6 lucruri din Lord of The Rings înţelese greşit

De în Lifestyle 19 apr 2017

Lord of The Rings rămâne un fenomen cultural internaţional egalat poate doar de Harry Potter.

În 2001, această trilogie a văzut pentru prima oară lumina reflectoarelor, după ce cărţile cu acelaşi nume erau de mult pe piaţă. Datorită mediatizării foarte mari a acestui Univers lumea are impresia că ştie tot ce se putea despre personaje, însă există multe secrete încă neelucidate sau fapte înţelese greşit.

Hobbiţii sunt o rasă slabă

Probabil cea mai greşită concepţie este că hobbiţii sunt uşor de păcălit şi rapid de cucerit. Momentele de eroism ale lui Bilbo şi Frodo nu pot descrie toata rasa lor, aşa cum nimeni nu poate generaliza umanitatea pe fondul unor indivizi. Dar hobbiţii pot fi destul de viteji şi încăpăţânaţi când vine vorba de protejarea casei lor, iar acest lucru se vede cel mai bine într-o scenă tăiată de fapt la montaj, scenă în care Frodo, Sam, Merry şi Pippin revin acasă şi află că satul lor fusese atacat de 100 de oameni, din care 70 au murit seceraţi în lupta cu compatrioţii lor. Această scenă a fost însă tăiată la montaj pentru a nu induce în eroare telespectatorii şi s-a optat pentru un final mai fericit.

Sam este un comediant

Una dintre preconcepţiile despre acest film este că Samwise Gamge este doar un personaj de umplutură, menit să mai anime puţin atmosfera tragică din film. Deşi este adevărat că Sam are din când în când momente de eroism, în mare parte, el a rămas în memoria celor care au văzut filmele datorită felului său unic de a fi şi a comicului de limbaj pe care-l posedă. Cu toate acestea, momentul în care el se dovedeşte a fi în culmea maturităţii şi loial până la capăt, este destul de uşor de trecut cu vederea. Când crede că Frodo a fost ucis de Sheldo, păianjenul uriaş, el ia în grija lui inelul blestemat şi îşi asumă răspunderea distrugerii lui. Această secvenţă este cu atât mai importantă cu cât atunci când îşi dă seama că prietenul său este în viaţă, el renunţă de bună voie şi nesilit de nimeni la posesia inelului, iar o astfel de renunţare benevolă nu a mai avut loc în toată seria.

Puteau pur şi simplu să zboare până în Mordor

Deşi vulturi uriaşi i-au salvat pe Sam şi Frodo de la moarte sigură, rămâne încă un mister de ce aceştia nu i-ar fi putut trece peste toată marea. Se presupune că acest lucru ar fi atras prea mult atenţia lui Sauron, care trebuia să fie ţinut ocupat de către ceilalţi membrii ai Frăţiei Inelului.

Este imposibil de călătorit în Valinor, raiul elfilor

Dacă ar fi aşa, atunci călătoria pe care Frodo şi Bilbo o fac la final nu ar mai avea rost. Valinor este al unsprezecelea rai, locul în care zeii se retrag să trăiască liniştiţi alături de fii lor nemuritori, elfii, însă se pot face şi exceptii, pentru persoane cu adevărat deosebite. Faptul că Legolas a construit o corabie cu care să ajungă pe acele meleaguri demonstrează că de fapt oricine ar putea să facă la fel.

Pierderea inelului duce la îmbătrânirea instantanee

O altă greşeală de interpretare când vine vorba despre această lume mistică este faptul că pierderea inelului duce automat la îmbătrânirea instantanee. Acest lucru vine de la faptul că la începutul primului film, atunci când Bilbo sărbătoreşte cei 111 ani arată relativ tânăr, pe când în Rivendell este foarte îmbătrânit. În producţia cinematrografică timpul nu este foate bine definit, însă cei care au citit cărţile ştiu că între cele două momente au trecut de fapt 17 ani. De fapt şi de drept Bilbo arată ca şi când ar fi pe moarte, însă Gollum, la cei aproape 600 de ani ai săi, este o mărturie vie că se poate trăi şi fără inel.

Sauron este un ochi imens

Ceea ce se presupune că trebuie să facă un film care este o adaptare e să transpună misterul în aşa fel încât să nu fie pe deplin elucidat, dar astfel încât să se înţeleagă ideea. În timp ce cartea poate folosi mai multe metafore şi personificări, filmul trebuie să transpună în imagini lucruri de multe ori greu de imaginat. De-a lungul seriei, Sauron a fost prezentat pe rând drept un războinic malefic, cu armură impunătoare, un corp de foc, dar şi precum un ochi imens atoştiutor. Această reprezentare este special concepută pentru filme, doarece în lămuriri ulterioare, autorul cărţilor, J. R. R. Tolkien, scrie destul de clar faptul că Sauron avea corp la momentul distrugerii inelului.

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Lifestyle
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
28 noi