smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»

2010 - Cel mai bun an din viata ta!

De în Cariera 4 ian 2010
De cine depinde ca tu sa ai cel mai bun an? Doar de tine, ar fi raspunsul corect. Ne da argumente si ne sfatuieste Mihaela Costea, manager de Resurse Umane al Companiei Gemisa.
La fel ca alte milioane de femei, incepem anul inarmate cu cele mai bune intentii si cu o atitudine de invingatoare. Avem planuri, mii de proiecte si simtim ca avem destul curaj si determinare pentru a le face pe toate. Cele cateva zile petrecute in jurul familiei sau al prietenilor ne incarca cu o energie care ne permite sa ne inchipuim victorioase trecand cu bine prin toate incercarile ivite in calea noastra in cadrul acestui an.

Dar, nu stiu cum se face, hotararile razboinice si atitudinea de invingatoare ne parasesc incetul cu incetul pe parcursul anului si ajungem sa uitam cel putin jumatate din ceea ce ne-am propus.

Stii deja ca anul se anunta critic cel putin in prima sa jumatate, asa ca nu voi mai incerca sa intorc "cutitul in rana". E suficient sa iti spun ca depinde de noi sa facem din 2010 un an bun pentru noi si un an in care reusim tot ceea ce ne-am propus. Pentru asta am cerut ajutorul specialistului in Resurse Umane Mihaela Costea, care ne-a explicat care sunt cele mai importante feluri in care ne putem asigura un 2010 asa cum ni-l dorim!

"Ca in fiecare an, fiecare dintre noi ne facem o mica analiza asupra anului care a trecut si asupra celui care abia a inceput. Si facem acest lucru cu avant, cu inima deschisa si avem impresia ca am putea muta muntii din loc daca am vrea. Ar fi bine sa nu ne pierdem din acest avant -asa cum se intampla, in cele mai multe cazuri- si sa ne gandim ca putem invata ceva din fiecare obstacol intalnit in cale", ne explica Mihaela Costea.

Plaseaza-te in etapa corecta!

E foarte bine si foarte important sa fim cat mai buni in ceea ce facem, dar e important -cred eu -sa stim in ce moment suntem si care e miscarea urmatoare -promovare, alt job, schimbare totala de directie-, ca sa stim ce putem face in viitor. De aceea trebuie sa identifici etapa profesionala in care te afli! Cum faci acest lucru? Ne explica specialistul!

"Daca firma la care lucram nu face evaluari anuale sau semestriale, cea mai buna optiune este sa mergem la superiorul nostru sau la managerul firmei si sa avem o discutie cu acesta in care sa vedem unde suntem din punct de vedere profesional. Nu trebuie sa ne ducem pregatiti doar pentru a primi explicatii, ci pregatiti cu o auto-evaluare. Nici nu trebuie sa zici: "Vreau sa stiu unde stau", ci sa fii pregatit sa iti explici -si tie, si lui-reusitele si insuccesele anului trecut. Poti spune, de exemplu: "Am avut rezultate la acest proiect; nu mi-au iesit anumite lucruri (X si Y) decat pana intr-un punct pentru ca....", crede Mihaela.

Trebuie, insa, sa incerci sa destinzi atmosfera discutiei inca de la inceput, crede specialistul, pentru ca altfel am putea avea surpriza ca superiorul sa fie reticent la o astfel de discutie, crezand ca urmaresti (numai) o marire de salariu. E mai bine sa spui ca vrei o simpla evaluare inca de la inceputul discutiei!

Esti in training continuu!


Invatam ceva aproape in fiecare zi: din atitudinea cu care unul dintre colegii nostri "dezamorseaza" o anumita situatie, din felul in care superiorul nostru face fata unor urgente...Nu intotdeauna este vorba de a acumula cunostinte strict in domeniul nostru profesional, dar intotdeauna avem ceva de retinut, daca stim unde sa privim si pe cine sa ascultam.

Care ar fi cel mai pozitiv fel in care sa privim si sa folosim acumularea de cunostinte in fiecare zi in domeniul nostru de munca?

"Nu poti acumula cunostinte noi in chiar fiecare zi. Pericolul, dupa cum il vad eu, este sa ne plasam in rutina, sa mergem pe un drum pe care il cunoastem bine, in loc sa incercam sa vedem daca putem gasi si o alta cale sau un alt mijloc de a face un lucru pe care -poate- il realizam zilnic. E important sa mergem la traininguri daca isi permite asta compania la care lucram, dar sa realizam ca depinde si de noi pentru a merge la traininguri pe care, poate, nu ni le va oferi compania."
Mai mult decat simpla slujba!

Cum putem face pentru a trece dincolo de job-ul nostru de zi cu zi si a gandi mai mult decat -poate ar trebui- pentru a deveni proactivi si a ne face remarcati?

Mihaela Costea: "Ar fi pacat sa pierzi idei geniale pentru ca alegi sa nu le spui nimanui. E foarte bine sa alegi sa ii spui superiorului tau care iti sunt reusitele, pentru ca, daca in privinta problemelor si a greselilor nu poti spera ca vor fi "trecute cu vederea", reusitele -indiferent cat de greu au fost obtinute- sunt deseori trecute cu vederea."

E bine sa spui, ne exemplifica specialistul: "Uite, am facut si X, si Y si Z. Si uite care au fost conditiile in care am reusit sa fac lucrurile astea...". Daca alegi sa nu spui, n-au de unde sa stie. Asa ca spune-ti realizarile cu voce tare si pentru sef si pentru eventualii colegi "necolegiali", care ar putea invata ceva despre tine si de la tine cu ocazia asta!

Tu, in afara biroului!


Trebuie sa acordam importanta si timpului nostru liber, dar si corpului nostru -20 de minute de gimnastica de cateva ori pe saptamana ne pot ajuta sa devenim mai productivi, spun studiile-. Cum putem face asta fara a ne simti vinovati sau fara a ne inchipui fie ca "suntem prea obositi"?

"Daca ramanem in plus la munca atunci cand suntem obositi sigur vom gresi, la un moment dat. Daca, insa, vom merge la sala sau la aerobic, sau pur si simplu la o plimbare in aer liber, ne vom intoarce la munca a doua zi revigorati. Nu suntem roboti si trebuie sa gasim un echilibru in toate", crede Mihaela.

Nu trebuie sa ne uitam colegii, un element important in viata noastra profesionala si, fie ca ne place sau nu sa auzim asta, oamenii alaturi de care petrecem mai mult timp decat alaturi de familie si alaturi de prieteni. Cum le putem acorda importanta si de ce ar fi bine sa o facem?

Specialistul ne-a spus ca e bine sa le lasam intotdeauna o usa deschisa si sa ii ajutam atunci cand au nevoie sau cand ni se pare noua ca sunt prea impovarati de sarcinile de serviciu. O simpla incurajare, intr-un moment in care acestia se simt prost sau sunt demoralizati ar putea face minuni.

Nu in ultimul rand, ar fi bine ca in acest an sa ne preocupe mai mult felul in care alegem sa comunicam cu cei din jurul nostru: ar trebui sa ne alegem cu grija cuvintele, spune Mihaela Costea si sa alegem mesajele potrivite! In plus, raspunde prompt la e-mailuri, la cererile celorlalti si invata sa asculti ce spun!

Tu ce ti-ai propus pentru 2010?
Tag-uri: , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 1

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

pop aurelia (05.01.2010, 20:42)
Este bine zis de Mihaela Costea dar eu am ramas fara casa,fara serviciu,la 52 de ani find asistenta-maternala 14 ani ,iar casa find natonalizata si stau de 28 de ani si vine un fost presedinte de tribunal si il cumpara,eu care in 5 ani de cand sunt cu locuinta am pierdut pe sotul este mort se lupta cu cancerul ,copii 4 au plecat care pe unde dupa ceau fost crescutii au intemeiat fiecare o familie am ramas fara serviciu dupa ce am crescut copii din casa de copii non stop si fara casa cum sa ma pot reculege din toate aceste care sau abatut asupra mea find la o varsta inaintata si sa ma lupt sunt bolnava cu asma-bronsita si boala de zahar acumulat de 2 ani sunt cu insulina de 4 ori pe zi,tensiunea si inima cum este posibil sa ma pot ridica sa pot pasii pe mai departe.Datim un sfat,finca am pierdut tot pentru ce am trait si am lucrat.
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Cariera
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
25 apr