Eminem

Eminem anunţă noul album "The Death of Slim Shady (Coup...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan revine în rolul de spion, într-un film...

Citeste mai mult»
Malala Yousafzai

Malala, criticată pentru un musical produs împreună cu...

Citeste mai mult»
Harvey Weinstein

Curtea de Apel din New York a anulat condamnarea pentru...

Citeste mai mult»
Laurent Cantet

Regizorul Laurent Cantet, premiat cu Palme d'Or pentru...

Citeste mai mult»
smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»

7 lucruri care ne intristeaza sarbatorile in acest an

De în Sanatate 13 noi 2009
Daca te cheama Mihaela sau Gabriela, Andreea, Nicoleta, Stefania sau Ioana nu mai iesi din casa si nu raspunde nici la telefon, pana in ianuarie tarziu. Si daca nu te cheama, tot in casa sa stai. In oricare situatii te-ai afla, banii iti joaca feste: fie pentru cadou, fie pentru a face cinste, cum se spune pe romaneste. Oricum ai da-o, bugetul tau se da peste cap, si inainte si in timpul si dupa sarbatori...dar oare mai ajunge pana dupa sarbatori? Slabe sanse! Anul acesta vom trai pe pielea noastra indemnul: "Bucura-te de spiritul Craciunului", dar la propriu, caci de bucuriile materiale vom fi mai private ca in alti ani!
Startul sarbatorilor de iarna s-a dat deja in opinia mea, de la Sfantul Mihail si Gavriil, si nu neaparat ca se asocieaza cu luna noiembrie, o luna de iarna, un pas inainte catre sarbatorile mult asteptate (sau nu), ci pentru ca banii au inceput sa "evadeze" de pe card cat ai zice Peste' inca de atunci, si o va tine in continuare pana dupa Sfantul Ion incolo. Am constatat intristata faptul ca,in loc sa ne bucuram de inceperea celui mai frumos sezon din an, ne intristam adanc si oftam ori de cate ori o sarbatoare se apropie. Zambetele pier, fruntea se increteste, coluturile gurii o iau anevoios in jos, iar cardul incepe sa se "dezbrace" cate un pic cate un pic...pana cand nudul isi face aparitia si rusinat isi ia locul in portofel de unde nu mai iese o luuunga perioada de timp. Nu neaparat ca ii e jena, dar devine inutil...si gandul tau nu este altul ca abia in decembrie incepe adevaratul calvar financiar...asadar, iata cateva lucruri care anul acesta, mai mult ca niciodata, ne pun intr-o umbra ciudata sarbatorile de iarna.

Money, Money, Money...it's not funny

Asta ca sa adaptam celebra piesa atrupei ABBA, dar pe ritmuri ceva amai dezastruoase din punct de vedere emotional, Ne da fiori pe spate cuvantul bani astazi mai mult ca oricand, iar in noiembrie, luna care ne introduce treptat in fiorul celor mai spirituale si frumoase sarbatori, incepem sa simtim gustul amar al crizei care s-a abatut de ceva timp, dar care prinde in rautatea ei si bucuria acestor sarbatori. Bani mai putini, sarbatori mai modeste? Depinde de cum vezi problema!

Daca pentru tine sarbatorile inseamna un spirit de care sa te bucuri si pe care sa il traiesti si sa il primesti in suflet, acest lucru nu ar trebui sa te afecteze prea tare, daca insa vezi sarbatorile impodobite in cristale si alte lucruri materiale, dezamagirea va fi crasa. Dar sa ne intoarcem la esenta umana! Sa mergem pe zicala "tot raul spre bine" si sa extrapolam din criza un lucru specific uman: apropierea, legaturile de familie, unirea, prietenia. Sa nu ne mai gandim la bani!

Onomastica - o povara?


Exact ce ziceam in intro: a trecut Mihail si Gavriil, dra la 2 pasi in timp se afla Sfantul Andrei si apoi, Nicolae, ca sa nu mai spunem de Sfantul Stefan, Vasile si Ion mai tarziu, in ianuarie. Stai si te intrebi ce-o fi fost in minte aparintilor sa iti puna vreo 2-3 nume si toate de Sfinti? Ei nu s-au gandit ca 3 nume inseamna de 3 ori sarbatoare si de alte trei ori bani cheltuiti pentru a petrece. In acest an, cred ca iti vei alege un singur nume pe care s ail sarbatoresti sau vei aplica metoda 2 in 1 sau daca esti un manager bun chiar 3 in 1 : Craciun, Onomastica si Revelion intr-o super -mega petrecere. Este o oferta avantahoasa in vremurile noastre!

Cadourile - o istorie?


Craciunul fara cadouri, este ca iarna fara zapada...adica trista, aproape inexistenta. Farmecul lui Mos Craciun si al saculetului lui nu pot fi inlocuite de nimic. Mai mici, sau mai mari, mai scumpe sau mai ieftine, ele dau toata bucuria sarbatorilor. De sarbatori, lasam modestia la o parte si ne infruptam din tot ce exista mai bun pe piata. Anul acesta insa, cadourile par ceva indepartat, o istorie pe care o scriam frumos.

Nu este insa cazul chiar sa ne depresionam: poate a sosit momentul sa intelegem si sa constientizam faptul ca lucrurile mici dau bucurii mari si sa ne bucuram mai mult de lucruri iesite din mana noastra pentru a fi facute cadou: o brosa frumoasa, pe care si tu o poti inventa, o felicitare, un joc de cuvinte, un fular (apuca-te de crosetat) si alte astfel de atentii extrem de dragute si interesante, poate ca si cu mai mult suflet in ele decat orice alt obiect electrocasnic. Sa ne oferim sufletul cadou si sa ne apreciem mai mult pe noi insine.

Vacanta ce era o traditie, anul acesta cum va fi?

O amaruie amintire a bulgarilor de nea, de pe munti austrieci sau chiar autohtoni. De cele mai multe ori, atunci cand restul tarii era lipsit de zapada, fugeam pe unde apucam sa ne bucuram din plin de zapada: fie la noi in tara, fie in strainatate. Anul acesta insa, bugetul si asa foarte redus s-ar putea sa sara peste o astfel de vacanta. De fapt, cam sigur sare....majoritatea spunandu-mi ca prefera ca banii sa ii investeasca in petrecerea acasa a acestei sarbatori, pentru a nu duce lipsa de absolut nimic.

"Eu cred ca o sa fug o zi pana la munte la noi, de dimineata pana seara, pentru a nu spune ca nu am ajuns la munte in vacanta, dar mai mult nu imi permit", spune Diana.

"Eu abia ma gandesc daca am bani sa fac sarbatorile ca la carte, cu tot ce trebuie, de vacanta nici nu se pune problema. Afurisit an! Inainte imi mai permiteam sa dau o fuga in weekend la munte, sa ies in oras mai des, anul acesta parca nu am vazut decat munca si casa. Trist! Ne imbolnaveste de monotonie criza asta. - Ada

Masa imbelsugata, chibzuita sau chiar modesta?


Dupa posibilitati, as spune! Chiar si din nimic romanii tot fac sarbatoare mare, hazul si glumele facand adevarata esenta a petrecerii. Dar mai avem oare haz cu astfel de probleme ce ne confruntam? Unii da, unii nu! Cei cu care am vorbit au spus ca incearca sa faca ca in fiecare an o masa imbelsugata si toate cele necesare, insa nu sunt siguri daca vor reusi.

"Eu intotdeauna am incercat ca din putin sa fac ceva mare, asadar poate au fost sarbatori in care banii nu au curs garla, dar nu ne-a lipsit nimic de la brad, la mancare si la cadouri pentru copil si nu numai; sper sa reusesc si anul acesta, dar depinde de ce bani vor fi atunci, pentru ca ne e frica ca nu cumva sa nu ni se dea salariile inainte de Craciun. Ar fi tragic!", spune aceeasi Diana.

"Eu trebuie sa fac cumva sa imi sarbatoresc si ziau de nume pe 8 ianuarie, dar ma intreb daca vor reusi, dupa toate cheltuielile prealabile. Nu cred, mai ales ca luna ianuarie este asa cum este! Trist, dar ma voi da "lovita" atunci, nu am de ales!" spune o purtatoare a numulei Sfantului Ion.

Sanatatea pe butuci inevitabili


Gripa porcina, gripa de sezon, viroze, varicele si alte astfel de boli contagioase ne pun gandurile pe butuci momentan si speram noi, nu si sanatatea. De departe, virusul AH1N1 ne pandeste cel mai mult si este cel mai periculos dintre toate: inca o problema pe care o adaugam unei liste intregi si iata cum sarbatorile palesc in fata lor.

Stresul bugetului impartit in zeci de feluri...si tot nu iese socoteala


Numeri banii incontinuu, dar nu pentru a face pui, ca stii bine ca nu face, ci pentru a-i pune pe caprarii, astfel incat urmatorul salariu sa nu ti se mai para atat de departe. Ii numeri o data (nici nu iti ia mult caci foarte multi nu sunt), de doua ori, pui pe lista, imparti, aduni, si tot nu iese socoteala: esti pe minus, oricum ai da-o. Unde poti umbla: la lista de sarbatori: si de acum tristetea apare rvasindu-ti fata: brad mai mic si mai ieftin, decoratiuni 0 (le reutilizam pe cele vechi), cadouri mai putine si mai ieftine ca in alti ani, etc, etc. Nu te intrista: imbraca-ti sarbatorile in veselie, musafiri hazlii, daruri simbolice, si bucura-te de spiritul Craciunului.

Nu rata articolul saptamanii!

Ai o luna la dispozitie pentru a intra in decembrie cu o silueta din ce in ce mai bine conturata. Noi iti facem planul saptamana cu saptamana pentru rezultate incredibile!  Asadar, "Pregateste-ti silueta pentru sarbatori: plan de bataie pe o luna!"

Tag-uri: , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sanatate
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
27 apr