smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»

10 mici placeri vinovate

De în Monden 4 sep 2008
Sunt lucrurile acelea mici care iti indulcesc ziua. Poate fi o ciocolata savurata cu pofta pana la ultima bucatica sau o telenovela urmarita pe furis cu sufletul la gura. Fiecare isi are micile placeri vinovate, pentru care nu trebuie sa dea socoteala nimanui. De-ar fi insa asa usor... Ca sa prinzi curaj si sa nu te mai simti vinovata, ti le impartasim pe ale noastre.

1. „Tanar si Nelinistit”

Nu e nici de departe serialul meu preferat. Desi, m-as contrazice singura daca ar fi sa numar episoadele pe care le-am vazut pana acum in vacantele de vara si in anii de scoala in care intram la ore dupa-amiaza. Stiu, este lalait, filmat numai in interioare demodate, cu intrigi pe cat de intortochiate pe-atat de previzibile... Si totusi, de cate ori il prinzi la TV stai si te uiti moale, fara sa te ridici din fotoliu nici macar pentru un pahar cu apa. Cuplul meu preferat: desigur, Victor si Nikki. De cate ori nu s-au impacat si s-au despartit....

2. Cartofii prajiti

Stim: ingrasa, au colesterol, sunt cancerigeni. Etc, etc, etc. So what? Taiati subtire ca la Mac si prajiti la foc mare, serviti apoi cu cascaval ras pe deasupra sunt cea mai buna macare ever! Ce foie gras, ce cordon bleu! Mancati obligatoriu cu mana, in fata televizorului, cartofii prajiti sunt cea mai gustoasa mancare, fie ca esti rupta de foame, fie nu. Aripioarele, copanelele, ochiurile, salata de varza, mujdeiul si mamaliguta sunt optionale.

3. Mania de a te contrazice

Cand e rostul de polemica, cu greu te abtii. Ce daca toata lumea spune ca vaca e alba cu pete maro; daca tu o vezi mov cu buline si ai argumentele necesare ca sa ii convingi, way to go! Contrazisul fara motiv si fara scop, "doar de dragul de a te contrazice", e un obicei prost, enervant, de copil razgaiat. Dar daca il privesti din perspectiva business, poate fi un extraordinar exercitiu de persuadare, tehnica care iti va prinde bine la sedinte, in brainstorminguri, in fata sefilor...

4. Pastilutele efervescente

In copilarie, cand prindeam cate o pastila de calciu efervescent o bagam sub limba si o tineam acolo pana se dizolva complet. Aveam urme de spuma la gura, mai ceva ca un epileptic, dar gustul... Acum pana si aspirina poate fi efervescenta, dar la ce bun, daca nu are acel gust de bomboana cubaneza, acidulat, spumos, acrisor-racoritor. Si acum mi se mai intampla sa iau vitamine, magneziu, calciu si tot felul de ale minerale doar de dragul faptului ca sunt efervescente. Fara prescriptie de la medicul de familie, fara sa am vreo carenta. Fara niciun motiv serios.

5. Papusile Barbie si toate lucrusoarele mici, roz

Desi am trecut de mult de varsta papusilor, am ramas cumva cu o fascinatie pentru Barbie. Poate si fiindca nu am avut parte nicioadata de una originala iar varianta ei mai ieftina, Cindy, chiar daca isi indoia picioarele, nu avea acelasi zambet cu gropite si nici hainute atat de bine croite. Si nici Ken. Poate fiindca, in adancul sufletului, am vrut mereu sa fiu acea fetita perfecta, imbracata in culori pastel, cuminte si dragalasa. Asadar, daca am sa am la un moment dat o fiica, e clar cu ce se va juca.

6. Supa chinezeasca

Nu, nu ma refer la cea pe care o comanzi sau o mananci la restaurant, ci la varianta instant, made in Vietnam, pe care o gasesti la buticurile de la coltul strazii. Contine 80% taitei luuuungi si carliontati si 20% prafuri cu E-uri gen vegeta (dar iuti ca focul) pe care le presari pe deasupra. Rezultatul: o supa delicioasa, numai buna de mancat pe fuga, la birou, iar pe termen lung un si mai usturator cancer de colon.

7. O baie cu ratustele

Cine n-a avut macar o ratusca de plastic cu care sa se balaceasca in cada in copilarie? Multi copii nici nu vroiau sa auda de baie in absenta ratustii. eu m-am numarat printre copiii care aveau patru: un set compus din rata-mama si doua ratuste, plus o ratusca vintage, care fusese a tatalui meu. Rata mare a supravietuit timpului; o mai am si acum. Iar cand e vorba de baie, ma insoteste. Din categoria "furam de la copii" mai intra si imprumutatul uleiurilor, samponului fara lacrimi si a lotiunilor de corp. Ca in reclama Johnson's Baby! Pentru ca miros frumos si pentru ca noi, cand eram mici, nu am avut. Sac!

8. Romanele chick-lit

Daca mai demult era rusinos sa citesti Danielle Steele sau Sandra Brown, acum marele don't, fie ca le citesti in tramvai/metrou, acasa sau pe o banca in parc, sunt carticelele acelea dragalase, cu coperte in culori fondante, de la Polirom si mai nou, si de la Humanitas. E vorba de colectiile Chic, respectiv Coktail, cu titluri precum Diavolul de imbraca de la Prada, Ma dau in vant dupa cumparaturi, Blonde de milioane sau Vreau sa fiu V.I.P. Personal, am cam citit tot ce se poate citi din aceste colectii. Si o spun cu mana pe inima: sunt excelente! OK, subiectele sunt soft, poate usor superficiale, dar scriitura (si traducerea) este foarte buna. Nu toata lumea trebuie sa citeasca pagini plictisitoare cu oameni batrani, deprimati si perversi pe coperta sau in titlu, doar ca au luat cine stie ce premiu sau pentru ca primesc critici pozitive.

9. Moda de ieri

Pantofi cu varf ascuti si toc cui, blazere supradimensionate, cu paiete, pantaloni cu talie inalta. Poate ca inca ne mai plac dar ne e rusine sa recunoastem. Daramite sa le purtam! imagineaza-ti doar ce fata ar face prietenele tale si cum te-ar trimite pachet acasa sa te schimbi. Nu e vorba neaparat de nostalgie, desi toate ne amintim cat de spectaculoase erau mamele noastre cu parul lor perfect, tuns cu calota si coafat permanent, si puloverele lor bufante, de mohair, in anii '80. ideea e ca nu toata lumea se poate adapta la moda curenta: pantofi cu botul rotund, blugi stramti, cu talie joasa, rochii cu volum. E ok daca ai 17 ani. Dar dupa? Daca pur si simplu nu te reprezinta, sau nu-ti vin bine? Personal, ador pantofii tip stilleto, cu toc cui. Alungesc frumos orice picior si vin bine la orice tinuta de seara, chiar daca au iesit din trend. Continui sa cred ca sunt o piesa clasica.

10. Zilele in care pur si simplu nu faci nimic

In care nu faci decat sa atipesti la televizor sau sa visezi cu ochii deschisi. Americanii ii spun soul searching. Noi ii spunem pierdere de timp. Pentru ca, intr-adevar, timpul zboara (si inca cum!) cand nu faci nimic. Dar nici ca-ti pasa. E ca in cantecul ala de la Depeche, Enjoy the silence. Mai ca le inteleg pe mamele care se simt vinovate pentru ca, oricat de dedicate si iubitoare ar fi, tot mai incearca sa mai scape din cand in cand de copii. Intre noi fie vorba, asta e unul dintre motivele pentru care cel mai frumos cadou pe care i-l poti face mamei tale de 8 martie este sa o lasi in pace. Revenind la noi, fiicele, poate ca n-ar fi rau sa lasi curatenia de weekend in grija unei menajere. Cu condititia sa nu te simti vinovata in timp ce ea trebaluieste iar tu stai tolanita la televizor sau cu o carte in mana.

Tag-uri: , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Monden
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
25 apr