Horoscop 2020 - Un an EXCELENT pentru LEI, SĂGETĂTORI şi...

Citeste mai mult»

Câte calorii au, de fapt, nucile

Citeste mai mult»

Lipsa acestor vitamine îți dă dureri de cap

Citeste mai mult»

Legătură surprinzătoare între CAFEA, diabet şi obezitate

Citeste mai mult»

3 efecte NEGATIVE ale consumului de sfeclă roşie

Citeste mai mult»

Seminţele de dovleac au un efect surprinzător asupra...

Citeste mai mult»

Cele mai bune 6 melodii de Crăciun din 2019

Citeste mai mult»

Cum să realizezi bilanțul de sfârșit de an

Citeste mai mult»

3 idei pentru a trece cu bine peste sărbători

Citeste mai mult»

20 de filme marca Hallmark, speciale pentru perioada...

Citeste mai mult»

Dietă eficientă: A slăbit 49 de kilograme, deşi era...

Citeste mai mult»

Descoperirea mayașă care a cutremurat lumea

Citeste mai mult»

Gest controversat - De ce dau indienii din cap tot timpul

Citeste mai mult»

Forţa care îţi conduce viaţa, în funcţie de tipul de...

Citeste mai mult»

Cei care fac asta regulat au salarii mai mari şi posturi...

Citeste mai mult»

Zodiile şi incompetenţa - Vărsătorii sunt cei mai...

Citeste mai mult»

Slăbeşti DUBLU, fără efort, dacă bei asta zilnic

Citeste mai mult»

Când găteşti carne de pui, trebuie neapărat să...

Citeste mai mult»

Astrologul confirmă: ACESTE 4 zodii au toate şansele de a...

Citeste mai mult»

Află din următoarele rânduri ce se întâmplă cu Pământul

Citeste mai mult»

Reguli pe care să nu le uiţi când iubeşti

Citeste mai mult»

Ce îi intimidează pe bărbaţi la tine, în funcţie de zodie

Citeste mai mult»

Cercetătorii dezvăluie cum să-ţi controlezi visele

Citeste mai mult»

Horoscop: Când ÎNCETEAZĂ fiecare zodie să iubească

Citeste mai mult»

Vezi unde poți găsi cea mai bună sare din lume

Citeste mai mult»

Menstruaţie mai scurtă cu ajutorul unui truc simplu şi...

Citeste mai mult»

8 adevăruri pe care orice cuplu ar trebui să le știe ca...

Citeste mai mult»

9 tipuri de dureri care te induc în eroare

Citeste mai mult»

6 remedii naturale pentru a-ți curăța și dezinfecta limba

Citeste mai mult»

40 de lecţii obligatorii despre dragoste, sex şi relaţii

De în Dragoste & Sex 19 aug 2015

Tracey Cox, expert în relaţii şi probleme de cuplu, rezumă experienţa a peste 30 de ani în 40 de lecţii pe care partenerii ar trebui să le înveţe pentru a avea o viaţă de cuplu satisfăcătoare.

dragoste_relatii

1. Să rămâi cu primul partener este o alegere cât se poate de bună. Multe dintre cele mai bune relaţii se dezvolta între parteneri care s-au cunoscut devreme şi au crescut împreună, permiţându-şi, în acelaşi timp, să îşi dezvolte nestingheriţi personalitatea.

2. Viaţa este prea scurtă pentru a o petrece alături de parteneri pretenţioşi şi indecişi. Dacă ba vine, ba pleacă, nu merită să-i oferi şanse la nesfârşit. Şansele să-i vină mintea la cap prea curând sunt mici, iar viaţa e scurtă!

3. Nu le mai căuta scuze bărbaţilor. Dacă e interesat de tine şi de o relaţie, o va arăta. Nu te mai păcăli singură, căutându-i scuze.

4. Băieţii răi sunt de cele mai multe ori idioţi care arată suficient de bine încât să le fie trecută cu vederea atitudinea. Sunt utili pentru un strop de distracţie, dar nu merită să investeşti într-o relaţie cu un astfel de om.

5. Băieţii buni nu sunt plictisitori. Nu confunda drama cu dragostea. O relaţie cu multe suişuri şi coborâşuri nu trădează pasiune, ci incompatibilitate. Pacea şi liniştea sunt un semn că aveţi o relaţie sănătoasă.

6. Nu mai analiza tot ce se întâmplă şi bucură-te de moment. Vă veţi relaxa amândoi şi veţi da astfel, cu adevărat, o şansă relaţiei.

7. Gelozia nu îl va împiedica pe partener să te înşele sau să te părăsească, ci îl încurajează! Cine ar vrea să stea lângă un om care îţi pune la îndoială fiecare mişcare?

8. Faptul că pui la îndoială sentimentele partenerului, întrebându-l dacă e sigur, nu face decât să-l determine să îşi piardă încrederea în sine. În timp ce tu tânjeşti după siguranţă, lipsa de încredere îl va pune pe fugă.

9. Aşteaptă un an înainte de a avea încredere deplină în noul partener. Majoritatea îşi dau arama pe faţă în decurs de 12 luni.

10. Ţinteşte cât mai sus. Alegerile care par sigure, adică băieţii cuminţi şi poate nu foarte arătoşi, nu sunt mai puţin capabile să te părăsească fără motiv sau să te trateze ca pe un preş decât variantele care par rupte dintr-un basm. Ţinteşte către ceea ce îţi doreşti cu adevărat, fiindcă dacă nu rişti, nu ai cum să câştigi.

11. Nu te mai aştepta ca dragostea să arate aşa cum ţi-ai imaginat. Oferă o şansă omului de lângă tine, chiar dacă nu se încadrează în tipar. Probabil că nici tu nu eşti exact aşa cum şi-a imaginat el.

12. Relaţia cu mama lui îţi va spune multe despre el. Dacă se înţeleg bine, dar a fost tăiat în mod clar cordonul ombilical emoţional, e perfect. În schimb, dacă observi un amestec de ură, resentimente şi codependenţă, e timpul să-ţi iei tălpăşiţa, fiindcă vei fi mereu a cincea roată la căruţă.

13. Relaţiile nu sunt totul. Nu primeşti dragoste numai de la partenerul de cuplu. Prietenii, familia, animalele de companie, cariera, cărţile, călătoriile şi nu numai - toate acestea pot fi surse de plăcere, bucurie şi iubire.

14. Doar pentru că tatăl tău a părăsit-o pe mama ta, nu înseamnă că toţi bărbaţii vor face la fel cu tine. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul femeilor. Nu proiecta imaginea părinţilor asupra potenţialilor parteneri.

15. Dragostea nu este de ajuns. Ai nevoie şi de abilităţi de comunicare, empatie, dorinţa de a face relaia să meargă şi flexibilitate pentru a te adapta vieţii în doi.

16. Dacă te străduieşti din greu şi tot nu ajungeţi nicăieri, înseamnă că nu te afli în relaţia potrivită. Când găseşti relaţia potrivită, totul este mai uşor, fiindcă amândoi trageţi în aceeaşi direcţie. În schimb, unele relaţii sunt toxice, partenerii scot la iveală tot ce e mai rău în fiecare dintre ei.

17. Nu vei găsi relaţia potrivită până când nu vei fi pregătită pentru ea. Dacă eşti cinică, vulnerabilă, cu inima frântă sau ai alte probleme care nu te lasă să te bucuri de viaţă, ia o pauză. Vei sabota, fără să vrei, tot ceea ce atingi.

18. Dacă v-aţi despărţit şi împăcat de atâtea ori încât ţi-e greu să ţii minte numărul despărţirilor, atunci nu sunteţi compatibili. Vă apropiaţi din nou unul de celălalt din alte motive, ce nu ţin de dragoste.

19. Ai grijă ce îţi doreşti! Ca adulţi, tindem să construim acea senzaţie pe care o aveam în cadrul familiei, în copilărie. Este o senzaţie familiară, care ne face să ne simţim confortabil, chiar dacă este una negativă.

20. Nimic nu este mai puţin atrăgător decât disperarea. E bine să recunoşti că ţi-ai dori o relaţie sau chiar o familie, însă nu le vâna cu orice preţ, pentru că atitudinea de vânător îi poate pune pe mulţi pe fugă.

21. Alege să vezi exact ce ai în faţa ochilor, nu ceea ce ţi-ai dori să fie acolo.

22. Schimbarea este benefică. Definiţia prostiei constă în a repeta acelaşi experiment, sperând că vei obţine un rezultat diferit. Dacă procedezi mereu la fel în relaţia cu partenerul, vei obţine aceleaşi reacţii.

23. Un bărbat care are deja câteva relaţii de lungă durată la activ este o alegere mult mai înţeleaptă, comparativ cu unul care nu a avut prea multe experienţe, fiindcă nu avut încă ocazia să înveţe din greşeli, pentru a şti cum să se comporte în anumite situaţii dificile din viaţa de cuplu.

24. Dacă ai mai mult de 30 de ani şi încă dai vina pe trecut pentru modul în care arată viaţa ta în prezent, ai nevoie de ajutor de specialitate. Nu confunda ceea ce se întâmplă în prezent cu amintirile neplăcute. Dacă toate relaţiile tale se destramă din aceleaşi motive, un specialist te poate ajuta să afli după câteva şedinţe aspecte care îţi pun piedici de ani buni.

25. Chiar dacă te alegi cu o inimă frântă, măcar ai avut curajul de a încerca. E nevoie de curaj şi încredere pentru a-ţi permite să te îndrăgosteşti.

26. Există, într-adevăr, o şansă mai mică de a găsi un bărbat bun dacă eşti o femeie singură şi ai depăşit pragul de 30 de ani. Pentru fiecare 10 femei inteligente, atrăgătoare şi de succes pe care le întâlneşti, există cel mai probabil un singur bărbat care îndeplineşte aceleaşi criterii, iar acesta este, aproape întotdeauna, însurat cu una dintre prietenele tale. Tracey Cox nu are, însă, o explicaţie pentru acest fenomen.

27. Tu ai vrea să ai o relaţie cu tine însăţi? Dacă răspunsul este nu sau ai dubii în această privinţă, e timpul să pui la punct aspectele care ridică semne de întrebare!

28. Alcoolul îngreunează lucrurile, deşi pare a fi o soluţie. Dacă eşti treaz, măcar ai şanse mai mari de a-ţi da seama unde ai greşit şi de ce relaţia nu a funcţionat.

29. E în regulă să adormi supărată atunci când unul dintre voi este beat. Nu ajungi la niciun rezultat dacă te cerţi cu un om aflat sub influenţa alcoolului. La beţie, omul spune multe, iar cuvintele nu mai pot fi retrase când te dezmeticeşti.

30. Nu îi spune partenerului ce vrei să nu facă. Spune-i ce vrei să facă şi vei obţine rezultatele dorite.

31. Dacă ierţi un partener infidel în repetate rânduri, nu faci altceva decât să îi oferi permisiunea de a continua pe tot parcursul relaţiei. Nu îi oferi mai mult de o şansă!

32. Vrei să ai dreptate sau vrei să fii fericită? Dacă unul dintre voi este mai interesat de a ţine scorul decât de a rezolva problemele, nu veţi face altceva decât să vânaţi greşelile partenerului pentru a obţine puncte.

33. Dacă nu faceţi lucruri separat, nu veţi avea despre ce vorbi atunci când sunteţi împreună.

34. Ceea ce nu ştii nu are cum să te rănească. Ce ştii, însă, te va bântui. Dacă îţi spionezi partenerul vei ajunge să ştii ceva ce poate nu ai fi vrut să ştii. Partea proastă este că nu poţi aduce subiectul în discuţie fără să te dai de gol. Până la urmă, chiar contează că i-a făcut un compliment colegei de la locul de muncă? Nu ţi-ar fi fost mai uşor dacă nu ştiai asta?

35. E înspăimântător să iubeşti, fiindcă nu poţi iubi fără a fi vulnerabil. E bine să ştii că nu eşti singura căreia îi este teamă.

36. Nu e o problemă să fii dependentă, atâta vreme cât eşti cu cineva căruia îi place să ştie că partenera are constantă nevoie de el. La fel se întâmplă cu femeile independente. Dacă nu vrei să schimbi ceva la tine, găseşte un partener care să vadă acel ceva ca pe o trăsătură pozitivă.

37. Caută pe cineva care te iubeşte aşa cum vrei să fii iubită. Fiecare om îşi arată afecţiunea în mod diferit, unii prin cuvinte, alţii prin atingeri sau gesturi. În relaţiile sănătoase, partenerul analizează limbajul iubirii celuilalt şi îl adoptă, chiar dacă este diferit.

38. Există trei aspecte care te scot din situaţiile dificile: simţul umorului, o atracţie puternică şi abilitatea de a vedea lucrurile din perspectiva celuilalt.

39. Există şi probleme mai grave decât infidelitatea fizică. Bărbatul care îţi goleşte contul din bancă, te părăseşte la greu sau este un tată execrabil - toţi sunt la fel de răi sau poate chiar mai răi decât un infidel.

40. Ambii parteneri trebuie să considere că au făcut o "afacere" bună. Nu contează dacă unul dintre ei este mai frumos, mai bogat sau mai deştept, ci este important să existe un echilibru. De regulă, cel care crede că a primit un partener mai bun decât ar fi visat vreodată este cel care părăseşte relaţia, fiindcă nu se crede suficient de bun.

Tag-uri: , , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

La supermarket

14 iul 2020

Un sofer de tir

14 iul 2020

Cuvinte frumoase

14 iul 2020
Alte articole din Dragoste & Sex
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
14 iul