7 lucruri absolut normale în America, dar neobișnuite în alte părți

De în Calatorii 15 ian 2018

Fiecare țară are propriile caracteristici, unele cu adevărat interesante și utile, încât te întristezi că nu există și la tine așa ceva.

Iată câteva lucruri care sunt absolut normale în America, dar foarte surprinzătoare pentru țările de pe alte continente.

1. Tocător de gunoi

În America, cei mai mulți oameni separă diferitele tipuri de gunoi. Pentru a ușura acest proces s-a inventat un dispozitiv extrem de util, adică un tocător de gunoaie atașat la orice chiuvetă din bucătărie. Acesta mărunțește automat resturile de mâncare ce se duc pe țeavă fără a mai înfunda scurgerea. Un alt avantaj al acestui dispozitiv este că nu mai există mirosuri neplăcute emanate de gunoiul organic, care se amestecă cu alte materiale.

2. Apă cu fluor

În secolul 20, americanii au început să folosească apă îmbogățită cu fluor, ceea ce face băutul apei de la robinet inofensiv. Un alt lucru impresionant, este că această apă nefiltrată îmbunătățește sănătatea dinților, previne formarea cariilor și nu lasă acidul să producă bacterii.

3. Aerul condiționat

Există aparate de aer condiționat mai peste tot în lume, dar în America, acestea sunt cuprinse din start în primul proiect al unei case. De cele mai multe ori, ele nu doar că răcesc sau încălzesc aerul ci îl filtrează și îl fac mai proaspăt, deoarece aparatele de aer condiționat au legătură cu exteriorul.

4. Cartofi ambalați individual

Se pare că această invenție surprinde pe toată lumea, deoarece oamenii din alte țări sunt obișnuiți să cumpere cartofi vrac, la kilogram și se gândesc rareori să ia doar câțiva cartofi. Însă în America, poți cumpăra cartofi ambalați individual.

5. Numere de telefon cu litere

Americanii au făcut ceva inedit până și cu numerele de telefon. Cei mai mulți oameni sunt obișnuiți ca numerele de telefon să conțină doar cifre, dar în America au decis să adauge și litere, lucru absolut normal mai ales în cazul firmelor, dar ceva obișnuit și pentru cetățenii de rând, care se raportează la literele ce corespund pe tastatură anumitor numere.

6. Semne de circulație

Șoferii din toată lumea sunt obișnuiți cu semnele universale de circulație și chiar pietonii s-au familiarizat cu ele, dar ca să se asigure că toată lumea înțelege așa cum trebuie fiecare indicator, americanii au decis să adauge text acestor semne de circulație.

7. Transport public în comun pentru infirmi

Toate tipurile de transport public în comun din America au rampe speciale, ușor de folosit pentru cei cu dizabilități. În plus, pe trotuare există linii și puncte de cauciuc, alături de rampe foarte joase, care le ușureză transportul celor care au diverse probleme.

Tag-uri: , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Calatorii
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
17 noi