10 moduri de a păstra armonia în relația ta

De în Dragoste & Sex 15 mai 2019

Omul alături de care trăiești este viața și sufletul tău și vrei ca împreună să aveți parte numai de prosperitate și bucurii, dar odată cu trecerea timpului pasiunea se duce și dragostea se transformă în respect și altfel de sentimente, așa că vezi cum poți menține armonia relației fără a avea impresia că totul s-a terminat.

Există câteva lucruri pe care le poți face pentru a păstra armonia în relația ta, dar aici sunt doar câteva.

1. Ai grijă mai întâi de tine

Cu toții trebuie să avem grijă de sănătatea și bunăstarea noastră și acest lucru se oate face prin analizele de rutină, un abonament la sală, culcatul devreme, citirea unei cărți sau alcătuirea unui jurnal. Ține cont de faptul că dacă tu te simți bine vei putea să-l ajuți și pe partenerul tău, altfel nu.

2. Oferă-i partenerului toată atenția ta la un moment dat în timpul zilei

Ascultă-ți parteneul fără să simți nevoia de a-i răspunde sau a-i da sfaturi ci doar fi acolo când vorbește. Menține contactul vizual cu acesta pe tot parcursul discuției și gesticulează câte ceva astfel încât să știe că ești atentă la el, deoarece multe certuri in cuplu au loc atunci când unul dintre parteneri are impresia că nu este băgat în seamă.

3. Așteaptă un pic până să vorbiți

Dacă nu te simți bine fizic sau psihic, încearcă să păstrezi conversația superficială, altfel riști să fii negativistă și să-ți verși năduful pe partenerul tău, ceea ce ar fi nedrept. După un timp, puteți discuta mai multe dacă vreți, dar doar după ce amândoi sunteți mai bine dispuși.

4. Oferă-i prezumția de nevinovăție

Este tentant să te gândești uneori că el a făcut ceva intenionat ca să te facă pe tine să suferi, dar sunt mari șanse nici măcar să nu-și fi dat seama ce face sau zice. Înainte de a lua o decizie, vorbește sincer și calm cu el, pentru a vedea care a fost motivul pentru care a spus sau făcut ceva într-un anume fel. Pune-te un pic în locul lui, deoarece puțină empatie nu strică nimănui.

5. Când ești supărată din cauza lui

Respiră adânc și așteaptă până când ți-a mai trecut furia, deoarece nu rezolvi nimic dacă țipi și dai vina numai pe el. Încearcă să porți un dialog, nu un monolog.

6. Descoperă cum să te calmezi

Dacă ai nevoie să te plimbi un pic, să țipi sau să dai câțiva pumni cuiva, fă-o cât mai departe de casă, într-o pernă și răzbună-te pe canapea sau un sac de box, oricum și oriunde ar fi, fă-o undeva unde partenerul să nu te vadă și întoarce-te la el de îndată ce poți gândi limpede.

7. Cere-i să fie sincer cu tine

Dacă partenerul tău simte că te neglijezi pe tine sau anumite părți ale relației voastre, cere-i să-ți spună sincer, dar cu tact acest lucru, pentru că problema se va rezolva doar dacă sunteți amândoi conștienți de ea.

8. Analizază-ți sentimentele

De obicei, când ceva nu merge în relația voastră, este o reflecție a ceea ce crezi despre tine, așa că analizează-ți sentimentele și decide care este cauza reală a felului în care te simți, tu sau partenerul tău, pentru că e posibil ca el să fie de fapt un iubit exemplar și nesiguranța să vină de la tine.

9. Gândește-te la tot ceea ce faceți unul pentru celălalt

S-ar putea ca partenerul tău să facă tot ce-i stă în putință pentru a fi alături de tine la bine și la greu, dar încearcă să nu uiți că ai și tu un rol în această relație, deci și tu trebuie să-l susții când are nevoie.

10. Deschide-ți sufletul

Câteodată când îți reprimi emoții precum tristețea sau grijile poți transmite ca și cum ai fi supărată pe el sau frustrată din diverse motive, deci mai bine, în loc să-l faci să creadă altceva, spune-i tot ceea ce simți și gândești, plângi în fața lui dacă simți nevoia, dar deschide-ți sufletul în fața partenerului tău de viață, deoarece orice interpretare greșită a sentimentelor tale îl poate face să se îndepărteze și astfel relația voastră se va răci.

Tag-uri: , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dragoste & Sex
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
23 iul