cloud dancer

Culoarea anului 2026 este Cloud Dancer, „un alb vaporos,...

Citeste mai mult»
Margot Robbie

Margot Robbie apără distribuţia din „Wuthering Heights”,...

Citeste mai mult»
Michael Jackson

Jermaine Jackson a anunțat proiectul unui muzeu dedicat...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Moartea vedetei din 'Friends' Matthew Perry. Un medic,...

Citeste mai mult»
harry

Prințul Harry face glume referitoare la Trump într-un...

Citeste mai mult»
artan

Adrian Pleşca 'Artan' va fi înmormântat vineri în...

Citeste mai mult»
ou

Un bărbat a fost acuzat de furt după ce a înghiţit un ou...

Citeste mai mult»
medlife

Simptome vagi, dar periculoase: cum depistează MedLife...

Citeste mai mult»
Prințesa Kate

Mai multe vedete vor asista alături de familia regală...

Citeste mai mult»
Stella McCartney

Gigantul de modă H&M a anunțat o colaborare cu creatoarea...

Citeste mai mult»
Brigitte Bardot

Noi detalii despre starea de sănătate a lui Brigitte...

Citeste mai mult»
Brad Pitt

O pensionară din Elveţia susţine că a fost jefuită de...

Citeste mai mult»
danny

Danny Seagren, primul interpret al personajului...

Citeste mai mult»
eva

Eva Green se alătură distribuţiei celui de-al treilea...

Citeste mai mult»
Johnny Depp

Viața cu Vanessa Paradis, a fost 'fericire pură', declară...

Citeste mai mult»
doru

Doru Octavian Dumitru se recuperează după cumpăna prin...

Citeste mai mult»
Scarlett Johansson

Scarlett Johansson va juca în viitorul film „Exorcistul”

Citeste mai mult»
creier

Creierul uman este 'preconfigurat' cu instrucțiuni pentru...

Citeste mai mult»
ddd

Soţia lui Sir Richard Branson, Joan, a murit. Magnatul...

Citeste mai mult»
Kevin Spacey

Kevin Spacey clarifică faptul că nu este fără adăpost şi...

Citeste mai mult»
Fara condimente!

Condimentul care ajută la combaterea obezității

Citeste mai mult»
ceas

Un ceas de aur care a aparținut unui cuplu de pe Titanic,...

Citeste mai mult»
Udo Kier,

Udo Kier, actorul german care a jucat în „My Own Private...

Citeste mai mult»
paste

În Parlamentul European, carbonara seamănă discordie

Citeste mai mult»
 Fatima Bosch

Miss Univers. Revanșă pentru candidata mexicană,...

Citeste mai mult»
miss

Miss Jamaica a căzut de pe scenă în timpul rundelor...

Citeste mai mult»
diana

Statuia de ceară a prințesei Diana purtând ''rochia...

Citeste mai mult»
eddie

Actorul Eddie Murphy spune că nu știe cum a ajuns să aibă...

Citeste mai mult»
catalin

Cătălin Crișan și Camelia s-au împăcat. Ce declarații a...

Citeste mai mult»
marin

Andreea Marin, apariție care i-a îngrijorat pe fani: „Ai...

Citeste mai mult»
Gemenele Kessler

Gemenele Kessler au murit la vârsta de 89 de ani prin...

Citeste mai mult»
Liev Schreiber

Actorul Liev Schreiber, internat de urgenţă la New York

Citeste mai mult»
inchisoare

Penitenciarele din Germania nu au obligația legală de a...

Citeste mai mult»
simon

Simon Leviev, cunoscut drept 'escrocul de pe Tinder', a...

Citeste mai mult»
Tom Cruise

Actorul Tom Cruise, recompensat cu un Oscar onorific

Citeste mai mult»
Paul McCartney

Paul McCartney lansează o melodie 'silențioasă' în semn...

Citeste mai mult»
creme

Avantajele cremelor de epilare față de alte metode de...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a lansat videoclipul oficial pentru 'Zoo',...

Citeste mai mult»
Lady Gaga

Lady Gaga a vorbit deschis despre problemele psihice...

Citeste mai mult»
Adele

Adele îşi face debutul în cinema, într-un film de Tom Ford

Citeste mai mult»

10 trucuri pe care le folosesc restaurantele all-you-can-eat pentru a te păcăli

De în Bani 10 mar 2020

Pentru a avea succes, orice restaurant trebuie să se asigure că produce feluri de mâncare cu cel mult 30% mai scumpe decât materia primă, iar restaurantele all-you-can-eat nu fac excepție.

Iată ce trucuri folosesc restaurantele cu oferte speciale, unde plătești un meniu și mănânci cât poți, ca să te păcălească să consumi mai mult sau să te saturi mai repede.

1. Farfurii mici și pahare uriașe

Spre deosebire de restaurantele normale, aici vei găsi aproape întotdeauna farfurii mult mai mici și poți lua de la bufet oricâtă mâncare vrei, de oricâte ori, în același timp, fără a trebui să mai aștepți felul următor. Această practică duce, în mod normal, la multe resturi alimentare și se încearcă evitarea risipei prin folosirea veselei mai mici, dar umplerea stomacului cu sucuri. De asemenea, este dovedit că farfuriile mari duc la consumarea de prea multă mâncare din partea clinților și respectiv la acumularea kilogramelor în plus.

2. Legume bogate în amidon

Acest tip de restaurante încearcă să-și realizeze meniul pe baza unor produse cumpărate în cantități industriale, la prețuri foarte mici, mai ales cartofi și legume ieftine. De obicei, bufetele all-you-can-eat sunt pline de cartofi și orez, iar peștele și carnea sunt servite în bucăți mici, deci de fapt îți umpli stomacul nu neapărat cu ceva scump ci cu ce ai la dispoziție.

3. Cu cât mai scumpă intrarea (sau meniul) cu atât mai gustoasă mâncarea

Studiile arată faptul că prețul preparatelor influențează părerea clienților despre mâncare. În acest sens, s-a efectuat recent un studiu unde jumătate dintre clienți au fost puși să plătească 4 euro pentru o pizza și cealaltă jumătate 8 euro pentru același tip de pizza, iar cei din a doua categorie s-au declarat la sfârșit mult mai mulțumiți.

4. Aceste restaurante încearcă să atragă familii

Ele beneficiază dacă atrag clienți cu un apetit mai mic și de aceea oferă meniuri speciale pentru familii, în care, de obicei, doar unul dintre membrii mănâncă mai mult, restul fiind copii sau bunici ce nu mai pot mânca la fel. În plus, copiii se îndreaptă către pizza, cartofi prăjiți, burgeri, iar aceste produse sunt foarte ieftine.

5. Personalul nu se grăbește să umple tăvile cu mâncare scumpă

De obicei, tăvile cu garnituri sunt umplute imediat, iar cele cu carne și fructe de mare lăsate să aștepte, deoarece personalul are instrucțiuni clare să nu se grăbească în privința acestora. Puțini clienți sunt cei care așteaptă să primească fructele de mare și între timp se umplu cu clătite, pâine și sosuri, adică exact ceea ce-și dorește conducerea restaurantului.

6. Restaurantele all-you-can-eat cheltuie mai puțin pe mâncare decât cele a-la-carte

Când te servești singură cu mâncare ai mai puține plângeri de făcut decât dacă îți aduce cineva la masă exact ce ai comandat, ceea ce permite conducerii să realizeze un meniu mai flexibil, de exemplu, somonul este înlocuit de tilapia, iar friptura de vită de cea de porc.

7. Aerul condiționat este închis intenționat

Câteodată, restaurantele de acest gen închid intenționat aerul condiționat, deoarece temperaturile înalte reduc pofta de mâncare și preferințele se îndreaptă în aceste situații mai mult către fructe și băuturi.

8. Rareori găsești WiFi și televizor

Pentru a fi profitabile, restaurantele cu astfel de oferte își descurajează indirect clienții să mai mănânce încă o porție, de aceea nu vei vedea televizoare și nu vei avea acces la internet.

9. Din unele tăvi poți servi cu linguri mari, dar din altele doar cu clești mici

Adesea, tăvile cu paste, orez și salate, au linguri foarte mari, dar cele cu somon și preparate mai scumpe doar clești mici. Desigur, este și mai comod să te servești astfel, dar trucul este că te umpli mai repede cu carbohidrați și mai puține proteine.

10. Locul unde este amplasată fiecare tavă îți infleunțează alegerea

Studiile arată că 75% dintre clienți iau mâncare din primele tăvi pe care le întâlnesc, iar în 66% dintre cazuri mâncarea va proveni din primele 3 tăvi, prin urmare, personalul le umple mereu pe acestea cu produse ieftine.

Tag-uri: , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Bani
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
07 dec