5 motive ca să faci cumpărături de la comercianții locali

De în Lifestyle 27 noi 2018

Săptămâna trecută a stat sub semnul de Black Friday, ceea ce înseamnă cumpărături masive de la comercianții mari, dar să nu uităm nici de afacerile mici și mijlocii, care de multe ori oferă produse cel puțin la fel de bune, dar mai ieftine sau dacă vorbim despre alimente, poate un pic mai scumpe, dar cu mult mai naturale, iar acest lucru se întâmplă pe tot parcursul anului.

Se știe deja că marile magazine de pe bulevardele principale duc o luptă cu cele online, care câștigă din ce în ce mai mulți clienți, deoarece oferă prețuri mai mici, ele neavând aceleași costuri cu personalul și chiria, dar micile magazine ale comercianților locali au reușit cumva să supraviețuiască în tot acest tumult, pentru că se adresează comunității.

Iată 5 beneficii de a face cumpărături la magazinele mai mici sau chiar direct din atelierele artiștilor și gospodăriile țăranilor:

1. Întărești economia locală

Prin apelarea la afacerile mici, locale, ajuți comunitatea mai mult decât dacă ai apela la marile magazine, la supermarketuri sau corporațiile multinaționale, iar banii pe care tu îi dai pe un produs sau serviciu se duc direct la cei care te servesc și nu mai există intermediari care să preia comisioane mari.

2. Reduci impactul asupra mediului

Afacerile mici înseamnă surse locale, adică nu este nevoie de transport din cealaltă parte a lumii, ceea ce are un imact pozitiv asupra mediului. Dacă vrei să-ți reduci amprenta de carbon și să fii cu adevărat eco, cumpărăturile de la comercianții locali sunt un pas înainte.

3. Creează locuri de muncă

Fără toate afacerile mici s-ar pierde multe locrui de muncă, pentru că majoritatea dintre acestea sunt afaceri de familie și efectuarea cumpărăturilor prin intermediul lor ajută oamenii să se întrețină, pentru că nu toți oamenii au acces la educația necesară pentru angajarea în multinaționale.

4. Servire mai bună

Prin intermediul afacerilor mici și mijlocii vei beneficia de servicii, produse și servire mai bune, deoarece când cineva are o mică afacere, reclama se face din vorbă în vorbă și reputația este foarte importantă.

5. Încurajezi prosperitatea locală

Dacă faci cumpărături la magazinele de cartier bagi bani în comunitate, ceea ce totodată încurajează dezvoltarea regiunii și apariția mai multor locuri de muncă. Prin încurajarea comerțului local comunitatea din care faci parte prosperă.

Tag-uri: , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Lifestyle
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
25 mai