6 lucruri pe care trebuie să le faci ca să-ți reziste relația

De în Dragoste & Sex 14 aug 2019

Pentru unii oameni este ceva normal să fie într-o relație de lungă durată, dar alții întâmpină dificultăți când vine vorba despre luarea unui angajament.

Cari Rincker, un avocat specializat în divorțuri ce locuiește în Manhattan, îți împărtășește sfaturile ei pentru cum să rămâi cât mai mult timp alături de partenerul tău actual de viață.

1. Vorbiți deschis despre finanțe

Când oamenii trec printr-un divorț, se ceartă aproape întodeauna din cauza banilor, deoarece este destul de des întâlnit ca la o despărțire cel puțiun unul dintre parteneri să aibă probleme cu banii. Tocmai de aceea, pentru a evita situațiile penibile, este indicat ca în timpul unei relații să vorbiți deschis despre tot felul de lucruri legate de bani și nu numai.

2. Spijiniți-vă unul pe celălalt

Unul dintre cele mai întâlnite motive din cauza căruia se despart cuplurile este faptul că partenerii nu se sprijină suficient unul pe celălalt. De exemplu, când unul dintre parteneri trece printr-un eveniment traumatizant în viață, cum ar fi pierderea slujbei, o boală gravă are probleme cu copiii, toate acestea îi fac pe cei doi să se înstrăineze. Problema stă de fapt, din nou, în lipsa comunicării. Indiferent de ceea ce simți, încearcă să-i explici partenerului tău, pentru că nu îți poate citi gândurile, iar dacă el este cel care trece printr-o perioadă mai grea, ascultă-l și fi alături de el.

3. Să nu-ți fie frică de ajutorul specializat

Multe cupluri consideră că dacă se duc la un consilier acesta este deja un semn negativ pentru relația lor și că oricum nu are nici un rost, dar ajutorul specializat îți poate salva relația, deoarece câteodată ai nevoie doar de cineva imparțial, care nu neapărat să-și dea cupărerea și în nici un caz să nu vă judece, dar care are mintea suficient de odihnită și obiectivă încât să vă ghideze către cel mai bun rezultat pentru voi. Chiar și când ți se pare că problemele tale sunt unice sau mai grave decât ale altora, un terapeut este obișnuit cu așa ceva, deoarece a văzut multe cazuri în cariera sa profesională.

4. Sunteți o echipă

Ar trebui întotdeauna să lucrați împreună, deoarece dacă sunteți într-o relație înseamnă că sunteți o echipă și între voi nu trebuie să existe competiție, decât poate în joacă. Totul ține de a vă ajuta unul pe celălalt când sunteți în încurcătură și a vă împărtăși succesurile. De asemenea, este foarte important să nu-l consideri pe partenerul tău ca pe ceva garantat și să-l apreciezi în fiecare zi.

5. Ascultă-ți partenerul

Concentrează-te pe partenerul tău, încurajează-l, felicită-l pentru succes și alină-l când e trist. Nu aștepta pur și simplu să vină rândul tău ca să vorbești, ci fii atentă la el, ascultă-l activ. Comunică cu el în același mod în care vrei să comunice el cu tine și ține cont de faptul că discuțiile în contradictoriu, cu argumente, sunt utile, dar nu te pune împotriva a orice spune el. Fii empatică și încearcă să-i înțelegi punctul de vedere.

6. Lucrurile mici contează

Pare un clișeu, dar ziua în care se întâmplă cele mai multe divorțuri este următoarea de după Ziua Îndrăgostiților. Chiar dacă tu crezi că este inutil să sărbătorești astfel de ocazii, fă-o dacă partenerul tău pune preț pe romantism, fiindcă ceea ce este important pentru el ar trebui să fie și pentru tine, cel puțin într-o oarecare măsură. Nu-l dezamăgi uitând de aniversarea voastră sau de ziua lui și surprinde-l ocazional cu câte un tricou cumpărat special pentru el, fără nici o ocazie anume ci doar pentru că l-ai văzut când ai fost să-ți cumperi tu ceva sau adu-i și lui câte o bomboană din bolul de la coafor, doar pentru că le-ai văzut acolo când ai fost să te vopsești și te-ai gândit la el.

Este necesar ca ambii parteneri să investească timp, nervi, sentimente și bani. Faceți gesturi mici unul pentru cealălalt în fiecare zi, deoarece o relație bună necesită efort și implicare. Întotdeauna este ușor să te dai bătută și să pleci, dar când iubești cu adevărat pe cineva trebuie să găsești o metodă să funcționeze, chiar dacă la început este mai greu.

Tag-uri: , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dragoste & Sex
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
25 noi