horoscop

Horoscop 20 mai 2022. Gemenii sunt în culmea fericirii,...

Citeste mai mult»
depp

Johnny Depp ar fi lovit-o în mod repetat peste faţă pe...

Citeste mai mult»
Laurenţiu Reghecampf

Laurenţiu Reghecampf, după ce i s-a născut al treilea...

Citeste mai mult»
Vangelis

Vangelis, compozitorul coloanelor sonore ale filmelor...

Citeste mai mult»
zodii

Horoscop 19 mai 2022. Berbecii sunt dezamăgiţi în...

Citeste mai mult»
zelenski

Zelenski, paralele între război, dictatori şi situaţia...

Citeste mai mult»
amber heard

Amber Heard se apără în faţa avocaţilor: "Nu l-am agresat...

Citeste mai mult»
andreea marin

Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu au împlinit 5 ani de...

Citeste mai mult»
zodii

Horoscop 18 mai 2022: Gemenii trec prin momente delicate,...

Citeste mai mult»
Amber Heard

Amber Heard susţine în instanţă că Johnny Depp a...

Citeste mai mult»
Kalush

Kalush Orchestra va organiza un turneu în Europa cu...

Citeste mai mult»
zodii

Horoscop 17 mai 2022: Berbecii au nevoie de încurajări,...

Citeste mai mult»
wrs

WRS, reprezentantul României la Eurovision: "Sunt...

Citeste mai mult»
romania

Scandal la Eurovision - Directorul Teleradio-Moldova,...

Citeste mai mult»
regina elisabeta

Ceasul Reginei Elisabeta şi cea mai mare colecţie de...

Citeste mai mult»
horoscop

Horoscop 14 mai 2022: Racii trăiesc momente neașteptate,...

Citeste mai mult»
glicemie

Cum să reduci glicemia și colesterolul fără medicamente

Citeste mai mult»

Gripa sezonieră, un posibil descendent direct al gripei...

Citeste mai mult»
comentator

Prezentatorul-vedetă al Eurovisionului în Ucraina va...

Citeste mai mult»
tonciu

Andreea Tonciu, mărturisiri neașteptate: Părinții ei...

Citeste mai mult»
Hannah Dodd

Actriţa Hannah Dodd, distribuită în al treilea sezon al...

Citeste mai mult»
zodie capricorn

Horoscop 12 mai 2022: O zodie are probleme la locul de...

Citeste mai mult»
Marilyn Monroe - Domnii prefera blondele - Colier cu diamante

Un portret al lui Marilyn Monroe de Warhol, vândut la...

Citeste mai mult»
Bono

Bono îşi va lansa anul acesta cartea de memorii despre...

Citeste mai mult»
Will Smith incident Oscaruri

Noul film cu Will Smith, „Emancipation”, amânat un an...

Citeste mai mult»
zdob si zdub

Eurovision 2022 - Ucraina şi Moldova, între primele zece...

Citeste mai mult»
stailer

Saloane de cosmetică și alte servicii disponibile online,...

Citeste mai mult»
Andra

Cum a reușit Andra să slăbească: "Nu ţin un regim...

Citeste mai mult»
horoscop

Horoscop 10 mai 2022: Berbecii sunt pesimiști și riscă să...

Citeste mai mult»
cancer pancreatic

Un virus modificat genetic ajută la combaterea cancerului...

Citeste mai mult»
diamant

Cel mai mare diamant alb scos vreodată la licitaţie va fi...

Citeste mai mult»
Jethro Lazenby

Fotomodelul Jethro Lazenby, fiul muzicianului Nick Cave,...

Citeste mai mult»

Motivul pentru care Madonna îi cere papei Francisc o...

Citeste mai mult»
Marc Anthony

Marc Anthony şi-a suspendat concertul din Panama în urma...

Citeste mai mult»
Amber Heard

Amber Heard a izbucnit în lacrimi la tribunal şi l-a...

Citeste mai mult»
Irina Loghin

Irina Loghin, dezvăluiri despre dietă: ”Să vă intre în...

Citeste mai mult»
zodii

Horoscop 6 mai 2022: Scorpionii realizează cât de mult...

Citeste mai mult»
coronavirus

Omicron este la fel de severă ca şi variantele anterioare...

Citeste mai mult»
Dave Chappelle

Comediantul american Dave Chappelle a fost atacat pe scenă

Citeste mai mult»
Johnny Depp

O judecătoare refuză să anuleze procesul de defăimare...

Citeste mai mult»

10 trucuri pe care le folosesc restaurantele all-you-can-eat pentru a te păcăli

De în Bani 10 mar 2020

Pentru a avea succes, orice restaurant trebuie să se asigure că produce feluri de mâncare cu cel mult 30% mai scumpe decât materia primă, iar restaurantele all-you-can-eat nu fac excepție.

Iată ce trucuri folosesc restaurantele cu oferte speciale, unde plătești un meniu și mănânci cât poți, ca să te păcălească să consumi mai mult sau să te saturi mai repede.

1. Farfurii mici și pahare uriașe

Spre deosebire de restaurantele normale, aici vei găsi aproape întotdeauna farfurii mult mai mici și poți lua de la bufet oricâtă mâncare vrei, de oricâte ori, în același timp, fără a trebui să mai aștepți felul următor. Această practică duce, în mod normal, la multe resturi alimentare și se încearcă evitarea risipei prin folosirea veselei mai mici, dar umplerea stomacului cu sucuri. De asemenea, este dovedit că farfuriile mari duc la consumarea de prea multă mâncare din partea clinților și respectiv la acumularea kilogramelor în plus.

2. Legume bogate în amidon

Acest tip de restaurante încearcă să-și realizeze meniul pe baza unor produse cumpărate în cantități industriale, la prețuri foarte mici, mai ales cartofi și legume ieftine. De obicei, bufetele all-you-can-eat sunt pline de cartofi și orez, iar peștele și carnea sunt servite în bucăți mici, deci de fapt îți umpli stomacul nu neapărat cu ceva scump ci cu ce ai la dispoziție.

3. Cu cât mai scumpă intrarea (sau meniul) cu atât mai gustoasă mâncarea

Studiile arată faptul că prețul preparatelor influențează părerea clienților despre mâncare. În acest sens, s-a efectuat recent un studiu unde jumătate dintre clienți au fost puși să plătească 4 euro pentru o pizza și cealaltă jumătate 8 euro pentru același tip de pizza, iar cei din a doua categorie s-au declarat la sfârșit mult mai mulțumiți.

4. Aceste restaurante încearcă să atragă familii

Ele beneficiază dacă atrag clienți cu un apetit mai mic și de aceea oferă meniuri speciale pentru familii, în care, de obicei, doar unul dintre membrii mănâncă mai mult, restul fiind copii sau bunici ce nu mai pot mânca la fel. În plus, copiii se îndreaptă către pizza, cartofi prăjiți, burgeri, iar aceste produse sunt foarte ieftine.

5. Personalul nu se grăbește să umple tăvile cu mâncare scumpă

De obicei, tăvile cu garnituri sunt umplute imediat, iar cele cu carne și fructe de mare lăsate să aștepte, deoarece personalul are instrucțiuni clare să nu se grăbească în privința acestora. Puțini clienți sunt cei care așteaptă să primească fructele de mare și între timp se umplu cu clătite, pâine și sosuri, adică exact ceea ce-și dorește conducerea restaurantului.

6. Restaurantele all-you-can-eat cheltuie mai puțin pe mâncare decât cele a-la-carte

Când te servești singură cu mâncare ai mai puține plângeri de făcut decât dacă îți aduce cineva la masă exact ce ai comandat, ceea ce permite conducerii să realizeze un meniu mai flexibil, de exemplu, somonul este înlocuit de tilapia, iar friptura de vită de cea de porc.

7. Aerul condiționat este închis intenționat

Câteodată, restaurantele de acest gen închid intenționat aerul condiționat, deoarece temperaturile înalte reduc pofta de mâncare și preferințele se îndreaptă în aceste situații mai mult către fructe și băuturi.

8. Rareori găsești WiFi și televizor

Pentru a fi profitabile, restaurantele cu astfel de oferte își descurajează indirect clienții să mai mănânce încă o porție, de aceea nu vei vedea televizoare și nu vei avea acces la internet.

9. Din unele tăvi poți servi cu linguri mari, dar din altele doar cu clești mici

Adesea, tăvile cu paste, orez și salate, au linguri foarte mari, dar cele cu somon și preparate mai scumpe doar clești mici. Desigur, este și mai comod să te servești astfel, dar trucul este că te umpli mai repede cu carbohidrați și mai puține proteine.

10. Locul unde este amplasată fiecare tavă îți infleunțează alegerea

Studiile arată că 75% dintre clienți iau mâncare din primele tăvi pe care le întâlnesc, iar în 66% dintre cazuri mâncarea va proveni din primele 3 tăvi, prin urmare, personalul le umple mereu pe acestea cu produse ieftine.

Tag-uri: , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Bani
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
20 mai