Timothée Chalamet

Timothée Chalamet îl va interpreta pe legendarul muzician...

Citeste mai mult»
Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger spune că săptămâna trecută i-a fost...

Citeste mai mult»
Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă...

Citeste mai mult»
daddy

Proprietăţile rapperului Sean "Diddy" Combs din Los...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway a suferit un avort spontan într-o perioadă...

Citeste mai mult»
buchete

Cele mai populare flori pentru buchetele de mireasă

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles este "frustrat" de ritmul său de...

Citeste mai mult»
olivia

Actriţa Olivia Colman spune că ar fi plătită mai bine...

Citeste mai mult»
Cameron Diaz

Actriţa Cameron Diaz, în vârstă de 51 de ani, şi soţul ei...

Citeste mai mult»
covaci

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, operat de urgenţă pe...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a lansat un nou album, intitulat „Las Mujeres Ya...

Citeste mai mult»
somn

Poziția de somn care poate provoca hipertensiune...

Citeste mai mult»
Oprah Winfrey inainte

Oprah Winfrey mărturiseşte că, timp de 25 de ani, a fost...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea se simte ''foarte bine'', a...

Citeste mai mult»
tatoiu

Monica Tatoiu, atac la adresa Erikăi Isac și a piesei...

Citeste mai mult»
Aaron Taylor-Johnson

Actorul britanic Aaron Taylor-Johnson, marele favorit...

Citeste mai mult»
finlanda

Finlanda, ''cea mai fericită ţară din lume'' pentru al...

Citeste mai mult»
ceara

Sezonul estival se apropie, ce poți face pentru a avea...

Citeste mai mult»

Firea: Nu am discutat despre europarlamentare; acum...

Citeste mai mult»
fam

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Printul William & Kate Middleton

Familia regală britanică infirmă speculaţiile despre Kate...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk sugerează că faptul că foloseşte ketamină pe...

Citeste mai mult»
stormy

Fosta actriţă porno Stormy Daniels îşi prezintă versiunea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»
bronsiolita

Un tratament preventiv privind bronșiolita are o...

Citeste mai mult»
gina

Smiley, declarații sincere despre despărțire și iubire:...

Citeste mai mult»
Al Pacino tată

De ce nu a menționat Al Pacino toţi nominalizaţii la...

Citeste mai mult»

13 motive pentru a manca zilnic cartofi si cum sa o faci corect

De în Sanatate 3 aug 2010
A fost atat de blamat de-a lungul timpului ca fiind dusmanul dietei si considerat a fi destul de nul din punct de vedere al beneficiilor medicale! "Sunt doar acrbohidrati care ingrasa", auzeam mereu despre ei. De aceea, curiozitatea mea a fost si mai mare si am trecut la "sapat" informatii in cautarea unor merite ce le-ar putea spala reputatia! Si nu mica mi-a fost mirarea sa constat ca exista motive importante si notabile pentru care acestia ar trebui consumati zilniic, descoperind si cateva idei pentru a-i gati sanatos, chiar si prajiti, asa cum iti plac cel mai mult tie!
Nici nu iti mai trebuie motivele, doar gandul ca vei savura zilnic o portie de cartofi crocanti te incanta, nu-i asa? Problema principala in cazul lor este ca majoritatea nu stiu sa ii manance corect, pentru a beneficia de cele 13 beneficii esentiale si pentru a se si bucura totodata de gustul lor! Si atunci ii blameaza si ii ataca din toate partile! Noi iti aducem la cunostinta partea buna a lucrurilor despre cartofi si te anuntam inca de pe acum ca nu vei fi obligata sa renunti complet la deliciosii cartofi prajiti de care esti dependenta, daca vei stii cum sa ii faci! Afla trucurile care ii fac sa fie deliciosi, dar si sanatosi si utili in alimentatie!

1. Intaresc sistemul imunitar
- pentru ca au in compozitie o multime de elemente nutritive, vitamine si minerale, cartofii sunt considerati adevarati fortifianti ai organismului; vitamina C regasindu-se intr-o cantitate foarte mare si contribuind din plin la a da putere si energie corpului.

2. Pentru o piele frumoasa - tot datorita continutului de vitamina C, dar si celei de tip A, cartofii reprezinta un aliment anti-aging, care combate eficient imbatranirea prematura a pielii, pastrandu-i supletea si stralucirea

3. Deoarece combate anemia
- fierul si cuprul sunt doua minerale extrem de prezente in compozitia cartofului si asigura formarea celulelor rosii in organism, previn instalarea starii de oboseala, combat ametelile si lipsa de energie, luptand eficient impotriva anemiei, o afectiune extrem de des intalnita la femei.

4. Pentru o vedere mai buna - anumite soiuri de cartofi, cum sunt cei dulci - extrem de prezenti pe piata moderna romaneasca si din ce in ce mai folositi in preparate la romani, contin vitamina A, extrem de utila in asigurarea unei vederi excelente. Insa nici ceilalti cartofi nu sunt lipsiti de vitamine care imbunatatesc vederea, vitamina C si B6 fiind doua dintre ele.

5. Combate instalarea depresiei
- cu un continut extrem de bogat de vitamina B6, dar si de potasiu, cartoful reprezinta antidepresivul perfect pe care ti-l poti administra zilnic. Instaureaza o stare generala buna si combate stresul!

6. Previne cancerul colorectal
- prin faptul ca el reprezinta un digestiv excelent! Cantitatea de fibre continuta de coaja de cartof este extrem de importanta, asigurand un tranzit intestinal corect. O portie de cartofi cu coaja poate aduce pana la 12% din doza zilnica recomandata de fibre.

7. Previne bolile de inima - datorita continutului de vitamina B6, dar si de potasiu, cartoful reprezinta o buna metoda profilactica impotriva bolilor cardiovasculare; mentine colesterolul la un nivel echilibrat, reduce tensiune arteriala  (prin continutul de kukoamine)

8. Ajuta in dietele de slabit - deoarece cartoful are renumele de a fi cel mai satios aliment, chiar de 3 ori mai mult decat o felie de paine, spun specialistii; astfel ca, o portie de cartofi poate fi asigurarea ca senzatia de foame nu se va instala prea curand; stiu ca o sa spui ca sunt o sursa mai degraba de carbohidrati, care ingrasa de obicei - insa, datorita ansamblului de vitamina B si de complexul de vitamine B, acestia sunt mult mai usor absorbiti in organism, evitand ingreunarea digestiei

9. Amelioreaza reumatismul - cartoful si-a dovedit eficienta si in cazul reumatismului, datorita complexului de vitamine, calciu si magneziu. Apa de la cartofii fierti este extrem de utila in ameliorarea durerilor reumatice!

10. Un excelent antiinflamator - este eficace si in cazul inflamatiilor interne, cat si in cazul celor externe; cartoful crud, ras, ajuta la tratarea ranilor, arsurilor, etc.

11. Imbunatateste functiile creierului
- de ce are nevoie creierul pentru a functiona corect si eficient? De vitaminele din complexul B, de hormoni, acizi grasi si aminoacizi - mai depinde insa si de nivelul de glucoza si de cantitatea de oxigen primita. Cartoful contine mare parte dintre acestea, plus fier, zinc si fosfor care ajuta de asemenea, la stimularea creierului si asigurarea unei activitati cognitive eficiente.

12. Previne aparitia pietrelor la rinichi - ai spune ca dimpotriva, deoarece contin calciu si fier, ambele ajutand la formarea calculilor biliari, acest beneficiu nu se justifica, nu-i asa? Da, doar ca tot cartofii contin si magneziu care impiedica acumularea si depozitarea de calciu in rinichi si astfel formarea pietrelor.

13. Remediu impotriva indigestiei
- daca suferi de aceasta afectiune si nu stii ce sa mai iei sau ce sa mai mananci ca sa o tratezi, incearca sucul de carttof proaspat - o cercetare realizata in Germania si Australia a dovedit in urma unui experiment realizat pe 40 de voluntari cat de eficient este sucul de cartofi in aceasta afectiune. Rezultatea au fost uimitoare: 20% s-au vindecar complet, iar ceilalti si-au imbunatatit considerabil starea.

Cum ii mananci corect?


- specialistii spun ca cea mai mare cantitate de potasiu se regaseste in coaja acestuia si ca sunt mult mai utili din punct de vedere medical daca sunt gatiti cu tot cu coaja; ca in cazul cartofilor noi, care nu necesita curatare pentru a fi preparati
- sigur te intrebi de cartofii prajiti, de care tot astepti sa iti spun daca pot fi benefici consumati astfel - descopera in articolul “Substituenti ai junk-food-ului in dieta: pastreaza gustul, atrage sanatatea!” cele mai utile recomandari prajirea cartofilor cu minim de impact negativ asupra sanatatii!
- guvernul britanic doreste impunerea in randul fast-foodu-urilor a unei reguli privind prajirea cartofilor, pentru a diminua efectele negative ale consumului lor actual - poate ca o poti aplica si tu, fiind un truc prin care se impiedica absorbtia in exces a uleiului de catre cartofi - pai si taiati cat mai subtire (aproapiindu-se de gustul chips-urilor) pentru a se evita supraincarcarea cu ulei
Tag-uri: , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sanatate
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
28 mar