cumpărături și nu mai stai să cauți în toată geanta cheia ci ușa ta știe cine ești și-ți deschide singură. Ea poate face acest lucru dacă îi instalezi câțiva senzori legați la un breloc sau la telefonul tău.

4. Monitorizează ce urmăresc copiii

Poți verifica chiar de pe telefonul tău la ce se uită copiii și mai poți programa televizorul să fie deschis doar un anumit număr de minute sau ore, iar calculatorul îți poate arăta pe ce site-uri se intră cel mai des.

5. Nu lăsa fierul de călcat în priză

Aparatura electronică și electrocasnică poate fi conectată la un hub central care să monitorizeze ce anume funcționează și ce a fost deja scos din priză, pentru a evita un dezastru. Astfel nu vei mai avea grija dacă ai scos sau nu fierul de călcat din priză sau dacă ai oprit aragajul și alte aparate. De asemenea, dacă ești plecată și ai lăsat mașina de spălat pornită, poți primi pe telefon o alertă care te anunță când s-a încheiat ciclul de spălare.

6. Sunete ciudate

Dacă te-ai întrebat vreodată ce se aude în mijlocul nopții, de unde vin bubuiturile sau unde ți se pare că picură ceva, află că acum există o mulțime de sisteme de supraveghere deștepte cu camere de luat vederi, senzori de presiune, lumini și alarme, sisteme pe care le poți accesa stând în pat sau fiind oriunde, de pe telefon sau tabletă. Astfel, dacă stai la curte și auzi sunete afară, nu mai e nevoie să ieși temătoare cu bâta în mână și să riști să prinzi în acțiune vreun hoț sau să dai nas în nas cu vreun câine turbat, care caută în tomberon ceva de mâncare.

7. Relaxează-te

Îți poți programa casa inteligentă să regleze temperatura, ca să nu te mai cerți cu nimeni din familie că ar fi prea frig sau prea cald. Dacă ai centrală electrică sau pe gaz, temperatura nu va mai varia doar în funcție de anotimp ci chiar de câte grade se înregistrează la un moment dat între pereții de beton. Setează-ți deci sistemul de încălzire să aibă mai multe intervale orare cu temperaturi diferite și toată lumea va fi mulțumită.

Tag-uri: , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Casa & Gradina
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
31 oct